Násadová vejce krůt ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2017 22:32
lukas333666

XXX.XXX.251.251

Zdravím, poradíte kde sehnat na jaro násadová vejce klasických krůt v čistě bílé barvě? Popřípadě krůťata. Díky moc.

31.10.2017 11:23
lukas333666

XXX.XXX.251.251

Nechci brojlerový krůty ale lehký bílý krůty jako jsou bronzový.

31.10.2017 16:17
ovecka

XXX.XXX.203.146

Jediné plemeno, které se vyskytuje ve zbarvení bílém je krůta standardní. Tak vám asi nezbyde nic jiného, než procházet webové stránky a hledat v ZO ČSCH ty chovatele, kteří je chovají a u nich poptávat násadová vejce nebo krůťata. Dále je možné najít kontakty ve výstavních katalogách. Ale to je ještě větší piplačka. Ale dá se. Hodně zdaru! Dana.

31.10.2017 16:19
ovecka

XXX.XXX.203.146

Zde je odkaz na stránky chovatelů krůt: http://www.kchkp.estranky.cz/clanky/seznam-clenu.html
Dana.

1.11.2017 08:01
ančovička1

XXX.XXX.220.126

lukas333666 napsal(a):
Nechci brojlerový krůty ale lehký bílý krůty jako jsou bronzový.

Já myslím, že stačí do hledáčku inzerce zadat "krůty" a naběhne vám nekonečná řada inzerátů s krůtami, můžete si vybrat, domluvit se, co vám vyhovuje do vzdálenosti, kam si pro vejce pojedete...krásné jsou krůty crolwitzké..chovala jsem krůty bronzové, bíle lemované, ale občas se mi tam nějaká ta bíločerná vyskytla, byla to nádhera..

1.11.2017 09:17
honzapm

XXX.XXX.182.25

Lukáši, mrkněte na stránky Klubu chovatelů krůt a perliček.
Krůtu standardní bílou podle seznamu chová jeden člen - Michal Jorda.
Je tam na něj i kontakt.

Případně kontaktujte klub jako takový, třeba budou mít nějaké aktuálnější informace.

Zkuste také sledovat např. německé chovatelské inzerce nebo navštívit
jejich velké výstavy či trhy, kterých bude do konce roku dostatek.

http://www.kchkp.estranky.cz/clanky/seznam-clenu.html

Krůty - Puten, případně sám aktivně inzerujte se správným názvem plemene

https://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/puten-truthaehne-c89376/

1.11.2017 09:49
lukas333666

XXX.XXX.240.189

ančovička1 napsal(a):
Já myslím, že stačí do hledáčku inzerce zadat "krůty" a naběhne vám nekonečná řada inzerátů s krůtami, můžete si vybrat, domluvit se, co vám vyhovuje do vzdálenosti, kam si pro vejce pojedete...krásné jsou krůty crolwitzké..chovala jsem krůty bronzové, bíle lemované, ale občas se mi tam nějaká ta bíločerná vyskytla, byla to nádhera..

Něco vyběhne, jako jedna bílá krůta mezi hejnem modrých na druhém konci republiky... takhle se hejno nedává dobře dohromady, ovšem kupovat každoročně brojlery pomalu za cenu dospělé klasické krůty mě příjde jako větší investice.. v tom je moje umanutost, leghorny, bílé pižmy, bílá housata... to by byla škoda tam cpát černý nebo černobílý morky.

1.11.2017 11:52
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

lukas333666 napsal(a):
Něco vyběhne, jako jedna bílá krůta mezi hejnem modrých na druhém konci republiky... takhle se hejno nedává dobře dohromady, ovšem kupovat každoročně brojlery pomalu za cenu dospělé klasické krůty mě příjde jako větší investice.. v tom je moje umanutost, leghorny, bílé pižmy, bílá housata... to by byla škoda tam cpát černý nebo černobílý morky.

Bílé krůty jiné než brojlerové budete shánět poměrně těžko.
Co je pro Vás klasická krůta netuším.
Buď můžete sehnat náhodně vyštěpenou bílou krůtu při dvorkovém chovu různobarevný krůt, potom ovšem není žádná záruka, že nemá žádné brojlerové předky a hlavně, že její potomstvo bude v bílé barvě.
Další variantou je čistokrevný chov. Krůty německé (dříve nazývané standardní) v bílé barvě se u nás mezi chovateli objevují velmi sporadicky. Před pár lety jsem je viděl na výstavě v Horšovském Týně. Tuším, že patřili panu Buršíkovi.
Jinak je třeba shánět nejlépe v zemi původu, ani tam nejsou zcela běžné, ale na velkých výstavách jsou zpravidla nějaké k vidění, někdy i k prodeji. Tam je ovšem potřeba se při shánění chovného materiálu připravit na investice ve stovkách EUR.

Vaší poznámce o brojlerech za cenu dospělé krůty se přiznám moc nerozumím.

Stránky klubu chovatelů krůt, které zde někdo doporučoval jsou historické a mnoho let neaktualizované.

1.11.2017 18:20
ančovička1

XXX.XXX.220.126

lukas333666 napsal(a):

Už jste někdy krůty choval? sice už se o krůty nezajímám, ale neslyšela jsem, že by někdo byl schopný líhnout brojleří krůty v domácích hobby podmínkách...myslím, že cena brojleřích malých krůtiček, které prodávají líhně není tak nadsazená, v konečném výsledku při dobrém krmení, máte 15 ti a více kilová zvířata za pár měsíců, což na "obyčejné "-jak píšete- krůtě neuděláte ani za rok a sežerou za tu dobu tolik krmení, že byste za to vykrmil lehce brojlerovou..ale to je vaše volba, já také nechovám všechno na pekáč, mám větší radost z krásného zvířete na zahradě...

Přidejte reakci

Přidat smajlík