Zatiaľ len Predbežné počty prihlásených zvierat do Brna:
Holuby 1.961 ks,
králici 1.248 ks
hydina 1.127 ks.
7.Krajská Jihomoravská výstava králíků, holubů, drůbeže, okrasného a exotického ptactva s mezinárodní účastí 1. MORAVIA Brno. Výstava bude otevřena v sobotu 9.12.2017 od 9.hod. do 18.hod. A v neděli 10.12.2017 od 9.hod. do 16.hod. Doprovodný program: king show, králičí HOP, selský dvorek. Děti do 15 let mají vstup zdarma. Katalog na:cschbohdalov.cz-MORAVIA Brno. Parkování je možné uvnitř výstaviště-zdarma...
Opět zcela nepochopitelně nasázená drůbež na zemi.
Na králíky se kozičky a podlážky seženou a na slepice ne.
Loni to bylo taky tak.
Zvláštní je, že dát králíka na zem by nikoho nenapadlo. Přičemž se na rozdíl od drůbeže neposuzuje v kleci, ale na stole.
Za mě to bylo naposled, co jsem zaplatil 50, - kč klecné za zvířata na podlaze...
Dala jsem pár fotek na Rajče...http://vidzhan.rajce.idnes.cz/
Nebýt části hrabavé drůbeže na zemi a nedostatečných klecí na krůty... je výstava Moravia krásná .
Tak to je pekná blbosť, s tým parkovaním. Vo vnútri areálu sa nesmelo parkovať, nepustili nás, len na zvláštne povolenie. S tým vstupným na výstavu bolo tiež o veci. Najskúr sme si museli kúpiť vstupenku za 40 Kč a potom 80 Kč na výstavu Moravia. Ta hydina na zemi, tiež od veci, nepáčilo sa mi to. O bufete ani nehovorím V jednej hale jeden bufet, jedlo nič moc, v rade som stál 3/4 hodiny. Skoro ma prešla chuť na jedlo. Zvieratká boli na dosť dobrej úrovni. Celkové hodnotenie: s Nitrou sa to nedá porovnať.
jozef1953
napsal(a):
Tak to je pekná blbosť, s tým parkovaním. Vo vnútri areálu sa nesmelo parkovať, nepustili nás, len na zvláštne povolenie. S tým vstupným na výstavu bolo tiež o veci. Najskúr sme si museli kúpiť vstupenku za 40 Kč a potom 80 Kč na výstavu Moravia. Ta hydina na zemi, tiež od veci, nepáčilo sa mi to. O bufete ani nehovorím V jednej hale jeden bufet, jedlo nič moc, v rade som stál 3/4 hodiny. Skoro ma prešla chuť na jedlo. Zvieratká boli na dosť dobrej úrovni. Celkové hodnotenie: s Nitrou sa to nedá porovnať.
Opravdu je pěkná blbost srovnávat národní výstavu v Nitře s krajskou v Brně.Na každé výstavě, jsou dané podmínky vystavovaných zvířat.Je škoda chovatelů a vystavovatelů že tyto podmínky neznají a ani nečtou přihlášky na tyto výstavy, kde je určitě napsáno pořadatelem, jak budou zvířata vystavována.Souhlasím s občerstvéním na výstavě, ale kdo spojí s touto výstavou i vánoční trhy s občerstvením nemá problém.Kdo zná areál v Brně a čte reklamy kolem areálu výstavy nemá problém ani zaparkovat. JS.
hostice
napsal(a):
Opravdu je pěkná blbost srovnávat národní výstavu v Nitře s krajskou v Brně.Na každé výstavě, jsou dané podmínky vystavovaných zvířat.Je škoda chovatelů a vystavovatelů že tyto podmínky neznají a ani nečtou přihlášky na tyto výstavy, kde je určitě napsáno pořadatelem, jak budou zvířata vystavována.Souhlasím s občerstvéním na výstavě, ale kdo spojí s touto výstavou i vánoční trhy s občerstvením nemá problém.Kdo zná areál v Brně a čte reklamy kolem areálu výstavy nemá problém ani zaparkovat. JS.
Tiež si nemyslím, že nie je na mieste porovnávať Nitru s Brnom čo sa týka výstavy.
Ale, že na výstavu prišli neznalý pomerov na výstavisku v Brne viacerí i domáci tak to je zrejmé tým, že sa pozastavovali nad tým prečo museli platiť 40 +80 Kč. Po vysvetlení, že si kúpia na výstavu zvierat vstupenku vo vnútri výstaviska pochopili a stalo sa.
Ale že pred vstupom do výstavnej haly fungovala jedna pokladňa a rada hundrajúcich chovateľov značí, že s pomermi na brnenskom výstavisku nebola asi väčšina oboznámená.
nič by sa usporiadateľom nestalo, keby jeden z organizátorov informoval, že pred vstupom od 4-ky vrátnice vo vnútri sú dve pokladnice poťažmo i tú čo bola vonku z rána, keď bol nápor umiestniť vo vnútri, kde by sa v teple čakalo lepšie ako vonku a taký čas čakania by skorej chovatelia prečkali v družnejšej debate ako poznámkami a hundraním.Možno to niekomu tak vyhovovalo. Zrejme bola zima na to aby sa tak stalo, ale mohlo to byť horšie s tým počasím sneženie, dážď, vietor...no máme to za sebou.
Budme úprimní ani v tej Nitre to také nebolo v minulosti.Je to o ľuďoch o tom či chcú veci pomôcť.
Čo sa samotnej výstavy týka: hala výborná, miesta uličky výborné, holuby umiestnenie výborné,
králiky tiež v poriadku no a hydina dopadla rovno na zem. Klubovkári hore, keď nie si, dole. Tak ako píše diskutujúci vyššie za to klietkovné i ostatná hydina mohla byť v úrovni. No prečo sa tak nestalo vedia len organizátori.
Chovu zdar!
Do Brna som prišiel ako návštevník a nie ako vystavovateľ. Bol som zvedavý na zvieratá, Vianočné trhy ma nezaujímali. Prečo som potom musel platiť aj za ne? Zas sa niekto chcel priživiť. Bolo tu spomenuté, že je možné parkovať vo vnútri areálu, tak prečo nás potom nechceli pustiť s autom do vnútra, keď tam bolo voľného miesta dosť.
V podmínkách výstavy bylo pouze, že bude drůbež po jednotlivcích. O tom zda bude či nebude na zemi ani slovo. Na můj ústní dotaz dlouho před výstavou mi bylo sděleno, že vše bude na podlážkách. tedy kromě krůt a hus.
Znovu zdůrazňuji, že bych se bez tohoto příslibu na tuto výstavu nehlásil.
Klubu krůt a perliček bylo nabídnuto uspořádání klubové expozice, souhlasili jsme s tím, že požadujeme umístění krůt v klecích adekvátní velikosti tj.120*120 cm. Realita? 80*100, kde se krocani větších krůt stěží otočili.
Ke vstupnému mohu jenom dodat úsměvný fakt ze dnešního dne, kdy u jednoho vchodu byla pokladna a kontrola vstupenek + kontrola zakoupených zvířat a u druhé vchodu, který byl odemčený a volně jim proudili lidé nestál vůbec nikdo...
Myslím, že ambice a možnosti Brněnské výstavy jsou takové, že její porovnávání s výstavou v Nitře je zcela na místě. Domnívám se, že je otázkou času kdy vedení svazu pochopí, že se CV na výstaviště v Lysé nad Labem zkrátka nevejde a Brno má možnosti kvalitní celostátní výstavu uspořádat.
Chápu, že se některým kritika nelíbí, ale plácání po ramenech ještě nikoho nikam neposunulo...
Dobrý večer, v Brně jsem vystavoval stejně jako loni. Ale letos jsem byl velmi zklamaný. V sobotu po příchodu k mým klecím jsem zjistil že tam moje kachna chybí i v katalogu byla napsaná jako nedodána i přesto že jsem ji do té klece ve čtvrtek za dohledu garanta dával. Ale naštěstí jsem ji našel o čtyři klece dál kde byla místo kachny jiného chovatele. Jen by mě zajímalo kde byla ta jeho kachna. U dalšího plemene mnou dodaného, jsem našel místo mých dvou kačerů a dvou kačen, kačery tři a jen jednu kachničku. Ale taky se našla. Takže jsem rád že jsem o žádné zvíře nepřišel.
pastevecovci
napsal(a):
Ještě bych doplnil, že v části expozice drůbeže, která byla umístěna na podlážkách byly téměř dvě řady klecí (několik desítek) zcela prázdné, postavené navíc.
Kousek od zdrobnělé a zakrslé drůbeže umístěné na zemi to působilo poněkud nepochopitelně.
Tak to je síla
jozef1953
napsal(a):
Jste člověk štěstěny, do areálu výstaviště bylo otevřeno 5 bran pro auta do 3,5t a Vy jste zrovna přijel na služební bránu č.4, tam se pouští pouze na služební průkaz vydávaný Výstavištěm, nebo na výjimky - třeba v pátek pro posuzovatele nebo dnes v neděli pro odvoz zvířat
vevnitř na výstavišti jste mohl parkovat buď zadarmo - po zaplacení 40 Kč na vyhrazeném k tomuto účelu parkovišti nebo tak jak vždycky při každé výstavě 100 Kč v celém areálu (opět na parkovištích)
Požadované klece na krůty (vzhledem k tomu, že je nevlastníme) jsme požádali o zapůjčení Svaz, taktéž další klece pro drůbež jsme si museli půjčit z výstavního fundusu, který dle informací se zápisů ÚVV je uložen v Kolíně, velké překvapení pro nás bylo, když požadovaný výstavní fundus nebyl v Kolíně, ale stále v Lysé (tudíž naše auta musela jed až do Lysé a co dovezly nechci ani komentovat), nechci polemizovat, zda jde o schválnost či lajdáckost, ale obojí vyšlo nastejno, klece se tedy stavěly nadvakrát, přičemž podruhé ve čtvrtek po obědě do toho, kde se co sehnalo, respektive dovezlo. Proto ty prodlevy na stolech, proto chybějící kozičky a co nejhůř i chybějící podlážky
tolik jen na vysvětlenou
P.S. Nechceme se srovnávat s Nitrou ani žádnou jinou Celostátní (rozuměj Svazovou výstavou), ta letošní přes enormní snahu nedopadla dobře, posledních 14 dní před výstavou šla jedna jobovka za druhou, počínaje odmítnutí prodeje vstupenek na pokladnách výstaviště, zákaz požárního technika umístit stůl (natož pokladnu) za vchodové dveře, a konče zavřeným stánkem na občerstvení
Výstava je za námi, jde o to, zda začít připravovat další a před termínem být na infarkt, co kdo zase provede, nebo zůstat doma v teplíčku a vzpomínat na sluníčko.
Pokiaľ je to tak, ako píše Rafan s tým výstavným fundusom, tak zázraky sa naozaj robiť nedajú, keď je málo podlážok. Pri porovnaní s NV v Nitre príprava organizácie výstavy a predaj zvierat boli zabezpečené porovnateľne (aj vďaka p. Prombergerovi).
Len škoda, že nepreložili aspoň časť malej hydiny do (paradoxne) prázdnych klietok na podlážkach. Verím, že elán organizátorom vydrží aj na ďalší rok a možno keď si skúsia požičať výstavný fundus od SZCH, bude to mať podobný šmrnc ako v Nitre. Teraz už vedia, čo urobiť inak a lepšie. Resp. stálo by za uváženie, či neurobiť spoločnú "Česko-slovenskú" výstavu 2018. Pavilony BVV su veľké a svetlé a Brno perfektne dostupne zo všetkých končín.