Je možné, že kachna indického běžce nemůže vytlačit vejce?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.10.2017 19:40
Kajka-K18

XXX.XXX.79.7

Dobrý den, jsem trochu laik. Mám čtyři kachny indického běžce a mám už podruhé problém s kachnou. Má bříško jako soudek, špatně se ji už i chodí. Jendou se mi to stalo, kachna se špatně pohybovala, nabral ji beran a byl konec. Nerada bych aby se trápila, je možné, že v sobě má vejce? Co s ní? Děkuji.

21.10.2017 20:17
cipis

XXX.XXX.99.168

Možné to je. Toho leta som mala takýto problém u kačice IB, ktorá niesla najväčšie vajíčka. Otvárala stále zobák, bolo vidieť že sa trápi. Zabila som ju, mala v sebe dve veľké vajcia a ďalšie menšie. Aj to druhé vajíčko už malo ísť vonku, ale nevládala vytlačiť to prvé.
Niekde som tu čítala, že sliepke pomohlo, keď ju ponorili do vlažnej vody a že sa zniesla. V kombinácii s jemnou masážou smerom k otvoru by to mohlo pomôcť.

21.10.2017 21:23
ladd

XXX.XXX.76.120

cipis napsal(a):
Možné to je. Toho leta som mala takýto problém u kačice IB, ktorá niesla najväčšie vajíčka. Otvárala stále zobák, bolo vidieť že sa trápi. Zabila som ju, mala v sebe dve veľké vajcia a ďalšie menšie. Aj to druhé vajíčko už malo ísť vonku, ale nevládala vytlačiť to prvé.
Niekde som tu čítala, že sliepke pomohlo, keď ju ponorili do vlažnej vody a že sa zniesla. V kombinácii s jemnou masážou smerom k otvoru by to mohlo pomôcť.

Při masáži použít olej, ten dostat i do kloaky.
Někdy také bývá problém, když má vajíčko příliš slabou skořápku a praskne ještě v kloace.Tato skořápčitá blána se také bez pomoci těžko dostává ven. Toto ale asi tento případ nebude. Každopádně buď z kachny vejce nějak dostat nebo ji zabít.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2017 21:35

Nebo to nemusí být vejce, ono takový ten tučňák s nafouklým břichem bývá také vodnatelnost nebo zánětlivý výpotek v dutině tělní. Zadržené vejce ale jen, v počátku stavu, dřív, než přejde do zánětu, jediný řešitelný problém.

Když máte takové zvíře, tak je potřeba jej ohledat, jestli má v kloace hmatné zadržené vejce. Pokud ano, pomáhá teplo, klid, koupele, olej.

Pokud tam vejce není, tak zbývá sekyra.

21.10.2017 22:15
Kajka-K18

XXX.XXX.79.7

Děkuji, ohledat, to je asi dobrý nápad, já ji ale ani nechytim a jak ji ohledávat už vůbec nevim. Ach jo, to nevím proč se jim to stava

21.10.2017 22:39

Kajka-K18 napsal(a):
Děkuji, ohledat, to je asi dobrý nápad, já ji ale ani nechytim a jak ji ohledávat už vůbec nevim. Ach jo, to nevím proč se jim to stava

Předpokládám, že vám kachny někde nocují, ne? Tak až budou za tmy v budce apod., tak odchytnout a čistýma rukama jemně pohmatem zjistit, jestli vejce zadržuje. Nebo v gumové čisté rukavici jemně sáhnout do kloaky, zda tam vejce je. Bohižel koukáním se problém nevyřeši, musí se konat.

22.10.2017 08:03
Kajka-K18

XXX.XXX.79.7

To mi je jasné, jen doufám, že když už ji způsobům stres, že ho pak vyprdne, větší bříško se mi zdá už tak týden, tak doufám, že tam ještě nebude třeba ten zánět. Děkuji vsem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík