Asi 6 m² pro slepice ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.11.2017 21:07
mrkwis

XXX.XXX.63.43

Prosím o pomoc při výběru slepic, s tím že mám asi 6 m² a potřeboval bych je na maso ale aby i kvokaly.
Předem děkuji za pomoc.

30.11.2017 01:23
lukas333666

XXX.XXX.130.243

Pokud se v souvislosti s plemenem hovoří o kvokavosti tak většinou v nadměrné míře což je nakonec otravnější v tom že máte v kuse obsazená hnízda... pár kuřátek odchováte stejně dobře jako kvočna a pokud je chcete na maso tak si pořidte brojlery..

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.11.2017 05:09

mrkwis napsal(a):
Prosím o pomoc při výběru slepic, s tím že mám asi 6 m² a potřeboval bych je na maso ale aby i kvokaly.
Předem děkuji za pomoc.

Máte málo místa, tam se vám moc slepic nevejde a tím pádem fakt nemáte rezervu na to, abyste tam měl jak chovné, tak na maso. kupte si brojlery, ty vykrmíte a jak jim to bude malé tak sníte a koupíte další.

30.11.2017 07:15
mrkwis

XXX.XXX.63.43

A co kdybych měl zakrslé nebo středně velké slepice?

30.11.2017 08:37

Založit vlastní chov slepic na maso na 6 m2 je opravdu nereálné. Pokud ta zvířata nechcete týrat. Věřte tomu, že pořídit brojlery nebo polotěžké kohouty je asi nejpřijatelnější kompromis.

30.11.2017 09:31

mrkwis napsal(a):
A co kdybych měl zakrslé nebo středně velké slepice?

No jasný, kmen sebritek by tam být asi mohl, ale to se vylučuje s tím využitím na maso.

Neregistrovaný uživatel

30.11.2017 09:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Na 6m2? tak dvě slipky ovšem ale s každodenním proběhnutím po zahradě...

30.11.2017 10:36
ovecka

XXX.XXX.171.70

Ale potom je to kvokání o ničem, bez kohouta. A i tak hrozí kanibalismus a po určité době to bude smradlavý terén bez trávy. Prostě je to na welfare chov slepic malé. Dana.

30.11.2017 10:44

ovecka napsal(a):
Ale potom je to kvokání o ničem, bez kohouta. A i tak hrozí kanibalismus a po určité době to bude smradlavý terén bez trávy. Prostě je to na welfare chov slepic malé. Dana.

Ale tak moje paduánky v takové voliéře tráví většinu času. Ale. Je to zastřešené, na dně je písek a o to dno se člověk musí starat, vyhrabat kuřince, dosypat. A přidat slámu na hrabání, dýni na zobání, nebo pověsit zelí a tak.

A paduánek je tam šest a masný plemeno to fakt není:D Šest brahmánek by se tam nevešlo.

30.11.2017 10:47
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Tak, ja mám na takom priestore 11 zdr. velsumiek, majú tam popolisko, miesto so senom a hniezda, na druhej strane bidlo s trusným stolom. Ale je to len kurín a majú výbeh 600 m štv.

30.11.2017 10:59

mamkamaria napsal(a):
Tak, ja mám na takom priestore 11 zdr. velsumiek, majú tam popolisko, miesto so senom a hniezda, na druhej strane bidlo s trusným stolom. Ale je to len kurín a majú výbeh 600 m štv.

Paní "Mamkamaria" prosím Vás nezlobte se, že se Vás takhle nevyžádaně zeptám na ty z. Velsumky. Já o nich uvažuji taky jsou pěkné a prý i dobře nesou na zdrobnělé plemeno. Prosím Vás jak hodnotíte jejich snášku z vlastní zkušenosti? Děkuji.

30.11.2017 11:23
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

V minulom roku začali znášať, tak to bolo super, denne od siedmich 4-5 vajíčok, a veľkosťou boli väčšie ako od barneveldiek. Teraz začínajú po preperení znášať, takže stále čakám a čakám.

30.11.2017 12:02

mamkamaria napsal(a):
V minulom roku začali znášať, tak to bolo super, denne od siedmich 4-5 vajíčok, a veľkosťou boli väčšie ako od barneveldiek. Teraz začínajú po preperení znášať, takže stále čakám a čakám.

Děkuji za odpověď. Takže by jste je doporučila pro samozásobení vajec ? Já donedávna měl rodobarvé Vlašky a k tomu hybridky Dekalb a Hisex. Vlašky jsem si líhnul sám a hybridky kupoval v Žabčicích jako 1 denní. Mýval jsem kolem 60-70 nosnic. Ale nyní jsem se nedobrovolně přestěhoval do menšího domku a bohužel i zahrada je malá.700m 2. Sice mám u toho velkou a zachovalou stodolu ale na velké slepice a ten původní počet už to není. Zahrada byla napůl okrasná a napůl záhony. To jsem už zrušil a všechny ty okrasné jehličany převážně Thůje jsem vykopal a rozdal. Nemám tenhle typ rostlin v oblibě. Postavil jsem skleník a několik vyvýšených záhonů. Takže pro slepice bude voliéra napůl ve stodole 10x10m a napůl venku 20x10m. Je to propojené. A za dozoru by se pouštěli po zahradě denně alespoň na t y 2-3 hodiny. Tak si myslím, že na tohle bude asi zdrobnělé plemeno lepší. A pro vlastní spotřebu vajec to snad bude taky stačit. Je to změna když přejdete ze skotu, koz a drůbeže jen na zdrobnělé slepice a pár králíků ale lepší než nic. Už jsem měsíc bez slepic a už to je moc dlouho

30.11.2017 12:10
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Keď znášali, tak som mala pre seba, aj som niečo predala, takže som spokojná. A dúfam, že už začnú znášať všetky , mám ich rada, tak nechcem na nich povedať nič zlé. Veľkosťou sú väčšie ako u iných zdrobnelých. Na budúci rok skúsim ešte zdr. oravky.

30.11.2017 12:39

mamkamaria napsal(a):
Keď znášali, tak som mala pre seba, aj som niečo predala, takže som spokojná. A dúfam, že už začnú znášať všetky , mám ich rada, tak nechcem na nich povedať nič zlé. Veľkosťou sú väčšie ako u iných zdrobnelých. Na budúci rok skúsim ešte zdr. oravky.

1.12.2017 19:28
mrkwis

XXX.XXX.63.43

A ty velsumky by tam šli ?
2-3slepice jen na tu snužku.

1.12.2017 19:32
mrkwis

XXX.XXX.63.43

Nebo zdrobnělé hedvábničky.
S tím ze by se mohli poustet na zahradu.

1.12.2017 19:34

Hedvábničky nejsou ani na maso ani na snášku.Ty jsou spíš pro potěchu oka nebo jako kvočny.

1.12.2017 19:42
mrkwis

XXX.XXX.63.43

DĚKUJI
a ty velsumky?

Přidejte reakci

Přidat smajlík