Dobrý den,
nějakou dobu jedna ze slepic vypadala jako by zažila pořádnou bitvu, střapatá, podivně pobíhající, vypadala jako by ji chyběla půlka peří, ale jinak žrala a dokonce sedla na vejce. Podle veterináře byla OK, ale dneska jsem ji našel mrtvou a tak se chci zeptat zda je vzhled jejiho peří normální. Prostě ona měla jen holé ostny bez praporku. (ty kousance vznikly až poté co uhynula)
Díky za nazory
Honza.
Uživatel s deaktivovaným účtem
zahradabrno
napsal(a):
Dobrý den,
nějakou dobu jedna ze slepic vypadala jako by zažila pořádnou bitvu, střapatá, podivně pobíhající, vypadala jako by ji chyběla půlka peří, ale jinak žrala a dokonce sedla na vejce. Podle veterináře byla OK, ale dneska jsem ji našel mrtvou a tak se chci zeptat zda je vzhled jejiho peří normální. Prostě ona měla jen holé ostny bez praporku. (ty kousance vznikly až poté co uhynula)
Díky za nazory
Honza.
To je nové peří. Normální stav. Postupně vyroste a pak si ten futrál slepice zobákem sundá a rozbalí se z toho normální pero.
Děkuji moc za odpověď, mě zarazilo, že ztratila najednou polovinu peří, velká holá místa, prostě vypadala jak spařená a napůl oškubaná a navíc teď v těch mrazech. Ostatní jsou uhlazené, peří krásné, prostě proti ní úplné modelky. Teď už to má holka bohužel za sebou.
Přesto ještě jednou díky za info.
Honza.