Jak poznat vyléčení slepic

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2017 09:15

Zdravím všechny, včera jsem byla u známého a řešili jsme nově dovezené fénixky/krásné bílé/kroužkované až na to že původní majitel byl kdoví co, protože všechny mají vápenku, tak jsme je hned nastříkali a namazali.Teď ale nevíme, jak poznáme že už je vyhráno a za jak dlouho se slepicím nohy vrátí do normálního stavu?Jsou pochopitelně v karanténě.Budu si na jaře od toho známého pořizovat kuřata právě těch fenixek, tak proto mě to tak zajímá.

4.12.2017 15:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím všechny, včera jsem byla u známého a řešili jsme nově dovezené fénixky/krásné bílé/kroužkované až na to že původní majitel byl kdoví co, protože všechny mají vápenku, tak jsme je hned nastříkali a namazali.Teď ale nevíme, jak poznáme že už je vyhráno a za jak dlouho se slepicím nohy vrátí do normálního stavu?Jsou pochopitelně v karanténě.Budu si na jaře od toho známého pořizovat kuřata právě těch fenixek, tak proto mě to tak zajímá.

Pak budete mít lepší pořídit si násadová vejce a vylíhnout kuřata sama, abyste měla jistotu, že si vápenku nedovezete.
Léčebný postup je třeba zopakovat, vyléčená noha se pozná tak, že na ní vápenka není. Tedy pokud nebylo napadení masivní a dlouhodobé. Po uhynutí zákožky by se mrtvá kůže měla odloupat (sama).

4.12.2017 16:07

To bude asi opravdu lepší když si vezmu násadovky, jen doufám že mu brzy ponesou.Jak dlouho to měli to těžko říct, já to u svých slepic nikdy neměla, tyhle měly dost odstouplé šupiny ale povlak žádný, zřejmě jim s tím první majitel něco už dělal, jestli to s ním známý řešil to nevím.Já bych mu na to asi řekla své, prodávat něco takového je pra*rna, on je prý vzal spíš z lítosti.

5.12.2017 08:03
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Od zkušených chovatelů vím, že vápenka, je dlouhodobá záležitost, měla byste postižené slepice chovat aspon´měsíc odděleně v karanténě, jinak se vám ten roztoč dostane na ostatní slepice..jednou jsem takového kohoutka také dostala s upozorněním, že asi bude mít vápenku, denně jsem mu natírala olejem nohy a průběžně stříkala arpalitem..byl měsíc zavřený v kotci, než jsem měla odvahu, pustit ho mezi ostatní slepice..už bych to nikdy nechtěla absolvovat a takovou drůbež do baráku ani náhodou..mám asi 50ks drůbeže, tak to by byl mazec, kdyby se to rozmnožilo...a souhlasím s tím, že je pra=sárna toto prodávat a ještě to zatajit!

5.12.2017 12:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To bude asi opravdu lepší když si vezmu násadovky, jen doufám že mu brzy ponesou.Jak dlouho to měli to těžko říct, já to u svých slepic nikdy neměla, tyhle měly dost odstouplé šupiny ale povlak žádný, zřejmě jim s tím první majitel něco už dělal, jestli to s ním známý řešil to nevím.Já bych mu na to asi řekla své, prodávat něco takového je pra*rna, on je prý vzal spíš z lítosti.

Tím budete mít 100% klid. Jestli to bylo takto, tak byla dost pokročilá a léčení na dlouho. Pokud máte možnost líhnout, je to nejlepší řešení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík