Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám slepice maransky, arakauny+leghorn, wyantoty.
Chci se optat na barvu vajec arakaun, mám černé a modré-černá snáší vajíčka světlonce zelené a modrá tm.zelené(olivově)-je to Ok.Záleží barva vajec na barevným rázu.
Zajímal oby mě i jak je to u Maransek-čokoládové vejce-mají je i maransky bílé, modré?
přikládám foto sv.zelené, tm.zelené a bílé od leghorn.
Dík.
Dobrý den. Na dotaz o barvě skořápky maransek Vám pravděpodobně doputuje hodně různých odpovědí. Takže za mě - mám tady teď sedm barevných rázů a rozdíl v barvě skořápky nevidím. Rozdíly jsou jen mezi jednotlivými slepicemi. V každém hejnu se najdou slepice co nesou tmavší, i slepice co nesou světlejší Každá má svůj, rukopis", ale určitě nevidím rozdíl celkově mezi barevnými rázy. Loni mi v barvě vajec s přehledem vedla splash slepice, a hned za ni v těsném závěsu modrá stříbrokrká. Letos zatím, v mé domácí soutěži, vede měděněkrká modrá. Každý další chovatel Vám odpoví něco jiného, takže přeji mnoho příjemných zážitků při vlastním průzkumu :).
Mám araukany divoce zbarvené a snáší vajíčka tyrkysově modrá, které postupem snášky světlají. Když jsem měla černé, tak byla vajíčka taky s olivovým nádechem. Na líhnutí vybírám pouze vejce pěkně modrozelená, aby se barva u nových kuřiček lepšila.
Velice pěkná jsou vejce od kříženců leghornXaraukana, kde se vejce zvětší a barva se vylepší, co do čistoty tyrkysového odstínu.
To, že snáší araukany vejce s tonem do hnědozelena je dáno přilitím krve jiného plemene v minulosti. Dana.
Buqice
napsal(a):
Dobrý den. Na dotaz o barvě skořápky maransek Vám pravděpodobně doputuje hodně různých odpovědí. Takže za mě - mám tady teď sedm barevných rázů a rozdíl v barvě skořápky nevidím. Rozdíly jsou jen mezi jednotlivými slepicemi. V každém hejnu se najdou slepice co nesou tmavší, i slepice co nesou světlejší Každá má svůj, rukopis", ale určitě nevidím rozdíl celkově mezi barevnými rázy. Loni mi v barvě vajec s přehledem vedla splash slepice, a hned za ni v těsném závěsu modrá stříbrokrká. Letos zatím, v mé domácí soutěži, vede měděněkrká modrá. Každý další chovatel Vám odpoví něco jiného, takže přeji mnoho příjemných zážitků při vlastním průzkumu :).
Dobrý den,
nebudete prosím prodávat násadová vajíčka těch modrých měděněkrkých maransek?
Soňa F.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám iba marans pšeničné a dočítala som sa že ich škrupinku nie sú také tmavé, ale mám jednú s prekrásne lesklými a tmavými škrupinkami, dalšia ma tmavé ale také bodkované vajíčka jedna ma trošku svetlejšie a nie sú lesklé takže od nej by som liahnuť nedavala aj ked inak vajíčka sú fajn. Moje sú mládky takže ešte sa to môže meniť ale svojich prvých 20 už ma ta moja za sebou a vajíčka sú stale rovnako tmavé a krásne navoskované.
sona1
napsal(a):
Dobrý den,
nebudete prosím prodávat násadová vajíčka těch modrých měděněkrkých maransek?
Soňa F.
Omlouvám se, ale násadovky neprodávám vůbec, že sebeobranných důvodů. Prodávám jen kuřata, když už mám nalíhnuto pro sebe. Modré měděněkrké by snad navic mohly být, odhaduju tak březen, duben.
Buqice
napsal(a):
Omlouvám se, ale násadovky neprodávám vůbec, že sebeobranných důvodů. Prodávám jen kuřata, když už mám nalíhnuto pro sebe. Modré měděněkrké by snad navic mohly být, odhaduju tak březen, duben.
V tom Vám rozumím, protože to mám stejně (chovám brahmanky- náš web: http://www.rex-dalmatinsky-strakac-cernozluty.estranky.cz/clanky/brahmanky/ ). Ale také sem tam udělám výjimku, když mám pocit, že zájemce je solidní a zodpovědný chovatel, proto jsem se i zeptala. Odkud prosím jste? My jsme okres Jeseník. Nemám problém si vzít kuřátka, pokud to není druhá strana republiky, v tomhle jsou ta vajíčka podstatně schůdnější...
Jsem pod Krušnýma horama. Výjimky jsem kdysi udělala dvě. Z ohledů, že oba byli důvěryhodní a měli to daleko. Oba měli velikou radost a tak se nezapoměli před jinými chovateli nadšeně vytahovat, že ze mě vyrazili vejce. Následně mě pár lidí sepsulo za to, že jim ne a tamtěm jo... a to nechci ani vědět, kolika dalším jsem byla vděčným tématem ve výstavních bufetech. Takže se omlouvám, od té doby jsem uplně zlá teta. Vejce ne. Na kuřata se můžeme domluvit, pokud všechno půjde dobře a nic se nepo... :).