Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2018 13:39
začátek

XXX.XXX.4.22

Ano je to droga a člověk to musí selektovat.Já chovám poměrně krátce a už jsem zrušil husy, kachny, perličky a ze slepic vlašky tříbarevné, hudánky, brahmanky, orpingtonky a letos asi velsumky velké koroptví a oranžové, ale ještě nechávám vlašky rodobarvé, araukány černé a z.velsumky r. koroptví, stříbro a oranžovo krké.Ty poslední jsou v líhni 18ks a uvidim kolik se vylíhne 26.1. Ale plánuju, že nasadím v březnu 260ks vajíček a vše se vylíhne na jednou a šmitec.

23.1.2018 14:25
cruyff

XXX.XXX.161.107

Ni+Pa napsal(a):
Dobrý podvečer ve spolek, tak sněhu už jsme si užili, postavili jsme sněhuláka a něco najezdili na saních.
Slepičkám se to moc nelíbí, odházela jsem jim cestičky ale moc se jim to nezamlouvá. Dokonce mají i kousek odhrnutého trávníku ale to by tam museli dojít...
Holky hempšírky snášejí ale stále celkem malé vejce. Většinou se to pohybuje od 40g-49g Násadová mají mít min.55g tak jsem zvědavá jak dlouho to bude trvat než se holky polepší na váze.
Mám jim nějak přilepšit? Krmím míchanici směs pro nosnice, kukuřice, ječmen, slunečnice, pšenice. Občas dostanou vařenou pšenici a něco zeleného.
Pomůže když jim budu naklíčovat pšenici či ječmen?

Nakličená pšenica je super ale jačmeň je v zmesi pre nosnice zbytočný, možno až škodlivý.

23.1.2018 19:35
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Jo jo, ty naše drogy a nikdo nám je nemůže zakázat, jenom my sami . Tady je moje údernice, kačičkám je asi sedum dní.
Fotka je děsná.

23.1.2018 19:40
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A micinky se taky pochlapily pidilidi už začínají okukovat kotce

23.1.2018 20:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

slovensko napsal(a):
Mne hempsirky zacinaju na 50 g. Zacinaju niest ale az v 7. mesiacoch. Aj to sa nejako nepretrhnu. Ale za mesiac maju uz hmotnost nasadovych vajec, ale ja nasadzujem az od rocnych a starsich sliepok ak maju vajicka minimalne 60 g.

Tak jsem koukla do evidence a 2017 mladé hempšírky začaly snášet ve 30tém týdnu. A právě těch 5 mladých chci dát pryč od starých, protože mají tak velká vejce, že je špatně rozeznám od těch co snáší starší slepice.

23.1.2018 22:01
skodovak

XXX.XXX.241.252

Nevím co ty mrchy vyprovokovalo nést tak brzo
pantátovi jsem dal několik kuřat, ještě nedávno jsem si říkal to je hrůza jak upadají malé a pozadu, Já k1 pak k2 poté jen pšenice a sic krásný kusy ničím nedopované a výsledek předčasně nesoucí kusy
On jen pšenice, brambory, zbytky atd. Na vzhled to dohnaly a vajíčka jako z praku, za začátku větší než Já po třech měsících. Leda to se..e. kde je zrada nevím.ale rád bych věděl. Nicméně ten samý věk a postup maransky pravda že se nepředají ale vajíčka mají o dost větší, cca plus 10g
Vlašky začali normálně ale vajíčka taky jak od vrabce. Rozdal bych se pro ně, ale někde asi dělám chybu.

24.1.2018 15:50
javorka

XXX.XXX.98.207

Přeji pěkné odpoledne.
Venku už zpívají ptáci, jak na jaře, ale zahrada je pořád plná sněhu. Pořád lepší, než to bláto, co je pod ním schované. Také jsem ( jako Niky ) slepicím odházela z kousku zahrady sníh, aby měly trošku trávy, ale ony tam nejdou. Drží se na jednom místě, většinou pod střechou.
Včera se mě poprvé stalo, že jsem měla od dvou slepiček (moje kuřátka) 3 vajíčka. Vajíčka nemají zatím moc veliká, ale občas najdu obří.
Také se pořád těším na nové zprávy z gaučíku a ono už dlouho nic nic. Fotku vlašek nemám, ale aspoň něco pro potěšení. Takhle mě to kvete v kuchyni na okně (fotila kamarádka, co přijela na návštěvu).

24.1.2018 17:05
cipis

XXX.XXX.125.113

skodovak napsal(a):
Nevím co ty mrchy vyprovokovalo nést tak brzo
pantátovi jsem dal několik kuřat, ještě nedávno jsem si říkal to je hrůza jak upadají malé a pozadu, Já k1 pak k2 poté jen pšenice a sic krásný kusy ničím nedopované a výsledek předčasně nesoucí kusy
On jen pšenice, brambory, zbytky atd. Na vzhled to dohnaly a vajíčka jako z praku, za začátku větší než Já po třech měsících. Leda to se..e. kde je zrada nevím.ale rád bych věděl. Nicméně ten samý věk a postup maransky pravda že se nepředají ale vajíčka mají o dost větší, cca plus 10g
Vlašky začali normálně ale vajíčka taky jak od vrabce. Rozdal bych se pro ně, ale někde asi dělám chybu.

Nemám to vyskúšané, ale mám to poznamenané .40 - 60 % jačmeňa v KD oddiali znášku odchovu. Sliepky začnú znášať až keď sú telesne vyspelé.

24.1.2018 17:13
čapice

XXX.XXX.211.210

Zdravim. Mam velikou radost. Prvni vajicko od zacatecnice

24.1.2018 22:05
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorka čapice moc krásný to, holky, máte. Radost pohledět.

25.1.2018 10:11
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Já chci taky zelené vajííííčkáá

25.1.2018 10:16
skodovak

XXX.XXX.241.252

Ni+Pa napsal(a):
Já chci taky zelené vajííííčkáá

To nejste sama.

25.1.2018 11:44
cipis

XXX.XXX.125.113

skodovak napsal(a):
To nejste sama.

Citácia je tu omylom...
Škodováku, nariekanie tvojím sliepkam nepomôže To virtuálne nepriateľstvo berieš príliš vážne . Prajem krásne veľké vajíčka . Odpovedať mi nemusíš

25.1.2018 11:55
skodovak

XXX.XXX.241.252

cipis napsal(a):

Citácia je tu omylom...
Škodováku, nariekanie tvojím sliepkam nepomôže To virtuálne nepriateľstvo berieš príliš vážne . Prajem krásne veľké vajíčka . Odpovedať mi nemusíš

Nechápu.

25.1.2018 12:03
skodovak

XXX.XXX.241.252

To že jsem si dovolil napsat, že bych jinými slovy někdy rád měl, chtěl, tyrkysová vajíčka znamená naříkání
někdo tu je evidentně vedle jak ta jedle.

25.1.2018 12:42
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

No nic, budeme se muset spokojit s těmi malými vajíčky od hempšírek...

Jinak holky se trošku zlepšily, tak jsem opravdu zvědavá kdy já budu nasazovat. Jinak jsme to doma nevydrželi a nasadili jsme anglické křepelky jambo, celkem 150 kousků Moc se na ně těšíme!

No a je leden a nastal čas masopustu že jo, takže v sobotu máme první zabijačku našeho vepříka jménem Lívanec :) Chystání je ve velkém proudu, meju hrnce, bedny a vše potřebné. Letos ji máme u nás na dvorku v letní kuchyňce, tak jsem zvědavá co nám vše bude chybět...
Mužíček vyrobil trojnožku na pověšení pašíka a usadil dvě kotliny aby jsme měli dosti vody..
Zítra dojede rodina, tak upečeme honzovky aby bylo čím zajíst to mastné, taky ke kávičce
Pořád mám pocit že jsem na něco zapomněla ale nevím co

Krásný zbytek dne přeji.

N.

25.1.2018 12:48
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Jeste foto, posilam z mob. tak to bude asi netopyrek :).

25.1.2018 12:51
skodovak

XXX.XXX.241.252

Ni+Pa napsal(a):

Jinak holky se trošku zlepšily, tak jsem opravdu zvědavá kdy já budu nasazovat. Jinak jsme to doma nevydrželi a nasadili jsme anglické křepelky jambo, celkem 150 kousků Moc se na ně těšíme!

No a je leden a nastal čas masopustu že jo, takže v sobotu máme první zabijačku našeho vepříka jménem Lívanec :) Chystání je ve velkém proudu, meju hrnce, bedny a vše potřebné. Letos ji máme u nás na dvorku v letní kuchyňce, tak jsem zvědavá co nám vše bude chybět...
Mužíček vyrobil trojnožku na pověšení pašíka a usadil dvě kotliny aby jsme měli dosti vody..
Zítra dojede rodina, tak upečeme honzovky aby bylo čím zajíst to mastné, taky ke kávičce

Krásný zbytek dne přeji.

N.

Já jsem tam včera na pokus pár vajec šoupnul ale jen na zjištění oplodněnosti... líhnout tento druh budu až déle..

Vajíčka mám nejmenší kolem 51g všechny soudružky nenesou tak malá, ale i tak když vidím jinde, nejsem spokojen..

Zabíjačku zavidím to ještě" tedy už" nevedu, ale pantáta hlásil že bude..tak dostal podmínku, jestli budou jitrnice hnusný jako minule, že snad ani nemám zájem

Jak to vypadá s PP na modráska?...

25.1.2018 13:16
cipis

XXX.XXX.125.113

cipis napsal(a):

Citácia je tu omylom...

Nemám pocit, žeby som bola vedľa . Čítaš len každý druhý riadok Vráť sa späť ak chceš a prečítaj to pekne od začiatku. Inak, reagovala som na tvoj príspevok o predčasnej znáške.

25.1.2018 13:22
cipis

XXX.XXX.125.113

skodovak napsal(a):
To že jsem si dovolil napsat, že bych jinými slovy někdy rád měl, chtěl, tyrkysová vajíčka znamená naříkání
někdo tu je evidentně vedle jak ta jedle.

A opäť zle , tentokrát som chcela citovať tento príspevok. Takže si to sparuj s citáciou v príspevku, ktorý je nad týmto príspevkom. Snáď som to veľmi neskomplikovala, z toho už nevyjdem ani ja sama

25.1.2018 13:28
skodovak

XXX.XXX.241.252

Je do diskusní téma tak diskutujeme co, jak a kdo, a jak mu...

a to, že nesou předčasně, již tak či tak nedoženu, leda by jste uměla vrátit čas, tak co? umíte?

kdyžtak poprosím ne o moc...nu a nebo uplně na začátek.

25.1.2018 13:54
cipis

XXX.XXX.125.113

Ten jačmeň nie je módna záležitosť, ak je to naozaj taká brzda, mal by zabrať aj tohto roku . Myslím, že na znášajúce sliepky už účinok nemá

25.1.2018 13:59
skodovak

XXX.XXX.241.252

Vždyť to říkám..

25.1.2018 17:33
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ni+Pa napsal(a):
Jeste foto, posilam z mob. tak to bude asi netopyrek :).

Pěkný večer všem.
Já mít doma takovou líheň, tak jsem v sedmém nebi. Ale doma by to nerozdýchali

25.1.2018 19:10
Olánek

XXX.XXX.52.67

S časovým odstupem jsem nahlédl do iF, u holubů to zase bublá, u králíků se píše o trestním oznámení.žalobě na cti utrhání a apod, jen u Teplákovců si připadám.jak na jiné planetě.Janinka a nejen ona se radují z chovatelských úspěchu druhých,.Tady to chovatelské oslovení přátelé stále platí.Je však třeba sledovat, aby nám neujel vlak a proto,
koupím násadová vajíčka pouze od toho, kdo volí jako já.
CHybí mě to Honzovo krása střídá nádheru třeba u Javorčina kvetoucího okna.Naposled sháněl krocana, tak se domnívá, že ho chytá v Belize, zemi původu a ne a ne ho chytit.
Bodlinko, co je na tom pravdy, že z polosyrového žloutku cholesterol nehrozí.

25.1.2018 19:11
skodovak

XXX.XXX.241.252

No, taková pec je přímo sen. Hlavně kvůli husam. Ale to je peněz.

25.1.2018 19:34
javorka

XXX.XXX.98.207

Olánku!

Věřím, že zase bude krása i nádhera.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2018 20:02

Olánku, jediný žloutek, který nehrozí cholesterolem, je ten nesněděný syrové vejce hrozí akorát salmonelózou. ale jako malá jsem jedla žloutky syrové a to je dobrota.

25.1.2018 20:19
ovecka

XXX.XXX.180.37

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer všem.
Já mít doma takovou líheň, tak jsem v sedmém nebi. Ale doma by to nerozdýchali

Věrko, já takovou doma mám a je to jako droga, člověk má tendenci je mit neustále plnou. Letos jsem se zařekla, že na plnou kašlu a líhnu jen pro radost a ne abych se úplně zahranbala v kuřatech. Pak to není kam dávat a nemá to tu péči, co by potřebovalo.
A pro škodováka - na husy je mi úplně na h...o. Prostě je tam uspokojivě nevylíhnu. Ještě že mám starou Pivarči Dana.

25.1.2018 20:55
skodovak

XXX.XXX.241.252

ovecka napsal(a):
Věrko, já takovou doma mám a je to jako droga, člověk má tendenci je mit neustále plnou. Letos jsem se zařekla, že na plnou kašlu a líhnu jen pro radost a ne abych se úplně zahranbala v kuřatech. Pak to není kam dávat a nemá to tu péči, co by potřebovalo.
A pro škodováka - na husy je mi úplně na h...o. Prostě je tam uspokojivě nevylíhnu. Ještě že mám starou Pivarči Dana.

Jsem to vzal obecnobecně co do velikosti, ještě že kamarád má bios na těch přes 500 vajíček. Husy v tom jdou a tiše závidím. A nějak rád dělám všechno za sebe. Tak i na ty slepičky, sic také nemám takové kapacity ale opravdu je to droga.

25.1.2018 20:58
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A tak u křepelčích vajec syrových snad salmonela nemá být. Ale vzhledem k tomu, že já už fakt nevím, co je marketingový tah nebo realita těžko věřit. Tak na to kašlu. Nejlepší je rohlík, vyndat střídku, do toho uvolněného prostoru vyklepnout pár křepelčích vajec. A pak šup s tím zapíknout do trouby a když rohlík začne tmavnout posypat sýrem. Tam jsou ta křepelčí vejce napůl ztuhlá. Pro někoho prasár.a, ale mě to fakt chutná

25.1.2018 21:13
.tumash1983.

XXX.XXX.155.60

Dobrý večer ve spolek nějak stíhat jen číst a kochat se, ale na psaní nějak není kdy... Přikládám pár fotek. Ať se vám všem daří!

25.1.2018 21:40
Olánek

XXX.XXX.52.67

Ni+Pa napsal(a):

Krásný zbytek dne přeji.

N.

Co jsou honzovky?většinou se peče buchta z hrubé mouky do jaternic ovšem tonení mňam ke kafíčku.

25.1.2018 21:54
javorka

XXX.XXX.98.207

Také jsem nevěděla, ale už jsem poučená. Honzovky jsou klasické české buchty.

25.1.2018 22:08
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Olánku děkuju
Bodlinka má krásnou novou fotečku! Teda jestli to není fotoshop
Věrko nemám vejce od křepelek, ale zkusím to se slepičíma.
A dotaz na osazenstvo, budete mít někdo rýnské dorostenky prosím pěkně, smutně koukám.
A Honzík už by se měl fakty vrátit. Bude únor. Nová Teplákovka.

25.1.2018 22:26
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer, tak to vše vypuklo v jeden čas, tak nevým jak budu kuřátkům řikat, zemanovky nebo drahošovky a což teprve, budou se vůbec hodit do dnešního Česka i vzhledově.

25.1.2018 22:29
skodovak

XXX.XXX.56.242

Honzík je vrácen, ale ne v tomto tématu

25.1.2018 22:34
javorka

XXX.XXX.98.207

Jo, jo. Bodlince to s chocholkou sluší.

Teda ale, že se ten Honzík nechá přemlouvat.

25.1.2018 22:45
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

A co jsme Honzíkovi udělali? Málo skáčem hop hop ?

25.1.2018 23:01
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Jo, picka je to dobra. Jen ty husky jsou lepsi pod husou :)
Do lihne je nedavam. Ikdyz muzicek ji letos steloval a povidal ze pujdou. Je to domaci vyroba ma to z oboru jen v malem s vejci a ne s kytickama...
Jo honzovky upecu a Honzik fon gaucik nikde, to jsme si to tedy nezaslouzili. Je fakt ze na zacatku lednove teplakovky zminil ze nemusi byt kazdy mesic nova.
Tak budeme mit asi teplaky na dyl... Ale kdyz plka na jinem vlakne tak to si dovoluje opravdu moc kdyz se tu neukaze.

Skodovak, pp na modracka mam stale nachystane na stole. Jsem hrozna ja vim. Jsem ted nepojizdna tak se mi nechce cestovat s malou busem. Pristi tyden to napravim :).

25.1.2018 23:09
skodovak

XXX.XXX.241.252

Ni+Pa napsal(a):
Jo, picka je to dobra. Jen ty husky jsou lepsi pod husou :)
Do lihne je nedavam. Ikdyz muzicek ji letos steloval a povidal ze pujdou. Je to domaci vyroba ma to z oboru jen v malem s vejci a ne s kytickama...
Jo honzovky upecu a Honzik fon gaucik nikde, to jsme si to tedy nezaslouzili. Je fakt ze na zacatku lednove teplakovky zminil ze nemusi byt kazdy mesic nova.
Tak budeme mit asi teplaky na dyl... Ale kdyz plka na jinem vlakne tak to si dovoluje opravdu moc kdyz se tu neukaze.

Skodovak, pp na modracka mam stale nachystane na stole. Jsem hrozna ja vim. Jsem ted nepojizdna tak se mi nechce cestovat s malou busem. Pristi tyden to napravim :).

Hrozná nejste, jen jsem se zeptal. Až to vyjde tak to bude. Děkuji.

26.1.2018 08:21
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Honzovky peču, těsto nechávám dvakrát kynout, aby byly hodně kypré, nedá se nic dělat mám totiž doma Honzíka a to nese to jméno - pícka+buchty /nebo gaučík+buchty/ a podobné kombinace

26.1.2018 08:42
cipis

XXX.XXX.125.113

skodovak napsal(a):
Honzík je vrácen, ale ne v tomto tématu

Keď ho nevyprovokovalo a nepritiahlo sem ani moje vhupnutie do tohoto vlákna, tak to je už naozaj dôvod na zamyslenie

26.1.2018 12:22
Olánek

XXX.XXX.52.67

Ani vytíženost výstavou CHodov u Karlových Varů neomlouvá.

26.1.2018 12:25
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Neomlouvá ne, ne. Zvedneme se ze svých židlí, sedaček a gaučíků a jdeme volit! Hop hop!
Krásně nám na to svítí sluníčko, tak šup, šup. Přeji báječné odpoledne.

26.1.2018 12:28
bery25

XXX.XXX.127.96

Janinka Bosorka napsal(a):
A co jsme Honzíkovi udělali? Málo skáčem hop hop ?

Niekto tu zverejnil mena s adresami a honza s tym nesuhlasil, ze sa na tom nebude podielat, odvtedy v tom vlakne nebol.

26.1.2018 12:44
javorka

XXX.XXX.98.207

Neomlouvá ne, ne. Zvedneme se ze svých židlí, sedaček a gaučíků a jdeme volit! Hop hop!
Krásně nám na to svítí sluníčko, tak šup, šup. Přeji báječné odpoledne.

U nás sluníčko nesvítí. Ale jdeme, i kdyby padaly trakaře. Hop, hop!

26.1.2018 12:46
honzapm

XXX.XXX.182.25

bery25 napsal(a):
Niekto tu zverejnil mena s adresami a honza s tym nesuhlasil, ze sa na tom nebude podielat, odvtedy v tom vlakne nebol.

Hlavně jsem uvedl, proč si nepřeji, aby tu bez vědomí dotčené strany
už NAVŽDY byly zveřejněny cizí adresy.

Jenomže to vysvětlení milý Admin smazal.
A mně tady nikdo nebude mazat svévolně mé nic neporušující příspěvky.

Admin o tom ví, ovšem nereagoval.
Takže dokud se mi tu Admin veřejně neomluví a smazané vysvětlení nevrátí,
tak samozřejmě veřejně nic psát nebudu.
Nebudu jim tu vytvářet obsah zdarma, aby si oni s tím dělali cochcárnu.

Má úcta.

26.1.2018 14:09
bery25

XXX.XXX.127.96

Tak to som nevedel ze vam tu admin mazal prispevok , to vsetko vysvetluje, nerozumiem tomu, ked citam co sa deje pre hyly.

26.1.2018 14:22
skodovak

XXX.XXX.241.252

bery25 napsal(a):
Tak to som nevedel ze vam tu admin mazal prispevok , to vsetko vysvetluje, nerozumiem tomu, ked citam co sa deje pre hyly.

26.1.2018 15:17

honzapm napsal(a):

Má úcta.

Mate na mysli toto: https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3423837/vlasky-2018 ze 7.1.2018 v14:21 hod?

26.1.2018 19:20
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jo co dáte na internet, to se už pak nekontrolovatelně šíří. Fotky, ruční práce, adresy, cokoli. Žádný respekt před autorskými právy atd. Ty adresy to je pomalu pozvánka pro zloděje.

26.1.2018 21:25
bery25

XXX.XXX.127.96

Tak ale tie adresi boli verejne zverejnene na inej stranke, to si potom ty zlodeji mohli precitat tie adresi aj tam, dufajme ze na i faunu zlodeji nechodia

27.1.2018 07:46
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Nemusí, stačí jim zadat jméno chovatele a třeba slovo vlašky v googlu a ono jim to najde odkaz na ifaunu samo i s tou adresou

Jinak všem dobré ráno, venku +2 stupně, po sněhu skoro není památky. To zas bude na zahradě bahýnko...

27.1.2018 08:54
bery25

XXX.XXX.127.96

veraboskova napsal(a):
Nemusí, stačí jim zadat jméno chovatele a třeba slovo vlašky v googlu a ono jim to najde odkaz na ifaunu samo i s tou adresou

Jinak všem dobré ráno, venku +2 stupně, po sněhu skoro není památky. To zas bude na zahradě bahýnko...

Ano, mate pravdu, honza mi to uz vysvetlil

27.1.2018 11:01
cipis

XXX.XXX.125.113

Nedramatizujte to, keby na týchto adresách chovali psov, vtedy by to bol problém aspoň na u nás

27.1.2018 14:24
nomad72

XXX.XXX.234.17

honzapm napsal(a):

Má úcta.

Že zrovna ty hovoríš o verejnom ospravedlnení... hmm.

27.1.2018 17:45
cipis

XXX.XXX.125.113

Nomádku, neuveríš, ale už mi tvoje kulinárske špecialitky začínali chýbať ... na uvítanie ti dávam laik

27.1.2018 17:52
nomad72

XXX.XXX.234.17

cipis napsal(a):
Nomádku, neuveríš, ale už mi tvoje kulinárske špecialitky začínali chýbať ... na uvítanie ti dávam laik

Akože už si nepamätám, s kým mám tú česť, ale tak, pre potešenie, dnes som piekol kváskovú pizzu... :D a je super.

27.1.2018 17:57
čapice

XXX.XXX.211.210

Tak se mi ta diskuze zda posledni dny nejaka divna. No nic. Devcata dnes na prochazce rozkvetle kocicky, v zahonu spicky narcisu a hyacintu. Druhe vajicko od Ary a v hospode zabijacka. Prede mnou 50, tedy za 11 mesicu, ale uz jsem vznesla prani. A hadejte co to bude kdyz jsme tady vetsinou sami slepicari? . Vyherci poslu pred velikonoci zelena vajicka na zdobeni nebo do LIHNE. Pocet neslibuji. Capice.

27.1.2018 18:00
cipis

XXX.XXX.125.113

Super prevedenie, ale čo tie klobásy... nezaváňa z nich nejaká líštička kmotrička ? alebo už si všetke vychytal ? Mohol si tú pizzu ozdobiť kytičkami, aby si zvládol tému

27.1.2018 18:08
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Taky jsem dnes zahlédla špičky narcisů. Hybridky nesou.
Čuriny neporodily, Citka se furt hárá, všude bahno. Celý den zataženo.
Zas bude líp.

27.1.2018 18:11
ovecka

XXX.XXX.180.37

čapice napsal(a):
Tak se mi ta diskuze zda posledni dny nejaka divna. No nic. Devcata dnes na prochazce rozkvetle kocicky, v zahonu spicky narcisu a hyacintu. Druhe vajicko od Ary a v hospode zabijacka. Prede mnou 50, tedy za 11 mesicu, ale uz jsem vznesla prani. A hadejte co to bude kdyz jsme tady vetsinou sami slepicari? . Vyherci poslu pred velikonoci zelena vajicka na zdobeni nebo do LIHNE. Pocet neslibuji. Capice.

No to nejste čapice sama. Taky se mi zdá, že to nějak upadá.
U nás je bahna po kolena, ale v záhonu se bělají špičky sněženek a dokonce poupě u krokusu. Na růžích jsou poupata od podzimu a zatím nezhnědla. To bude sranda, jestli s oteplením pokvetou. Dneska jsem koukala na lísky, jehnědy se mi zdály nejaké delší a volnější a pupeny se nalejvají.
A cože to bude k těm padesátinám? Nový kurníček s novymi slepičkami? Nebo líhnička? Dana.

27.1.2018 18:13
nomad72

XXX.XXX.234.17

No, nakoľko bol by som rád, aby sa predišlo nejakým komplikáciám a provokáciám, tak na tému líšok sa nebudem vyjadrovať... a prečo som tu zas zavítal? no, nakoľko z mojich 71 piraní zostalo 35, a aj tie už by bolo načase vymeniť, tak som uvažoval dnes ráno, že by som nasadil liaheň... a tak som sa pohrával s myšlienkou, nazrieť sem, ale odolával som dovtedy, pokiaľ som nenašiel v PC zložku so starými údajmi firefoxu... to už mi nedalo a tak som obnovil účet a prečítal pár tém v diskusii a až som sa dostal sem...

27.1.2018 18:27
cipis

XXX.XXX.125.113

Noó tepláky sú tu vstupenka ale kým Honzík štrajkuje, tak tu môžme chodiť aj bez teplákov

27.1.2018 18:32

nomad72 napsal(a):
No, nakoľko bol by som rád, aby sa predišlo nejakým komplikáciám a provokáciám, tak na tému líšok sa nebudem vyjadrovať... a prečo som tu zas zavítal? no, nakoľko z mojich 71 piraní zostalo 35, a aj tie už by bolo načase vymeniť, tak som uvažoval dnes ráno, že by som nasadil liaheň... a tak som sa pohrával s myšlienkou, nazrieť sem, ale odolával som dovtedy, pokiaľ som nenašiel v PC zložku so starými údajmi firefoxu... to už mi nedalo a tak som obnovil účet a prečítal pár tém v diskusii a až som sa dostal sem...

Ahoj kamaráde a copak budeš nasazovat ?

27.1.2018 18:33

čapice napsal(a):

Tak já si také typuji líheň nebo nový domeček pro slepičky

27.1.2018 18:34
nomad72

XXX.XXX.234.17

cipis napsal(a):
Noó tepláky sú tu vstupenka ale kým Honzík štrajkuje, tak tu môžme chodiť aj bez teplákov

A čo myslíš, že mám teraz oblečené? však v čom ja najradšej chodím? no to prečo štrajkuje som prečítal všetko, aj to vlákno a poviem, teda napíšem ti, je mi to úplne jedno... ale podľa toho, čo som tam prečítal, by som dal za pravdu P. z B. ale píšem, je mi to jedno a točiť o tom nebudem... som tu kvôli inšiemu.

27.1.2018 18:35
nomad72

XXX.XXX.234.17

Ahoooooj 720 ! kurňa, to som rád... no čo asi... klasika, krížence

27.1.2018 18:38
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak přemýšlím, co bych mohla napsat veselého, ale nějak mě nic nenapadá.
Doma je nálada pod psa. Jaro v nedohlednu... Zase dnes sněžilo a starý sníh se pořád drží.
Když jsem šla včera podél řeky volit, tak jsem byla překvapená, co tam bylo indických běžců. Docela by mě zajímalo, jestli tam byli jen na výletě a jestli se na noc vracejí domů. Vím, že někdo proti proudu chová.
Moje slepice taky nesou a lépe než jsem si myslela. Našla jsem pěkné hnízdečko se sedmi vajíčky. Dobře schované. Naštěstí tam nebylo dlouho.
Tak Čapice, ať se vám přání vyplní. Já jsem měla narozeniny před dvěma dny a přání se nevyplnilo. Tak snad příště. Ale taky se těším, že bude líp.
Hop, hop, hop.

