Ak nevadí, že obsahuje GMO sóju a asi aj kukuricu, je to dobré/výborné krmivo (extrudované-výborná stráviteľnosť), ešte lepšie parametre (vyšší proteín, ktorý rozhoduje o znáške) má Versele Laga. Keď som začínal s chovom hydiny, pred 3 rokmi v zime pri -15st C na Silvestra som mal znášku 14//14 u Dekalb white. Ak sliepky dostanú, čo potrebujú, nesú sa v zime aj lete.
Ja som kvôli GMO a cene prešiel na vlastnú výrobu zmesky pre nosnice s parametrami profesionálnych zmesiek pre veľkovýrobu, ktorú bežne nekúpite, v predaji sú hobby zmesky, ktoré väčšinou stoja za... Hlavne malé miešarne zmesiek, aspoň u nás, nestoja za nič. Tieto dve sú z bežne dostupných asi najlepšie. (Versele Laga, Energys), mám odskúšané aj brojlery, rastové krivky u kuriatok boli presne "podľa knižky", aj lepšie. Skutočne by vyrástli za 42dní. Teraz mám mládky opať Dekalb white (minulý rok aj Isa Brown, Dominant), najlepšiu perzistenciu znášky majú leghornské sliepky, ale vyžadujú veľmi kvalitné krmivo, lebo majú nízky príjem krmiva.
Ja som to kúpil v bežnom obchode semená-osivá, alebo tak nejak. Je kopec lokálnych predajcov, nájdete na bazoši napríklad. Jedna dôležitá vec, rozhodnite sa pre nejaké krmivo, keď budete spokojný, veľmi ho už nemeňte, sliepky nemajú radi veľké zmeny krmnej dávky. Odkiaľ ste? (okres), možno Vám poradím.