Mám 25 slepic normálně sbírám tak 12 vajec denně což mi také přijde dost málo ale ted poslední dobou max 5 vajec denně. Krmím pšenice hrách v poměru 3:1. Slepice jsou ve věku jeden až tři roky a když do výběhu pustím odrostlá kachnata tak mi je slepice zabiji, tak mě napadlo jestli nemají málo bílkovin, nebo jestli jim něco nechybí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nepíšete jaké slepice máte.Za další to vidím tak, že přestaly nést ty starší tříleté to nejlepší mají za sebou ale možností je samozřejmě víc.Krmit jen pšenicí a hrachem si nedovedu úplně představit ale také záleží jak mají možnost si něco sehnat samy.Takže bych asi přidala do jídelníčku i něco víc.Osobně krmím granule+pšenice 2:1 nebo 1:1, na zimu trochu i kukuřici, občas skořápky nebo pečivo či jogurt nic víc ale máme jen do deseti zdrobnělých slepic a hodně velkou zahradu.Že zabíjí kachňata, tak s tím moc neporadím ale nedostatkem bílkovin to určitě nebude, spíš mají skutečně malý prostor a kachňata nemají před nima kam utéct, agrese u slepic může být různá ale bývá tam většinou jedna šéfka co to vede, když není kohout.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Krmíte velmi, velmi skromně...a vůbec ne bohatě, nepíšete jaký mají výběh, jaké mají podmínky...já dávám svým i maso, kosti na ozob, konzervy pro psy, na zimu rozmočené granule pro kočky, ale kvalitní ne marketovky.nebo jim dávám kyšku, tvaroh, ale to mají občas průjem...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
fortik
napsal(a):
Jedná se hlavně o hnědé hybridky, pak 7 hemšířanek,2 leghornky, a 5 vlašek prostor maji asi 1500 metrů čtverečných. Skořápky také dávám a občas jim také namočím pečivo nebo dám pár brambor.
Aha tak prostor jste napsal, jak jsem zrovna psala, může to být nadcházejícíc zimou, méně světla...ale asi bych jim přilepšila i skrz to jídlo, slepice teď energii věnuje zahřátím svého těla, nedejbože ještě přepeřováním a na posledním místě je pro ni pak snůška...víte jak se to říká "cheš-li dostat od ní, musí dostat do ní".

Slepice nese zobákem
Kdybyste měl dvanáct slepic a krmil je směsí, stojí vás to stejně a máte stejně vajec jako když krmíte 25 slepic tak aby neumřely hlady.
Ta strava je hodně jednostranná. Na procenta to proteinově může sedět, pokud máte kvalitní hrách s 25% bílkoviny, ale hrachová bílkovina je průměrné kvality, jako jediný zdroj nic moc. Navíc, kde máte nějaké vitamíny, minerály, takové ty věci kolem? Pečivo má živinový obsah asi tak jako mouka, a brambory akorát zacpou vole, to je taková výplň pro slepici, nosnicím to snášku nezvýší, naopak.

A tříletá slepice už tam nemá co dělat, pokud vám jde o snášku.

Já jsem zas nešťastná že nenesou, protože mám polovičku kvočny, teď na zimu nechám je holt sedět na prázdno, odkvokávat se mě nechce.Letos se holky fakt zbláznily a to mám AV a malé hybridky.

napsal(a):
Já jsem zas nešťastná že nenesou, protože mám polovičku kvočny, teď na zimu nechám je holt sedět na prázdno, odkvokávat se mě nechce.Letos se holky fakt zbláznily a to mám AV a malé hybridky.
Odkvokejte, poslední, co potřebujete, jsou slepice před zimou vysílené sezením naprázdno.

napsal(a):
Odkvokejte, poslední, co potřebujete, jsou slepice před zimou vysílené sezením naprázdno.
Já to zkoušela s jednou před měsícem, dala sice pokoj ale už sedí zas, kontroluji jestli nejsou hubené a tak, jsou pěkné řekla bych že až tlusté, zatím jim to trvá asi týden.Tak nevím no, zkusím je alespoň zavřít do druhého prázdného kurníku a na zemi jen beton, s výběhem samozřejmě , víc dělat nebudu, protože z předchozích zkušeností dle všech možných přijatelných rad bylo marné.