Zdravím, poprosila by som skúsenejších o radu. U našich kurčiat (narodené začiatkom leta pod kvočkou) sa už nejaký čas objavuje krv v truse. Neboli nikdy odčervované, len príležitostne dostávajú do vody Acidomid. Kurčatá sú naprosto zdravé bez akýchkoľvek príznakov, počas celej doby odchovu nebol žiadny problém, žiadne ani neuhynulo. Dnes som ale objavila v truse bieleho tenkého červíka (mŕtveho). Nasledujúci víkend sme mali v pláne kohútikov zarezať, teraz som však na pochybách. Neviete o akého parazita sa može jednať? A bude potrebné kurčatá najprv dokladne odčerviť a až potom zabiť? Všetky kuriatka sú momentálne na pohľad zdravé a výborne prosperujú. Za všetky rady ďakujem.
Pokud chcete kohoutky zabíjet pro lidský konzum, tak je v žádném případě neodčervujte! Parazité jednak při kuchání zůstanou ve střevech a za druhé zcela určitě nejsou přenosní na člověka. Odčervením byste si akorát "okořenili" maso nežádoucí chemií.
Pokud byste chtěla znát o jakého parazita se jedná, je pořeba jej nafotit. Tenký červík je dost nejasná formulace - škrkavka, roup, kapilárie... tomu včemu se dá říkat tenký červík. Dana.
ovecka
napsal(a):
Pokud chcete kohoutky zabíjet pro lidský konzum, tak je v žádném případě neodčervujte! Parazité jednak při kuchání zůstanou ve střevech a za druhé zcela určitě nejsou přenosní na člověka. Odčervením byste si akorát "okořenili" maso nežádoucí chemií.
Pokud byste chtěla znát o jakého parazita se jedná, je pořeba jej nafotit. Tenký červík je dost nejasná formulace - škrkavka, roup, kapilárie... tomu včemu se dá říkat tenký červík. Dana.
Ďakujem! Obávala som sa najma toho prenosu, takže ďakujem za objasnenie . Červík vyzeral ako ten na priloženej fotke (fotka je stiahnutá z netu).