Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2017 10:19
fortik

XXX.XXX.139.249

Mám 25 slepic normálně sbírám tak 12 vajec denně což mi také přijde dost málo ale ted poslední dobou max 5 vajec denně. Krmím pšenice hrách v poměru 3:1. Slepice jsou ve věku jeden až tři roky a když do výběhu pustím odrostlá kachnata tak mi je slepice zabiji, tak mě napadlo jestli nemají málo bílkovin, nebo jestli jim něco nechybí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2017 10:32

Nepíšete jaké slepice máte.Za další to vidím tak, že přestaly nést ty starší tříleté to nejlepší mají za sebou ale možností je samozřejmě víc.Krmit jen pšenicí a hrachem si nedovedu úplně představit ale také záleží jak mají možnost si něco sehnat samy.Takže bych asi přidala do jídelníčku i něco víc.Osobně krmím granule+pšenice 2:1 nebo 1:1, na zimu trochu i kukuřici, občas skořápky nebo pečivo či jogurt nic víc ale máme jen do deseti zdrobnělých slepic a hodně velkou zahradu.Že zabíjí kachňata, tak s tím moc neporadím ale nedostatkem bílkovin to určitě nebude, spíš mají skutečně malý prostor a kachňata nemají před nima kam utéct, agrese u slepic může být různá ale bývá tam většinou jedna šéfka co to vede, když není kohout.

27.10.2017 10:52
fortik

XXX.XXX.139.249

Jedná se hlavně o hnědé hybridky, pak 7 hemšířanek,2 leghornky, a 5 vlašek prostor maji asi 1500 metrů čtverečných. Skořápky také dávám a občas jim také namočím pečivo nebo dám pár brambor.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2017 10:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Krmíte velmi, velmi skromně...a vůbec ne bohatě, nepíšete jaký mají výběh, jaké mají podmínky...já dávám svým i maso, kosti na ozob, konzervy pro psy, na zimu rozmočené granule pro kočky, ale kvalitní ne marketovky.nebo jim dávám kyšku, tvaroh, ale to mají občas průjem...

Neregistrovaný uživatel

27.10.2017 10:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

fortik napsal(a):
Jedná se hlavně o hnědé hybridky, pak 7 hemšířanek,2 leghornky, a 5 vlašek prostor maji asi 1500 metrů čtverečných. Skořápky také dávám a občas jim také namočím pečivo nebo dám pár brambor.

Aha tak prostor jste napsal, jak jsem zrovna psala, může to být nadcházejícíc zimou, méně světla...ale asi bych jim přilepšila i skrz to jídlo, slepice teď energii věnuje zahřátím svého těla, nedejbože ještě přepeřováním a na posledním místě je pro ni pak snůška...víte jak se to říká "cheš-li dostat od ní, musí dostat do ní".

27.10.2017 11:00

Slepice nese zobákem

Kdybyste měl dvanáct slepic a krmil je směsí, stojí vás to stejně a máte stejně vajec jako když krmíte 25 slepic tak aby neumřely hlady.

Ta strava je hodně jednostranná. Na procenta to proteinově může sedět, pokud máte kvalitní hrách s 25% bílkoviny, ale hrachová bílkovina je průměrné kvality, jako jediný zdroj nic moc. Navíc, kde máte nějaké vitamíny, minerály, takové ty věci kolem? Pečivo má živinový obsah asi tak jako mouka, a brambory akorát zacpou vole, to je taková výplň pro slepici, nosnicím to snášku nezvýší, naopak.

27.10.2017 11:01

A tříletá slepice už tam nemá co dělat, pokud vám jde o snášku.

27.10.2017 11:15

Já jsem zas nešťastná že nenesou, protože mám polovičku kvočny, teď na zimu nechám je holt sedět na prázdno, odkvokávat se mě nechce.Letos se holky fakt zbláznily a to mám AV a malé hybridky.

27.10.2017 11:17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jsem zas nešťastná že nenesou, protože mám polovičku kvočny, teď na zimu nechám je holt sedět na prázdno, odkvokávat se mě nechce.Letos se holky fakt zbláznily a to mám AV a malé hybridky.

Odkvokejte, poslední, co potřebujete, jsou slepice před zimou vysílené sezením naprázdno.

27.10.2017 11:30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Odkvokejte, poslední, co potřebujete, jsou slepice před zimou vysílené sezením naprázdno.

Já to zkoušela s jednou před měsícem, dala sice pokoj ale už sedí zas, kontroluji jestli nejsou hubené a tak, jsou pěkné řekla bych že až tlusté, zatím jim to trvá asi týden.Tak nevím no, zkusím je alespoň zavřít do druhého prázdného kurníku a na zemi jen beton, s výběhem samozřejmě , víc dělat nebudu, protože z předchozích zkušeností dle všech možných přijatelných rad bylo marné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík