Dobrý den. Prosím o pomoc zda někdo pozná podle fotek zabité slepice, které zvíře to mohlo spáchat. Tento týden to je už čtvrtá slípka vše dospělé kusy.Ty předchozí z výběhu zmizeli a zůstalo vždy jen trošku peří. Ta poslední dnes v 9.30 dopoledne. Vyšel jsem ven a koukám že byli všechny slepice schovaný v kurníku a nechtěli vylézt ven. Ve výběhu jsem pak našel mrtvou slípku. Byla ještě teplá, takže se to stalo asi těsně před tím než jsem vyšel z baráku. Předem děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Toto je práce dravého ptáka.
Ale předchozí slepice, pokud zmizely beze stopy, tak je pravděpodobně odnesla liška. Podhrabaný plot být nemusí, ony jsou schopné i se slepicí v morče přeskočit nebo přelézt.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pitrs.k7
napsal(a):
Já nevím, pes se tam žádný nedostane a u té lišky jsem myslel že chodí spíš v noci nebo brzy ráno a taky prý zabije víc slepic naráz. Přes noc se k nim nic na 100 procent nedostane, takže se ztrácí ve dne.
Liškám je denní doba jedno a zabije, co plánuje odnést. Pak se vrátí pro další kus. Nemá zapotřebí pozabíjet hodně slepic a nechat je ležet.
No liška zabije co se hýbe, letos jsem se přesvědčil už po několikáté. Ve dne chodí jenom na jaře kdy krmí liščata. Mně letos zabila 27 a jenom pět jich odnesla. Tohle co máte na obrázku je práce jestřába a pokud útočí samice tak ta lehčí slepici i odnese. Je o mnoho větší než samec. Neletí sní však daleko jenom kde má klid. Prohledejte okolí jestli nenajdete podobné místa s peřím.