Dobrý deň. Kúsok od domu mám oplotený pozemok, kde parkujem traktor a ostatnú techniku k nemu(pluhy, brány, vlečky, kosačku, hrabačku...). Chcel by som tam dať nejaké sliepky na spásanie, lebo obkášať okolo týchto strepov je obtiažne. Nemám čas tam každý deň chodiť a kŕmiť. Viete mi poradiť nejaké nenáročné a sebestačné plemeno, kde by som 2-3x týždenne vybehol pokŕmiť. Ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aron97
napsal(a):
Dobrý deň. Kúsok od domu mám oplotený pozemok, kde parkujem traktor a ostatnú techniku k nemu(pluhy, brány, vlečky, kosačku, hrabačku...). Chcel by som tam dať nejaké sliepky na spásanie, lebo obkášať okolo týchto strepov je obtiažne. Nemám čas tam každý deň chodiť a kŕmiť. Viete mi poradiť nejaké nenáročné a sebestačné plemeno, kde by som 2-3x týždenne vybehol pokŕmiť. Ďakujem.
Troll?

A proč by to nešlo? Zásobník na pšenici a granule, vodu tak aby nezmrzla a normálně to funguje.Pokud tedy nebudete čekat zázraky ve snášce. Hlavně pořádný kurníček. Problém se zavíráním a otevíráním jde vyřešit automaticky. Dříve bylo takových extenzivních chovů všude plno a nikdo nikoho nehanil, že něco dělá špatně.

napsal(a):
A proč by to nešlo? Zásobník na pšenici a granule, vodu tak aby nezmrzla a normálně to funguje.Pokud tedy nebudete čekat zázraky ve snášce. Hlavně pořádný kurníček. Problém se zavíráním a otevíráním jde vyřešit automaticky. Dříve bylo takových extenzivních chovů všude plno a nikdo nikoho nehanil, že něco dělá špatně.
Ale tak jo, ale slepice místo sekaček na trávu, to je hodně originální.
Na údržbu mechanických strojů jsou nejlepší miniovečky.
Stroje nezničí, dobře opasou, zřídí si pod nimi noclehárnu,
případně se o ně budou jemně drbat, a tím zabrání korozi,
protože je ještě pěknou promažou.
Ale to více, ovce žádá veterinární péči, odčervování, stříhání,
v zimě seno, vodu...
Z drůbeže mám velmi krátce perličky, ale ty mi na zastřihávání trávy
přijdou jako nejlepší. Jsou to vlastně takové zmenšené ovečky.
Chodí výběhem s hlavou téměř stále u země a jedou, zobou a zobou.
Trávu. Ohledně krmení a napájení i ustájení by mohly být o poznání
méně náročnější, než slepice.
Nemusel byste v zimě řešit sběr zmrzlých vajíček, kvokání a podobně.
Pouze jsou velice hlučné, tak nevím, jak jste na tom v okolí se sousedy.
Proti škodné a hlavně proti chorobám se mi jeví velmi odolnější, než slípky.
No tak si to dobře promyslete. Třeba vás chov drůbeže či ovcí natolik
začne bavit, že tam nakonec začnete docházet z gaučíku denně.
začátek
napsal(a):
Dobrý večer, je důležité jak je pozemek velký, pak si musíte uvědomit, že vám slepice všechno poserou a budou mezi stroji zanášet.Volil bych asi ovečky a na zimu bych udělal klobásky.Další volbou by byli husokachny a pižmovky.
Dědo Z., pižmovky a vodní jsou náročné dost na vodu.
Tam si moc nedokážu představit, že by čerstvou dostávaly jen 2-3x týdně.