Zdravím, nemáte nějaký střih nebo návod na výrobu toho co se dává krůtám na záda aby je krocan moc nerasil ? Nebo stačí otupit drápy ? Mám prvně krůty - dvouletého krocana a letní krůtu tak se trošku bojím aby mě jí moc nezničil přece jen je drobná.
ančovička1
napsal(a):
Otupení drápů je určitě dobré, ale jedna krůtička stejně bude trpět...na jednoho krocana jsem mívala 3-4 krůty a všechno bylo v pohodě..vejce oplodněná, krůty v klidu..jedna bude chudinka orvaná i když bude mít obroušené drápky..máte pěkný pozemek, přikupte jí aspon´dvě kamarádky..
To je přední dvorek, tam jsou jen přes listopad, bílejch tu je málo tak to nechci prznit, Už jsem si našel střih na to "hřbetní chránidlo" tak se jí to ušije bude to jistý.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lukas333666
napsal(a):
To je přední dvorek, tam jsou jen přes listopad, bílejch tu je málo tak to nechci prznit, Už jsem si našel střih na to "hřbetní chránidlo" tak se jí to ušije bude to jistý.
Moc pěkné hejno slepiček!
lukas333666
napsal(a):
Pokud křížence nepustíte dále do chovu, tak je "prznění" určitě menší zlo, než krůtu nechat zmrzačit.
Nejde jen o podrápaná záda.
Ale o obecný tlak, který tak velký krocan na tak malou krůtu vyvíjí.
Může jí pomačkat, poškodit vaječníky atd.
Osobně do chovu vždy nechávám co největší krůty a - pokud možno
- menšího krocana. Hlavně s co nejkratšíma holeněma
Jednak to bývá žádáno, druhak se nižší krocan při pojímání
dostatečně přidrží křídly, kterými i drží balanc. Navíc se mi líbí,
jak při naparování se nižší krocani pěkně "brousí" (křídly o zem).
Jinak jedna krůta a krocan může být dostatečné.
Pokud ona je schopná a on ohleduplný.
Občas je vhodné je pustit odděleně nebo jeho nechat zavřeného.
Ona se např. chce v klidu popelit, on to může brát jako nabídku se styku
a nedá jí pokoj. Je vhodné to pozorovat a dopřát jí část dne klid jen pro ni.