Uživatel s deaktivovaným účtem

Takto je to ťažké povedať o čo ide, môže to byť nachladnutie ale aj mykoplazma, infekčná nádcha alebo parazit, baktéria, či pleseň.
Ideálne je oddeliť, mohlo by to byť infekčné. Zvyšku by som pridal nejaké probiotiká a vitamíny, proste niečo na posilnenie imunity.
Rovnako by som postupoval aj pri tej oddelenej. Ak by sa to zhoršovalo, je lepšie ju poslať na pitvu aby mal človek predstavu do akého "boja" ide. U tej oddelenej sa dajú využiť aj prirodzené ATB vo forme cesnaku, ale skôr by som sa zameral na EO a to konkrétne oreganový. Ten by mal účinkovať ako na baktérie, plesne tak na vírusy.
Ale samozrejme pred zahájením "liečby" je potrebné poznať aspoň aké také príznaky. Ak kýcha "nasucho" a nevylučuje žiadny hlien, pravdepodobne sa jedná o syngamus, ktorého sa snaží zbaviť, v tom prípade je nutné odčervenie. Ak je kýchanie sprevádzané nejakým výtokom, je lepšie si poriadne pozrieť jeho farbu, konzistenciu prípadne zápach.
Držím palce.

Mne kýchali dve jedna sliepka a kohút marans, tu som sa dočítala že mám uvariť ten harmančekovo cesnakový čaj a ta sliepočka ho pila celý deň, kýchanie sa trochu zmenšilo ale neprestalo úplne a tak sme všetky sliepky odčervili a do troch týždňov bolo po akomkoľvek kýchani. Myslím že ten odvar im neublížil. Bolo to iba to kýchanie, bez sekrétu, bez akýchkoľvek zápalových príznakov, iba kohútovi začali červenieť beháky teda mal ich viac prekrvené a boli teplé. Teraz je v poriadku.
Zozo

XXX.XXX.178.240
Prosim vas pomoste mi moje sliepky kychaju co treba im dat abi boli zdrave dakujem
Váš veterinární lékař vám doporučí např. Doxygal.
http://www.pharmagal.sk/cz/produkty/antibiotika-a-chemoterapeutika/doxygal-50-mgg-prasek-pro-pripravu-peroralniho-roztoku/
Zozo

XXX.XXX.192.86
Prosim vas kolko to stoji lebo unas take na slovensko
Zozo

XXX.XXX.192.86
Neni take liek nemam tolko peniaze

Léčí se podle závažnosti. Když jenom kýchají a přežívají (žerou, nejsou apatické), tak se z toho musí dostat samy. Pokud je to akutní a slípky vypadají oteklé a nemocné, tak se to řeší sekerou. Nicméně může jim pomoct, když jim budete jako podporu při přecházení nemoci dávat Supervit D.
Takto to vyléčíte za levno, nebo nevyléčíte. U těch ATB taky nemáte jistotu, že se to později nevrátí.
Moje vlašky mi letos raně na jaře kýchaly, neřešil jsem to, dokonce i nesly. Žádná na to nedojela a už dávno nekýchají. Teď mi kýchá a má rýmu akorát slepice bažanta králováka a jeden holub. Ono to přechází samo.
Nachladit se mohou z různých důvodů (průvan a obecně problémy větrání, k tomu oslabení organismu, počasí...)

napsal(a):
Léčí se podle závažnosti. Když jenom kýchají a přežívají (žerou, nejsou apatické), tak se z toho musí dostat samy. Pokud je to akutní a slípky vypadají oteklé a nemocné, tak se to řeší sekerou. Nicméně může jim pomoct, když jim budete jako podporu při přecházení nemoci dávat Supervit D.
Takto to vyléčíte za levno, nebo nevyléčíte. U těch ATB taky nemáte jistotu, že se to později nevrátí.
Moje vlašky mi letos raně na jaře kýchaly, neřešil jsem to, dokonce i nesly. Žádná na to nedojela a už dávno nekýchají. Teď mi kýchá a má rýmu akorát slepice bažanta králováka a jeden holub. Ono to přechází samo.
Nachladit se mohou z různých důvodů (průvan a obecně problémy větrání, k tomu oslabení organismu, počasí...)
Ještě jsem zapomněl dodat, že to může být ekonomicky výhodné, když slípky na jaře kýchají. Protože já jsem po nich prodával násadová vejce, a v tu dobu právě kýchaly. A byl z toho poměr pohlaví nemálo ve prospěch slepiček. Ověřit to nemohu, ale sedí to na teorii, že samice ptáků, která je na tom hůře, dává více samičích potomků než samčích, kvůli zachovaní rodu. Když ta slípka kýchá, taky není ve 100% kondici, takže by to takhle mělo fungovat.
Vejci se to nijak nešířilo, kuřata nekýchla nikomu (asi měla imunitu)
Nicméně příští rok chci, aby mi nekýchaly, protože můj kocourek miluje zabité stažené kohoutky na žraní. Takže uvítám i když bude 65% kohoutů. Protože kuřata slípky mu nezkrmuju.