Děkuji, koupili jsme to pro koně tak mě napadlo, že by to mohlo pomáhat i u slepic. Je tam doporučená dávka pro malého koně 25g, snad to pro haflinga stačí? Také máme v plánu to dát u kozám. Jak to podáváte slepicím a v jakém množství? Měla jsem v plánu to dát do brambor se šrotem. A kam dáváte křemelinu na vnější? Do popeliště a kolik ? Moc děkuji za cenné rady.
Ano, křemelinu můžete používat i jako odčervovadlo pro zvířata, ale nesmí to být kalcinovaná křemelina. Uvádí se, že není vhodná pro lidi ani pro zvířata. Je to ta levná filtrační křemelina. Myslím si ale, že i tato, na venkovní použití by mohla být použitelná. Keřemelinu kupuji na www.ekokoza, tam prodávají pro zvířata i pro lidi. Odčervuji 2x ročně vždy po dobu 30 dní a dávám 2 lžíce na 1 koně do misli, nebo granulí. Slepicím v podstatě to samé do zvlhčené míchanice. Je to spíš prevence, nikdy jsem v trusu u našich koní ani u slepic žádné vnitřní parazity nenašla. Co se týká parazitů venkovních (čmelíci, všenky a pod) tam je dobré občas slepičky v křemelině tzv."vykoupat". Dále sypu na trusné stoly, mám na nich piliny, takže každý den jen prohrábnu a vyberu v podstatě suchý trus, neboť křemelina vysušuje. Je to rychlá a čistá práce a v kurníku nic nesmrdí. Samozřejmě do popelišť a do snáškových hnízd, tam je to asi nejdůležitější. A natírám bidla a stěny křemelinou smíchanou se sodou. Tak to je asi tak zhruba všechno, ale křemeliny není nikdy dost. Chovu zdar. Zuzana.
No, doporučená dávka je 15 dk na koně, ale dávám míň, asi 10 dk (máme menší koně) což jsou 3 kg za měsíc a kupuji 1 kg za 100, - To je nejen levnější, než jakákoliv pasta, ale je to i ekologické a pro zvířata prospěšnější, než chemické preparáty. Zkoušeli jsme dávat i česnekové tablety, ale koním to nechutnalo, slepicím jsme to drtili. Bylo s tím víc práce a také to vyšlo dráž.
Já kupuji na www.ekokoza.cz za 100, - kč/kg. Pošlou vám to na dobírku. Já si nechávám posílat na Zásilkovnu za 50, - Proč to kupujete tak drahé?
jana-jana
napsal(a):
Nenašla jsem levnější
Nekoupila jste místo křemeliny pro zvířata potravinářskou? Na ekokoze mají oboje, s tím, že potravinářská je mnohem dražší...
lydie
napsal(a):
Https://eshop.ekokoza.cz/cs/kremelina-pro-zvirata.html.
skutečně ?
Už jsem to našla, moc děkuji, to bych měla za tu cenu spoustu kg, co jsem kupovala já
honzais

XXX.XXX.125.139
Dobrý den,v jakém poměru mícháte křemelinu se sodou ? chci tím natřít stěny kurniku
Pokud budete užívat křemelinu do popelení, do vápna na bílení, prostě vnějšně, pak postačuje křemelina filtrační a ta je nejlevnější. Např. https://www.zbozi.cz/hledej/?q=filtra%C4%8Dn%C3%AD%20k%C5%99emelina&project=Zbozi_MKT&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=DSA_Zbozi&utm_content=Hledani&gclid=EAIaIQobChMI_ua4zpWA8gIVSbDtCh015g9nEAAYAyAAEgIZP_D_BwE
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Kaamilaa

XXX.XXX.22.239
Nebo zde....online poradna s veterinářkou..
https://zverolekarka.com/category/clanky/nemoci-ptaku/nemoci-drubeze/