27.1.2018 18:38

nomad72 napsal(a):
Ahoooooj 720 ! kurňa, to som rád... no čo asi... klasika, krížence

No takže nasadíš od svých piraňí nebo máš v plánu násadu někde pořídit ?

27.1.2018 18:39

javorka napsal(a):
Tak přemýšlím, co bych mohla napsat veselého, ale nějak mě nic nenapadá.
Doma je nálada pod psa. Jaro v nedohlednu... Zase dnes sněžilo a starý sníh se pořád drží.
Když jsem šla včera podél řeky volit, tak jsem byla překvapená, co tam bylo indických běžců. Docela by mě zajímalo, jestli tam byli jen na výletě a jestli se na noc vracejí domů. Vím, že někdo proti proudu chová.
Moje slepice taky nesou a lépe než jsem si myslela. Našla jsem pěkné hnízdečko se sedmi vajíčky. Dobře schované. Naštěstí tam nebylo dlouho.
Tak Čapice, ať se vám přání vyplní. Já jsem měla narozeniny před dvěma dny a přání se nevyplnilo. Tak snad příště. Ale taky se těším, že bude líp.
Hop, hop, hop.

Tak dodatečně vše nejlepší !

27.1.2018 18:41
nomad72

XXX.XXX.234.17

Však od svojich... to boli osvedčené úderníčky... akurát, kus zostarli, a už by to chcelo novú krv...

27.1.2018 18:43

nomad72 napsal(a):
Však od svojich... to boli osvedčené úderníčky... akurát, kus zostarli, a už by to chcelo novú krv...

Tak nového kohouta a pak nasadit

27.1.2018 18:46
nomad72

XXX.XXX.234.17

Však to je jasné... starý je už v klietke bokom, a čaká na sekeru bude z neho aj pár sliepok tlačenka... to si dám a ty čo máš nové? sa pochváľ.

27.1.2018 18:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak dodatečně vše nejlepší !

Děkuji.

27.1.2018 18:48

nomad72 napsal(a):
Však to je jasné... starý je už v klietke bokom, a čaká na sekeru bude z neho aj pár sliepok tlačenka... to si dám a ty čo máš nové? sa pochváľ.

Koupil jsem líheň a mám objednané husí vejce Francké husy. Ano ano ano zbláznil jsem už dočista

27.1.2018 18:54
nomad72

XXX.XXX.234.17

Aj ja chcem naspäť husi... tie kačky nič moc... prvú várku mi zlikvidovala divá mačka, kamaráde by si neveril, ale ja som ju chytil... normálne originál divú mačku... všetky kačky až na tri boli mŕtve... z druhej várky mám teraz 13 kúskov, ale tie pôjdu na pekáč... a husi chcem preto, lebo mám taký pľac, kde by sa mohli nerušene pásť, a ja by som to tam nemusel kosiť, oni by to tam vypásli všetko ako po minulé roky... a húska je na pekáči lepšia.

27.1.2018 19:14

nomad72 napsal(a):
Aj ja chcem naspäť husi... tie kačky nič moc... prvú várku mi zlikvidovala divá mačka, kamaráde by si neveril, ale ja som ju chytil... normálne originál divú mačku... všetky kačky až na tri boli mŕtve... z druhej várky mám teraz 13 kúskov, ale tie pôjdu na pekáč... a husi chcem preto, lebo mám taký pľac, kde by sa mohli nerušene pásť, a ja by som to tam nemusel kosiť, oni by to tam vypásli všetko ako po minulé roky... a húska je na pekáči lepšia.

No já na ně místo nemám ale bude to překvápko pro sestru ty mají místa dost a mají tam i takový rybníček. Tak se budou mít dobře. A jak říkáš husa je husa

27.1.2018 19:17
nomad72

XXX.XXX.234.17

Počuj, a akú liaheň si kúpil?opíš ju, alebo daj link... nejaký.

27.1.2018 19:33
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko dodatečně všechno nejlepší (ani ten FB to nenapráskal)
čapice: já tipuju líheň
Janinko my máme už některé ovce široké, že čekáme, že prasknou. Už mají solidní vemínka, ochod růžový, hladové jámy, tak to čekáme každým dnem. Dneska manžel stěhoval krmelec na vyšší místo, protože co roztál sníh, tak bylo kolem krmelce totální bahniště.
Mário zdravím
Ale s těma dárkama si neodpustím dnešní poznatek. Doma jedno dítě nemocné (chřipka děsné horečky). Tak mi ho bylo líto, že nepojede dneska na čínský národní cirkus. Lísky nadělil ježíšek. Manžel mi volá "od voleb". Prosím tě, podívej se na ty lístky, co je tam za datum. Tak já koukám a čtu 27.1. ale 2019 No tak ježíšek v roce 2017 koupil lístky na rok 2019

27.1.2018 19:35
horal

XXX.XXX.202.176

Jitko dodatečně se také připojiji k přání všeho nejlepšího k narozeninám.

27.1.2018 19:35
nomad72

XXX.XXX.234.17

Na rok 2019 ? dobre som sa zasmial... ahoj Vierka

27.1.2018 19:48
nomad72

XXX.XXX.234.17

Horalkooooo kamarát... salam aleijkum a pekný večer prajem

27.1.2018 19:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkuji vám.

Věrko, ať se synek brzo uzdraví. Ježíšek je veselá kopa.

27.1.2018 20:12
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorko všechno dobré přeji Také těžce hledám dobré zprávy, ale například chleba se mi dnes povedl. A hárající Citku jsem uchránila od ztráty panenství.
Copak se to tady vyrojilo za staronové sympatické tváře?
A v čem tedy Nomád chodí? V teplákách nebo bez? Není v tom jasno.
Věrko manžel není tento víkend doma, tak čekám porody dnes nebo zítra v noci, ať si to užiju, že jo.

27.1.2018 20:17
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkuji. Moc pěkný chlebík.

27.1.2018 20:17
nomad72

XXX.XXX.234.17

chodím v tom, v čom aj Bohumil Stejskal najradšej chodil... pekný chlebík... kváskový? ale radšej by som ho videl nakrojený, tam uvidíš jeho kvalitu...

27.1.2018 20:23
nomad72

XXX.XXX.234.17

Niečo z mojej tvorby... (pečenia) z ražného kvásku.

27.1.2018 20:34
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Kváskový, mouka celozrnná žitná a celozrnná špaldová. Chutná výborně. Druhý pokus bez formy. Mám ještě rezervy.

27.1.2018 20:36
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Jejda ten váš je nádherný, prosím, prosím předpis do zprávy.

27.1.2018 20:37
nomad72

XXX.XXX.234.17

Kváskový, mouka celozrnná žitná a celozrnná špaldová. Chutná výborně. Druhý pokus bez formy. Mám ještě rezervy.

No, nejaké tie rezervy tam sú... po pravde... ale ak budeš usilovná, ono sa to poddá... máš nejaký recept? alebo len tak pečieš?

27.1.2018 20:41
nomad72

XXX.XXX.234.17

Recept... ono pri pečení ani nejde tak o recept, lebo tam ide len kvások, voda, múka a soľ... tam je dôležitá technológia spracovania kvásku, cesta, samotné miesenie a prekladanie cesta, kysnutie a nakoniec pečenie... rozpisovať to by bolo na dlhooooooo a lepšie je raz vidieť, ako o tom písať... ja som to raz celý fotopostup dával na svoju fb stránku a bolo toho fakt dosť, lebo celá príprava jedného chleba trvá cca jeden deň.

27.1.2018 20:51
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Mohu poprosit nahlédnout na váš fotopostup? Také mám fb.

27.1.2018 20:54
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Rok peču tento chleba, můj fotopostup. https://janaprochazkova1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=627411 Nyní zkouším nově bez formy a ne celožitný. Kvásek mám starý více než rok.

27.1.2018 20:55
nomad72

XXX.XXX.234.17

Kľudne mi tykaj... vykanie nevyžadujem a je mi odporné... do správy mi napíš meno na fb a ja ti ho dám zdieľať...

27.1.2018 20:56
dadu

XXX.XXX.61.94

Zdravím teplákofce a zvlášť staronové tváře a jsem ráda, že jsou opět s náma smajlík

Čapice já si tipuju nový kurníček nejlépe i s novými obyvatelkami smajlík

Javorce přeji dodatečně vše nejlepší

U nás sněženky už 3 týdny venku, dneska vykouklo poupě a talovíny už jsou krásně žluťoučký. Na lilie jsem už před čtrnácti dny přisypala hlínu a dala chvojí, tak doufám, že je udržím v zemi dostatečně dlouho, aby nezmrzly...

Slípky už slušně nesou, jen kohout orpington je nějaký k ničemu a se soudružkama se nesdružuje a nebaví smajlík takže to s násadovkama vypadá bledě... smajlík

27.1.2018 20:59
nomad72

XXX.XXX.234.17

Ahoj dadu... kurnik, to kde žijete, že máte snežienky? u nás snehu a mráz.

27.1.2018 21:00
javorka

XXX.XXX.98.207

Dadu, díky.
Já si myslím, že si Čapice přeje líheň.

27.1.2018 21:02
nomad72

XXX.XXX.234.17

Rok peču tento chleba, můj fotopostup. https://janaprochazkova1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=627411 Nyní zkouším nově bez formy a ne celožitný. Kvásek mám starý více než rok.

Pozrel som ten link, ale ja tak chlieb nepečiem... už len to potieranie formy olejom sa mi hnusí... prepáč. ja to robím úplne ináč...

27.1.2018 21:02
dadu

XXX.XXX.61.94

nomad72 napsal(a):
Ahoj dadu... kurnik, to kde žijete, že máte snežienky? u nás snehu a mráz.

U Mladé Boleslavi. Sníh tu není, jen všude samé bahno

27.1.2018 21:09
javorka

XXX.XXX.98.207

U nás je bahno pod sněhem.

27.1.2018 21:10
nomad72

XXX.XXX.234.17

Chlieb sa musí strčiť do rúry tak, ako to vidíš na fotke a nie vo forme... potom je o ničom kôrka (s tukom ! ) aj striedka... tak nepiekli naše babky chlieb...

27.1.2018 21:12
javorka

XXX.XXX.98.207

Krása.

27.1.2018 21:16
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

nomad72 napsal(a):
Kľudne mi tykaj... vykanie nevyžadujem a je mi odporné... do správy mi napíš meno na fb a ja ti ho dám zdieľať...

Tak prima, moc děkuju Nomáde. A těší mne.

27.1.2018 21:17
dadu

XXX.XXX.61.94

U'plně se sbíhají sliny

27.1.2018 21:21
nomad72

XXX.XXX.234.17

dadu napsal(a):
U'plně se sbíhají sliny

He he he a ja pečiem chlieb každý druhý deň, a aj ráno budem... už mám pripravený rozkvas a ráno o štvrtej miesim cesto... ináč je to paráda, a tá chuť sa nedá porovnať...

27.1.2018 21:22
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Báječné téma. Chleba peču často. Třeba ořechový nebo dýňový... supr. Janinka Bosorka možná ještě rezervy má, ale musím se jí zastat v tom, že upéct dobrý, tmavý, celozrný chléb není vůbec jednoduché. Myslím, že nomádův světlý chleba je proti tomu celkem brnkačka.

27.1.2018 21:49
nomad72

XXX.XXX.234.17

Zuzkaa napsal(a):
Báječné téma. Chleba peču často. Třeba ořechový nebo dýňový... supr. Janinka Bosorka možná ještě rezervy má, ale musím se jí zastat v tom, že upéct dobrý, tmavý, celozrný chléb není vůbec jednoduché. Myslím, že nomádův světlý chleba je proti tomu celkem brnkačka.

Ja ti upečiem aký chceš len fotopostup je na špaldový, ten mi chutí najviac... a nemysli, že brnkačka, opýtaj sa tých, čo ho piekli

27.1.2018 22:03
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

O tom nepochybuji, je to bezva, když se to umí. Jen jsem chtěla říci, že s celozrnou tmavou moukou se pracuje jinak než-li s bílou pšeničnou. V tom je sakra rozdíl. Taky jsem jich pár vyhodila.

27.1.2018 22:17
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Zuzkaa děkuju budu se pokoušet dál, chuťově je chleba moc dobrý. Nic se nemá vzdávat.

28.1.2018 05:46

nomad72 napsal(a):
Počuj, a akú liaheň si kúpil?opíš ju, alebo daj link... nejaký.

Dobré rano všem! Koupil jsem starou biosku tusim na 60 vajec. Byla zachovalà, malo používaná za 1000 Kč. Zkoušel jsem ji a teplotu drží pěkně. To víš, že bych radši něco většího ale do paneláku neee.

28.1.2018 06:39
malaceskafarma

XXX.XXX.233.6

To byla dobrá koupě Tyhle staré biosky jsou prý nezničitelné

28.1.2018 07:15
nomad72

XXX.XXX.234.22

Dobré ránko, neviem, kto mi síce odpovedal na tú otázku, ale bola smerovaná jednému výbornému priateľovi... nevadí... ja mám tie veľké staré biosky dve, a jednu tú menšiu... a všetky kompletné aj s trafákmi... a keby ste vedeli, ako som získal tú menšiu na 30 vajec, tak sa smejetéééééééé
a okrem toho, mám ešte tú cleo, ale tú používam len na čerstvo vyliahnuté kuriatka na dosušenie...

no, a akurát som preložil cesto na chlebík do ošatky...

28.1.2018 07:56

Dobré ráno lidičky Nomáde 72 já si pořidíl novou líheň co mi poradil kolega z práce. Je to sice model bez ventilátoru a musí se obracet ručně ale to mi nevadí. Kolega tvrdí, že u téhle líhně není až tak důležitá okolní teplota v místnosti. Takže se nemusí neustále seřizvoat pokud se změní okolní teplota. Jestli je to pravda uvidím. Odkaz ti pošlu do SZ abych tu nepohoršoval

28.1.2018 08:02

nomad72 napsal(a):
Dobré ránko, neviem, kto mi síce odpovedal na tú otázku, ale bola smerovaná jednému výbornému priateľovi... nevadí... ja mám tie veľké staré biosky dve, a jednu tú menšiu... a všetky kompletné aj s trafákmi... a keby ste vedeli, ako som získal tú menšiu na 30 vajec, tak sa smejetéééééééé
a okrem toho, mám ešte tú cleo, ale tú používam len na čerstvo vyliahnuté kuriatka na dosušenie...

no, a akurát som preložil cesto na chlebík do ošatky...

A jak jsi tu menší zíkal ?

28.1.2018 08:03
nomad72

XXX.XXX.234.22

720... tak to daj potom vedieť, či to tak funguje, lebo presne pre toto, čo si písal, mám tie biosky... tie držia teplotu aj prí 15°C v izbe... a výsledky liahnutia poznáš.

28.1.2018 08:08
nomad72

XXX.XXX.234.22

Jak? u nás v obci máme zberný dvor, kde vozia separovaný odpad, plasty, sklo, a elektroniku... a raz som tam bol za jedným kamarátom, a bola tam aj hŕstka cigáňov, čo tam tú elektroniku preberali... a v tom tam prišiel jeden starý pán, doniesol tam tú biosku, ešte aj nepoškodený teplomer bol v nej a tí cigáni sa hneď na to vrhli, vraj hliník do zberu si zoberú... a ja im vravím, že hliník sa odsťahoval do humpolca, ale nechceli mi ju dať, tak za použitia mierneho násilia, som si ju pekne krásne z tade doniesol domov... oni nemali šajnu, čo to bolo, ale ja som hneď vedel, a doma som ju skúšal, a fachčí super...

28.1.2018 08:09

nomad72 napsal(a):
720... tak to daj potom vedieť, či to tak funguje, lebo presne pre toto, čo si písal, mám tie biosky... tie držia teplotu aj prí 15°C v izbe... a výsledky liahnutia poznáš.

Fakt? Mě bylo řečeno, že právě u biosek se to musí štelovat podle teploty v místnosti...Vidíš měl jsem se s tebou poradit

28.1.2018 08:10

nomad72 napsal(a):
Jak? u nás v obci máme zberný dvor, kde vozia separovaný odpad, plasty, sklo, a elektroniku... a raz som tam bol za jedným kamarátom, a bola tam aj hŕstka cigáňov, čo tam tú elektroniku preberali... a v tom tam prišiel jeden starý pán, doniesol tam tú biosku, ešte aj nepoškodený teplomer bol v nej a tí cigáni sa hneď na to vrhli, vraj hliník do zberu si zoberú... a ja im vravím, že hliník sa odsťahoval do humpolca, ale nechceli mi ju dať, tak za použitia mierneho násilia, som si ju pekne krásne z tade doniesol domov... oni nemali šajnu, čo to bolo, ale ja som hneď vedel, a doma som ju skúšal, a fachčí super...

28.1.2018 08:13

No nejhorší je čekat na ty vejce...ani nevíš jak bych už strašně rád do té líhně něco strčil Ale copak by to bylo rozumné? NE! Ale láká to šíleněěěěě

28.1.2018 08:13
nomad72

XXX.XXX.234.22

Fakt? Mě bylo řečeno, že právě u biosek se to musí štelovat podle teploty v místnosti...Vidíš měl jsem se s tebou poradit

Blbosť... ja v noci doma netopím, a to niekedy mi klasne teplota v kuchyni na 15°C a bioska s tým nikdy problém nemala na rozdiel príklad od cleo... bioska je izolovaná, a tie výkyvy pekne zvláda... teda ak ti funguje tak ako má a mne perfektne...

28.1.2018 08:15
nomad72

XXX.XXX.234.22

To poznám, aj ja by som už liahol... to napätie, čo sa ti vyliahne...

28.1.2018 08:18

No to jsem nemusel dávat 200 eur a mohl si pořídit nějakou starší biosku jako někdo tady už psal. Ale co snad to nebudou vyhozené peníze. To poznám. Ale už proto bych vlastně měl něco líhnout už teď abych to vyzkoušel No ne ? Abych pak ty husí vejce za 10 euro kus nepřišla v niveč. To je předce rozumné ne ?

28.1.2018 08:22
nomad72

XXX.XXX.234.22

Však vyskúšaj... keby som mal liahnuť v novej liahni, bez skúsenosti, určite by som ju najprv vyskúšal, a neriskoval drahé vajcia.

28.1.2018 15:17
faith68

XXX.XXX.74.38

Ja pečiem chlieb v jánskej mise.Najprv misu v rúre nahrejem a až tak do nej vyklopím cesto.Peciem ho prikrytý, asi 15 min. pred koncom sa pečie odkrytý.Ale ten od nomada je bezchybný.

28.1.2018 15:40
bery25

XXX.XXX.126.130

nomad72 napsal(a):
Že zrovna ty hovoríš o verejnom ospravedlnení... hmm.

To by chcelo vysvetlenie

28.1.2018 15:50
nomad72

XXX.XXX.234.192

Myslím, že nemám čo vysvetľovať... dúfam že ti pamäť siaha dlhšie ako dva dni

28.1.2018 15:59
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Faith68 Také jsem pekla tak, než mi prasklo víko. Také v římském hrnci, i ten mi praskl. Tak teď zkouším bez.

28.1.2018 16:43
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ale dneska vážení nemáme na Horala. Já jsem totiž viděla fotky na FB, a jeho kvásková pizza, to se člověku sbíhají sliny.

28.1.2018 19:03
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Zdravím, a chlapce zvlášť, už tu nebyli nějaký ten měsíc a protože u nás taky fest bahno, kytky zatím spí, tak jsem si dovolila opět nechat vykvést můj pekáč. Dvě kuřátka a pár králičích nožiček

28.1.2018 19:12
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A přebrala jsem vejce v líhni, definitivně jsem vyházela všechny kačení , nechápu, že ani jedno. A z těch samých vajec mi běhá osm s kačenou v chlívku. A ze slepičích 35 vajec zůstaly jen TŘI slovy tři oplozená vajíčka , to se mi ještě nestalo. Asi budu muset hodit k holkám toho mladého agresora co mi vyjíždí po bábině, mám ho zvlášť, protože po ní fakt jede fest. Starý kohout je hodný a slepice mají zafrkané záda, ale mám teď podezdření, že po nich jenom šlape a neodpojímá je . Jestli mám mít něco do trouby, tak asi pořídím bábině brnění

28.1.2018 23:23
horal

XXX.XXX.202.176

Když to Věrka na mne prozradila, tak vám dám nakouknout do mé kuchyně. No a co se týče té formy ve které peču chleba, tak ta je od tuprváre, jestli vám to něco říká. Bohužel mám jenom na půl kilový bochník. Nic se nemastí ani nemoučí, prostě se do něj šoupne těsto nechá nakynout a pak šup s tim do trouby. Po upečení z ní chlebík vypadne bez jakéhokoliv zadrhnutí. Ale nejlepší mistr pekeř je tady Mário (nomád) u kterého jsem pořád v učení. V té forme je to taková rychlovka. Je to dobré, měké, chutné, ale ta klasická kůrka tam chybí.

29.1.2018 09:42
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

A protože jsem to nevydržela, tak jsem tam krasavce šoupla ať se baví. Zatím o něho má největší zájem starý kohout, vetřelec že, ale za dva dny si to určitě sedne a budou kuřátka jak malovaná.
A začala mi snášet třetí kačena, tak se dočkám i dalších kačeniček když mi to s těmi vánočními nevyšlo.

29.1.2018 10:39
nomad72

XXX.XXX.234.166

Pod starými krovy, roľník sobe hoví... :) prajem vám vospolok krásny deň... dva kohúty sú už na pravde božej, rozsudok znel jasne, sťatie sekerou... zajtra budú na rade nejaké sliepky, flákačky...
ja neviem, vaše kačky už znášajú vajcia, mojim sa nechce... páriť sa už pária, ale vajce?ešte som žiadne od nich nevidel...
horalko, kamarát, si proste pašák, no, čo už s tebou... tú pizzu by som si teraz dal...

29.1.2018 11:41
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

No mě už začaly snášet loni v listopadu, proto mám už kačenky v lednu (foto je někde výš) a ten zbytek jsem asi dlouho čekala a vajíčka moc zestárla. Káčer je páří jak strhaný, holky byly po přepeření jak panenky hezký a teď už vypadají jak po zákopové válce celý rozdrchmaný. Od té co snáší teď nerada líhnu, protože mívá hodně černých kaček, ale nakonec si s nima stejně poradím

29.1.2018 12:25
horal

XXX.XXX.202.176

Dobrý den přeju. Ne nedám se zvyklat, odolám a ještě měsíc nebudu nic líhnout. Můžete si psát o líhnutí co chcete, se mnou to nic nedělá .
Babička říkala že mi líhně zamkne a klíč hahodí. Ale jak ji znám ani ona neodolá a v březnu už bude pobíhat kolem drobotiny. Letos budou u nás v kurzu hlavně Vlašky a Araukány .
No ale ještě hodně chleba upeču, než začnu péct kořata . A těm co to nevydržely přeju plné líhně kuřat, kačt, huusat a podobných opeřenců. .

29.1.2018 13:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné odpoledne.
Tak mě manžel konečně rozdělil voliéru. Se starším klukem rozdělili orlovky na nepříbuzného kohouta 2017 a čtyři slepičky 2016. A teď budu čekat 3 týdny, a pak konečně sbírat (jestli ponesou). Dostali nové snáškové hnízdo, jak se tam kutálejí vejce dopředu, a nemůžou je sežrat, pošlapat, rozšlapat. A hned včera bylo jedno vajíčko. Tak to holky pochopily. Jsem si říkala, že budou štrajkovat a vejce odloží do slámy.
Zdá se, že se to osvědčilo. Tak zkusím navnadit manžela, jestli by mi něco podobného vyrobil doma ze dřeva.

29.1.2018 15:20
veraboskova

XXX.XXX.0.235

V sobotu byl manžel s klukem na pohotovosti. A ten doktor se mu nějak nelíbil. Vůbec se neptal, kolik měl kluk teplotu. A dneska jdu na kontrolu k dětské a zakecali jsme se se sestřičkou. A víte jako co pracuje ten doktor co byl na pohotovosti? Jako koroner

29.1.2018 15:25
javorka

XXX.XXX.98.207

29.1.2018 15:30

veraboskova napsal(a):
V sobotu byl manžel s klukem na pohotovosti. A ten doktor se mu nějak nelíbil. Vůbec se neptal, kolik měl kluk teplotu. A dneska jdu na kontrolu k dětské a zakecali jsme se se sestřičkou. A víte jako co pracuje ten doktor co byl na pohotovosti? Jako koroner

No to snad neeee?
Doufám, že je mladému již lépe!

29.1.2018 15:37
bery25

XXX.XXX.168.136

veraboskova napsal(a):

Tak ale koroner, patolok, maju navecsi prehlad o ludskom tele, oni urciju presnu pricinu smrti, vedia niekedy a niektori lepsie liecit ako doktori, poznam niektorych a viacej sa obraciam na nich ako na doktora, co vie iba, musite schudnut, a bla, bla.

29.1.2018 15:52
horal

XXX.XXX.202.176

Věrko, tak si myslím že jak se kluk dozvěděl kdo ho vyšetřoval, je zdráv jako rybička.

29.1.2018 16:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

29.1.2018 18:27
čapice

XXX.XXX.211.210

Zdravim, tak mam vyherce, tedy vyherkyni. Kurnik nebo lihen neberu. Takze Verko, prosim, pisnete mi na SZ adresu a az to bude aktualni tak dostanete ode mne zasilku.

29.1.2018 18:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jak já? No jako fakt? Zelená vejce? No hurááá

29.1.2018 18:59
čapice

XXX.XXX.211.210

veraboskova napsal(a):
Jak já? No jako fakt? Zelená vejce? No hurááá

No fakt! Co slibim to dodrzim, akorat musim vyckat az zacnou snaset vsechny holky a vajicka budou mit spravnou velikost.

29.1.2018 19:10
čapice

XXX.XXX.211.210

No fakt! Co slibim to dodrzim, akorat musim vyckat az zacnou snaset vsechny holky a vajicka budou mit spravnou velikost.

29.1.2018 19:13
ovecka

XXX.XXX.180.37

čapice napsal(a):
Zdravim, tak mam vyherce, tedy vyherkyni. Kurnik nebo lihen neberu. Takze Verko, prosim, pisnete mi na SZ adresu a az to bude aktualni tak dostanete ode mne zasilku.

Takže líhnička je přáním mladé paní. Tak ať se vyplní. Dana.

29.1.2018 19:41
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Jů, zelená vajíčka. To si nechám zdát... Držím pěsti ať líhnička vyjde...

29.1.2018 19:59
čapice

XXX.XXX.211.210

ovecka napsal(a):
Takže líhnička je přáním mladé paní. Tak ať se vyplní. Dana.

Diky.

29.1.2018 22:59
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Zdravím všechny teplákovce,
tak už máme po zabijačce, vše poklizené a zavařené. Zabijačka dopadla dobře prase nepřežilo Rozhodla jsem se zavařit hodně masa. Loni nám moc chutnalo tak máme cca30 sklenic zavařeného masa a 40sklenic paštiky. Bylo to náročné s tou naši malou pomocnicí ale zvládli jsme to
No a teď o víkendu mají skákat křepelky tak jsem zvědavá jak budou vypadat když jsou bílé.
holky hempšírky se polepšily a snášejí mi větší vejce, tak už je začnu shromažďovat do líhně.Ať jsou v září jako z cukru...

Ovečko, jak jsou na tom vaše husky? Pojímá je už houser? Já jsem ještě toho našeho lumpa neviděla tak snad z toho něco bude Je loňský tak mám trochu obavu... Kejhat umí na jedničku tak snad jej holky svedou

Dobrou noc, ať vás čmelíci štípou celou noc

30.1.2018 00:11
ovecka

XXX.XXX.180.37

Moje pomořanky už houser o víkendu pojímal, ale české jsem ještě neviděla, ani neslyšela. Ale času dost, většinou začne v půlce února. Dana.

30.1.2018 09:46
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak já sem dám taky fotky ze včerejšího pečení. Peču zhruba od vánoc. Takže rezerv je tu spousta. Ale je to docela sranda. Spousta z nás tu "vyrábí" domácí maso, uzeniny (to tu ještě pánové neukázali jak vyrábí domácí šunku), chleba.

30.1.2018 10:02
javorka

XXX.XXX.98.207

Ach jo. Já ten chleba snad zase budu muset upéct.
Připadám si úplně neschopná.

Věro, paráda!

30.1.2018 10:36
nomad72

XXX.XXX.234.248

veraboskova napsal(a):
Tak já sem dám taky fotky ze včerejšího pečení. Peču zhruba od vánoc. Takže rezerv je tu spousta. Ale je to docela sranda. Spousta z nás tu "vyrábí" domácí maso, uzeniny (to tu ještě pánové neukázali jak vyrábí domácí šunku), chleba.

Nejlacinejší zedník v kraji... to víte, bere 10 korun na hodinu pekný deň... prajem

Vierka, to máš tak, netreba prezrádzať všetko... kto chce, ten na nete nájde aj môj recept na šunku... dokonca na jednej českej stránke s fotopostupom

30.1.2018 12:41
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré u nás slunečné poledne, tak ztracené ovečky jsou zpět, hip hip hurá a nyní si počkáme jak dlouho vydrží Honzovipm uražená ješitnost, ale sám za sebe doufám, že to nebude trvat tak dlouho jako v předchozím případě, prubnu ho přitáhnout jeho oblíbenou barvou kuřátek z.velsumek, nakonec(zemanovek).Jinak včera a dnes krásné jarní počasíčko u nás a hned se oběvil další predátor na zahradě a myslel si, že mu to projde, myslel špatně.

30.1.2018 12:52
faith68

XXX.XXX.74.38

Ni+Pa napsal(a):
Zdravím všechny teplákovce,
tak už máme po zabijačce, vše poklizené a zavařené. Zabijačka dopadla dobře prase nepřežilo Rozhodla jsem se zavařit hodně masa. Loni nám moc chutnalo tak máme cca30 sklenic zavařeného masa a 40sklenic paštiky. Bylo to náročné s tou naši malou pomocnicí ale zvládli jsme to
No a teď o víkendu mají skákat křepelky tak jsem zvědavá jak budou vypadat když jsou bílé.
holky hempšírky se polepšily a snášejí mi větší vejce, tak už je začnu shromažďovat do líhně.Ať jsou v září jako z cukru...

Ovečko, jak jsou na tom vaše husky? Pojímá je už houser? Já jsem ještě toho našeho lumpa neviděla tak snad z toho něco bude Je loňský tak mám trochu obavu... Kejhat umí na jedničku tak snad jej holky svedou

Dobrou noc, ať vás čmelíci štípou celou noc

Ako dlho žijú prepeličky?Kedy ich meniť, keď ich chcem chovať na vajíčka?Viera.

30.1.2018 14:25
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

faith68 napsal(a):

Křepelky na vajíčka měním každý rok max dva... První rok snášejí pravidelně a pak snášejí větší ale o trošku méně. Zrovna teď tu máme dva roky kmen křepelek a snášejí pěkně tak je nechám do podzimu...Máme je v kotelně tak jsou v teple.

N.

30.1.2018 17:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

faith68 napsal(a):

Já nechávám do tří let. Přes zimu mají pauzu, snáší tak 1/3.

30.1.2018 17:19
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem se konečně dostala k tomu vyfotit orlovky, od kterých budu líhnout. Jsem je tuhle přechválila, tak dneska bylo vejce ve slámě v zadním rohu.
A jnak poporostla tráva a koukám na to jak zjara, kvetou petrklíče.

30.1.2018 17:54
nomad72

XXX.XXX.234.152

začátek napsal(a):
Dobré u nás slunečné poledne, tak ztracené ovečky jsou zpět, hip hip hurá a nyní si počkáme jak dlouho vydrží Honzovipm uražená ješitnost, ale sám za sebe doufám, že to nebude trvat tak dlouho jako v předchozím případě, prubnu ho přitáhnout jeho oblíbenou barvou kuřátek z.velsumek, nakonec(zemanovek).Jinak včera a dnes krásné jarní počasíčko u nás a hned se oběvil další predátor na zahradě a myslel si, že mu to projde, myslel špatně.

Https://www.kaloricketabulky.cz/slivovice-40 keď to videlím 5, tak furt je to skoro 500 kj

https://www.kaloricketabulky.sk/banany/ teda zhruba také množstvo ako pol deci

tak asi bude pravda niekde inde... dôveruj, ale preveruj

30.1.2018 18:13
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Tady máš nomáde ty moje prdelky, je jim 14dní

30.1.2018 18:17
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

A ještě tu mám hop a skoč, micáčkům jsou+- tři týdny

30.1.2018 18:21
nomad72

XXX.XXX.234.152

Nedouverenia :) no ale paráda...

30.1.2018 18:24
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Mám prostě střelené kačky

30.1.2018 18:27
nomad72

XXX.XXX.234.152

Ja tie moje budem čoskoro rezať...

30.1.2018 18:45
Olánek

XXX.XXX.52.67

Jen jsem se před pár dny zaradoval, jak postupně stoupá vzdělanost národa a to dík i iF a on Honza tento proces brzdí.Už jsem uvažoval, ovlivněn Troškovou realistickou tvorbou, že přestanu slepičkám hrát v podvečer na baján z gaučiku za účelem zvýšení snášky a teď nevím.Postrádám odborné stanovisko, že.

30.1.2018 19:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Olánku, ale na holuby chodí, takže na celou IF nezanevřel. Dával tam odkaz na fotky z výstavy ve Schönbachu. Jsem tam koukala na tři barevné varianty orlovek. Ještě mám před očima toho bílého orlováka.

30.1.2018 19:40
Olánek

XXX.XXX.52.67

Musím přiznat, že kníže Orlov neměl špatný vkus

30.1.2018 19:42
javorka

XXX.XXX.98.207

No jo, Honzík prdí na tepláky!
A to jsme jak rodina, téměř vlastní.

Komu se stýská?

Mě!

Bar, bar...

30.1.2018 21:00
skodovak

XXX.XXX.241.252

No tak po zkoumání a testování a bádání o oplození vajíček jsem zjistil nemilou věc, a to takovou že ten chudák od maransek střílí asi poloslepé. Slepice jsou od bláta jako blázen, a vajíčka z 80 procent prázdná, a to mně vede k otázce proč Karle proč..

30.1.2018 21:42
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Mě se taky stýská... Chybí tu hop hop vlaštičky, překrásné krůty a gaučíkování!

30.1.2018 22:13
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

skodovak napsal(a):
No tak po zkoumání a testování a bádání o oplození vajíček jsem zjistil nemilou věc, a to takovou že ten chudák od maransek střílí asi poloslepé. Slepice jsou od bláta jako blázen, a vajíčka z 80 procent prázdná, a to mně vede k otázce proč Karle proč..

To bude asi tím zatměním, taky mám teď pouze tři vajíčka v líhni , ostatní prázdná původně jich bylo 35

30.1.2018 22:29
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Milí kolegové, na všechno, co tady pečete, vaříte, dusíte a smažíte mám obr chuť, vypadá to nádherně. O víkendu všechno vyzkouším.
Včera po ránu jsem byla amatérskou vetkou. Jedné naší vysokobřezí čurině vyhřezla vulva velikosti ananasu. Vet řekl, že dojede až za hodinu. Mám vzít teplou vodu, rozum do hrsti, všechno omýt a vrátit zpět na místo. Ovena ležela na boku a tvářila se zoufale. Nikde nikdo doma jen já. Tak jo. Když není nikdo jiný, tak to musíš udělat. Povedlo se. Když dojel vet, tak jsem asistovala při nasazení obrovských kovových svorek do stydkých pysků ovenky. Upřímně jsem s ní cítila. Teď jí musíme co tři hodky sledovat, zda se nechystá rodit, a pokud ano, svorky vyndat. Porod prý bude také lahůdka. U jednoho kočičího jsem před čtyřmi lety také asistovala. Naše Micurka, venkovní kočina černá, za mnou stále chodila a mnauzala, tak jsem jí dala do pelíšku, řka, holka roď. A ona furt něco chtěla. A koukám, asi za hodku, že jí trčí nožička kotátka tam odsud a dál nic. Sobota podvečer. Volám veta, on na to:Umejte ruce a opatrně popotahujte, musej bejt dve nožky. Jinak kočku do auta a šup sem. Tak jsem popotahovala a Micurka mi vydatně pomáhala, tlačila. A za moment kotátko mourovatý na světe. A živý.
Jo dějou se věci.

30.1.2018 22:35
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Micurka a kotátko, co jsme společně porodily.

30.1.2018 22:36
skodovak

XXX.XXX.241.252

kačíkačka napsal(a):
To bude asi tím zatměním, taky mám teď pouze tři vajíčka v líhni , ostatní prázdná původně jich bylo 35

Mně spíš vadí ta situace, vajíčka jsou jen test, stejně bych je vyhodil..třeba hempšírky jsou z 10 kusů 9ok jeden kruh smrti...

31.1.2018 09:41
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak posílit kohouta kapičkama jak tu sem tam píše paní Dana. Nebo naklíčit pšenici.

Ale mě vrtá hlavou, když se javorce nevyplnilo přání k narozeninám. Co to asi bylo... nový kurník to asi nebude...

31.1.2018 10:24
horal

XXX.XXX.202.176

Janinko, já míval 600 bahnic a každý rok se nějaká vyskytla s vyhřezlou dělohou. Já jsem to zašíval a při porodě jenom rozstříhnul. Pokud to byla boule jako pěst nebo dvě a udělalo se to včas dopadlo to docela dobře. Někdy to bylo ale moc a dokonc špinavé od podestýlky, tam už ko končilo špatně do pár dnů. Tak držím palce ať to doře dopadne.

31.1.2018 11:11
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Děkuju horale, večer nic a ráno, když jsem přišla krmit, tak ležela na boku a měla to venku. Jako dvě pěsti, omyla jsem to důkladně, ale to víte, nevím, je to třetí den, zatím žere a je normálně vitální. Hlídáme ji ve dne i noci. Je mi to líto.

31.1.2018 15:39
javorka

XXX.XXX.98.207

Janinko, držím palce vám i ovečce, ať to dobře dopadne.

Věrko, mé přání se tentokrát netýkalo slepic. Jen jsem chtěla, aby jsme se už dál nemuseli stydět za...
Vím, že to sem nepatří, ale zklamání bylo veliké, tak jsem si posteskla.

31.1.2018 16:39
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorko i postesknutí sem patří. A děkuju za podporu. Ale ono to z principu věci dobře dopadnout nemůže. V nejlepším případě porodí živá jehnátka, odchová je, ale pak, řekl vet, je třeba ji vyřadit. Tato věc se prý opakuje a ani jehničku si po ní nemůžeme nechat. Je to dědičné. Je to naše nynější vůdčí ovce, v létě si to vybojovala. A v horších případech nechci ani domyslet.

31.1.2018 16:51
javorka

XXX.XXX.98.207

Ach jo.

31.1.2018 17:55
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Janinko, já sice odborník nejsem, ale dědičnost je asi jenom jedna možnost, ne? Může to mít vícero příčin.
Javorko jaké ach jo? Že vy jste viděla vysvědčení našich dvou ratolestí? To bych se asi musela dneska uvzdychat
Co mě nejvíc trápí je, že v naší místní lékárně došel Endiaron.

31.1.2018 18:04
nomad72

XXX.XXX.234.223

Vierka, to bolo také hrozné? moje deti, no ja s nimi som maximálne spokojný... obe s vyznamenaním...

31.1.2018 18:06

nomad72 napsal(a):
Vierka, to bolo také hrozné? moje deti, no ja s nimi som maximálne spokojný... obe s vyznamenaním...

Gratulace !

31.1.2018 18:07

veraboskova napsal(a):
Janinko, já sice odborník nejsem, ale dědičnost je asi jenom jedna možnost, ne? Může to mít vícero příčin.
Javorko jaké ach jo? Že vy jste viděla vysvědčení našich dvou ratolestí? To bych se asi musela dneska uvzdychat
Co mě nejvíc trápí je, že v naší místní lékárně došel Endiaron.

Tak zkus IMODIUM nebo něco jiného na bazi loperamitu

31.1.2018 18:10
nomad72

XXX.XXX.234.223

Gratulace !

Kamarát, normálne, keď chlapec doniesol vysvedčenie, som sa až zľakol, a normálne som sa ho opýtal, či sa učiteľka nezmýlila... keby si videl jeho diktáty... by ťa mráz po chrbte prešiel... ale doniesol zo slovenčiny dvojku, jedinú, preto maximálna spokojnosť... a dcéra, tá mala čisté...1... ale ona je iná kapacita...

janko, ja by som jej poradil : kyslú kapustu, cibuľu, cesnak, med... u mňa osvedčená medicína.

31.1.2018 18:21

nomad72 napsal(a):
Kamarát, normálne, keď chlapec doniesol vysvedčenie, som sa až zľakol, a normálne som sa ho opýtal, či sa učiteľka nezmýlila... keby si videl jeho diktáty... by ťa mráz po chrbte prešiel... ale doniesol zo slovenčiny dvojku, jedinú, preto maximálna spokojnosť... a dcéra, tá mala čisté...1... ale ona je iná kapacita...

janko, ja by som jej poradil : kyslú kapustu, cibuľu, cesnak, med... u mňa osvedčená medicína.

Sestry holky taky obě s vyznamenáním. Mladší na staré škole byla "problémová" udajně drzá, nepřipravená, odmlouvala a známky tak trojky a čtyřky. Teď je 2. školní rok jinde a učitelka si jí nemůže vynachválit..Starší je vysloveně studijní typ taková naše Líza Simpsonová :-D

Dobře hovoříš s tou medicínou ale ty moje driáky zabírají rychleji a po zastavení "problémů" klidně naject na to tvoje

31.1.2018 18:30
nomad72

XXX.XXX.234.223

Tak možno zaberú rýchlejšie, ale či ti potom pečeň, (játra) do všelijakých oných nevynadá... nie lepšia prevencia? ja už dobrých pár rokov ani nekýchol... vždy keď som cítil, že na mňa niečo začína liezť, tak dvojitá dávka, a bolo po problémoch... to manželka furt hovorí, ako to môžem pchať naraz do seba aj kilo kapusty, a bez problémov... telo si zvykne... a ja nemám problém aj v tomto počasí ísť len v tričku s krátkym rukávom von... to minule prišiel za mnou kamarát a dobre že nezamrzol, keď ma videl vonku

31.1.2018 18:31
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak oba kluci vyznámenání teda fakt nemají. Ale trojky jsou taky "dobré". Na pochvalu to není, ale zlobit se na ně rozhodně nebudu.
Já když byla ve věku staršího kluka, tak mi hrozila čtyřka z tělocviku

31.1.2018 18:33
nomad72

XXX.XXX.234.223

Tak ja raz na strednej mal 3 z telesnej, ale to bolo preto, lebo telesnú sme mali vždy poslednú hodinu, a rovno oproti škole bola krčma

31.1.2018 18:33
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Vet říkal, že jednak je to dědičné a druhak je to hormonální, je to mechanický problém, ale ovena se do chovu nehodí.

31.1.2018 18:34
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Mário, my tu máme teď na jihu chřipkovou epidemii.

31.1.2018 18:37
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Mladší syn dokonce v sedmé dělal reparát z matematiky. Vyučil se truhlářem a v roce 2015 složil státní maturitu. Teď už rok pracuje v Edinburghu Zítra se mi konečně vrátí. Je mu 24

31.1.2018 18:38
nomad72

XXX.XXX.234.223

Mladší syn dokonce v sedmé dělal reparát z matematiky. Vyučil se truhlářem a v roce 2015 složil státní maturitu. Teď už rok pracuje v Edinburghu Zítra se mi konečně vrátí. Je mu 24

Pekne !

31.1.2018 18:44
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Vet říkal, že jednak je to dědičné a druhak je to hormonální, je to mechanický problém, ale ovena se do chovu nehodí.

Janinko, koukněte na ovce na IF. Tam fakt píšou, že důvodů je víc.

31.1.2018 18:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak přidávám fotku ze snáškového hnízda. Orlovky pochopily podruhé. Je to tam

31.1.2018 19:13
ovecka

XXX.XXX.180.37

Janinko, ze zkušenosti s ovenami se jakákoliv porucha v březosti a poporodní péče opravdu velmi silně dědí. Ovce se slabým mateřským pudem měla dceru se stejným problémem. Další naše ovečka trpěla na zánět poloviny vemene a její dcera měla vemeno funkční hned při prvním porodu jen z poloviny ( v druhé půlce byly zřejmě neprůchodné vývody mléčné žlázy, nedařilo se ani odstříknout první mlezivo a ani jehně jej nerozcucalo). Z chovu je opravdu nejlepší ovci vyřadit a na jehnicích od ní dále nechovat. Věřte vetovi, ušetříte si problémy do budoucna. Dana.

31.1.2018 19:27
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Dano, však věřím. Věrko, pročetla jsem diskuze a chovatelé pomýšlejí na různé důvody, ale to u nás není. Oveny mají stále volný přístup ven, seno, ručně sušené, kvalitní, liz, voda stále čerstvá, jsou odčervené, navečer dostávají ječmen, měsíc, ale jen tak deset dek na ovenu. Nikdy jsem je neviděla stát na zadních nohách. Nemají k tomu důvod. Není to prvorodička, už jehnátka měla. Velmi doufám, že porod proběhne, pak bych moc ráda, kdyby jehnátka odkojila. Ale nebudu předbíhat. Teď vypadá spokojeně, žere, vylučuje. Nevypadá, že by se trápila. Musíme vyčkat.
Spíš kdo nám založí novou teplákovku? Honzíku tak už se vrať, prosím, prosím smutně koukám.

31.1.2018 19:54
javorka

XXX.XXX.98.207

Ano. Je nás víc!

(marně přemýšlím, jak ho přilákat).

31.1.2018 20:01
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Nemáte někdo nějaké zvláštní, nevídané vlašky? Nebo jejich vajíčka? Možná by to pana Jana přilákalo. Nebo nový gaučík. Polstrovaný.

31.1.2018 21:47
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Nový gauč by nechcel, ale čo tak vankúše?

31.1.2018 22:01
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No já tuhle objevila na jedno eshopu odkaz na super tričko https://www.petrklic.cz/trika-s-vtipem/trika-s-vtipem-2/p/gaucing-tricko/.

31.1.2018 22:03
javorka

XXX.XXX.98.207

Teda ty polštáře jsou parádní!
Stačil by mi jeden. Ale to bych si ho musela namalovat sama.

Honzíku, jak se vám líbí?
Na gaučík by se moc hodily.

1.2.2018 06:24
nomad72

XXX.XXX.234.50

Dobré ránko všetkým... chcem sa opýtať, máte niekto túto knihu? https://www.martinus.sk/?uItem=231384
je to dobrá kniha alebo ako všetky ostatné o chove sliepok? oplatí sa ju kúpiť?

1.2.2018 08:26
horal

XXX.XXX.202.176

Jestli vám to nebude vadit, nové vlákno je tady.https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3435435/unor-bily-teplaky-jsou-mily.

Přidejte reakci

Přidat smajlík