Akú podstieľku pre hydinu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2018 11:44
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Zdravím,
momentálne som v štádiu riešenia podstieľky.
1. seno - klasika /raj pre čmelíky a pod/
2. slama - nemámm dosah
3. hobliny - zatiaľ najlepšia varianta, len neviem, dokedy bude zdroj...
4. piesok s vápnom - špinavé na výmenu za týždeň - hobliny vydržali mesiac...

a ďalej neviem. Skúsil som piesok, z dôvodu že ho budem preplachovať stále dokola.
Ale nie je to ono.
Dajte tipa.

22.1.2018 11:49
pe3k

XXX.XXX.234.96

Pelety zo slamy.Neprášia sa a majú celkom dobrú nasiakavosť.

22.1.2018 11:57
dreamlife

XXX.XXX.151.1

pe3k napsal(a):
Pelety zo slamy.Neprášia sa a majú celkom dobrú nasiakavosť.

Niečo recyklovateľné?

22.1.2018 11:58
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Ešte ma napadol napr. drevený rošt a pod tým piesok. alebo oceľový rošt a pod tým piesok.

22.1.2018 12:05
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Ďalej ma napadla presušená ornica - počítam výmena tak 3x do mesiaca /menší kurín kvôli zime/.

22.1.2018 12:10
pe3k

XXX.XXX.234.96

dreamlife napsal(a):
Niečo recyklovateľné?

Je to len peletovaná slama.Pri čistení vyhodíte do kompostu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2018 13:12

Rošt je z hygienického hlediska nejlepší, minimum trusu zůstane (při správné velikosti mezer) na něm a slepice v něm pak nešlapou. Kdysi to měli rodiče v kurníku a bylo to perfektní. Já používám hobliny se sušeným ořechovým listím, podle mne nejlepší savost, jen se to hůře kompostuje, než např. sláma nebo slaměné pelety.

22.1.2018 14:30
bery25

XXX.XXX.127.96

A co tak, hobliny plus popol,.

22.1.2018 15:11
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Dobrý den, mohu poradit na trusný stůl jemné hobliny z měkého dřeva +křemelinu. Piliny trus obalí, křemelina vysuší. Prohrábnu, vyberu děrovanou lopatkou a jednou do měsíce doplním. V podstatě nezůstává žádný velký odpad. Čistá práce, nic nesmrdí. Já mám hobliny z místní truhlárny jako odpad /podestýláme i pod kobyly/ Nemohu poradit nic lepšího, ale mám jen cca 20 slepic a poměrně malý kurník /pouze na spaní/. Pokud máte větší počet slepic, nebo jiné chovné prostory, je to asi o něčem jiném.

22.1.2018 15:29
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Zuzkaa napsal(a):
Dobrý den, mohu poradit na trusný stůl jemné hobliny z měkého dřeva +křemelinu. Piliny trus obalí, křemelina vysuší. Prohrábnu, vyberu děrovanou lopatkou a jednou do měsíce doplním. V podstatě nezůstává žádný velký odpad. Čistá práce, nic nesmrdí. Já mám hobliny z místní truhlárny jako odpad /podestýláme i pod kobyly/ Nemohu poradit nic lepšího, ale mám jen cca 20 slepic a poměrně malý kurník /pouze na spaní/. Pokud máte větší počet slepic, nebo jiné chovné prostory, je to asi o něčem jiném.

Ja mám 3,2 m2 a je tam cez 20 sliepok, tiež len na spanie. hobliny mám zadarmo od kamaráta, len treba po ne chodiť 10km. ked nič nemá, donesiem si drevo zo sebou a on to pustí na hoblovke...

22.1.2018 15:30
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Zuzkaa napsal(a):

Čo je to trusný stůl ?

22.1.2018 16:16
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

No, to je stůl pod hřady, kam slepice v noci vypouštějí trus.

22.1.2018 18:02
ovecka

XXX.XXX.180.37

dreamlife napsal(a):
Čo je to trusný stůl ?

Zde příklad, pod stolem je krmení. Dana.

22.1.2018 18:35
dreamlife

XXX.XXX.151.1

ovecka napsal(a):
Zde příklad, pod stolem je krmení. Dana.

Hm, len indické bezče sedia vždy dole. A nie je to stavané pre emu. Ale inák ok smajlík.

22.1.2018 18:47
lukas333666

XXX.XXX.254.236

Přes zimu stelu starým senem, přes rok nepodestýlám a obden škrabu podlahu abych měl čistý slepičák do sudu.

22.1.2018 19:34

On je trusny stůl u drůbeže stále nedoceněn, přitom jeho praktické využití daleko přesahuje jeho jednoduchost. Vezmeme-li v úvahu, že drůbež ve výběhovém chovu nejvíc trusu vyprodukuje v noci pod hrady, máme tím drtivou většinu hnoje pěkně na jedny kupě na stole a ne na podlaze. Tím se zvětší čistá podlahová plocha, což je výhodné zejména v zimě když drůbež nemůže ven. Tím že slípky neslapou ve hnoji, odrazi se to i na čistotě vajec.

22.1.2018 20:01
ovecka

XXX.XXX.180.37

dreamlife napsal(a):
Hm, len indické bezče sedia vždy dole. A nie je to stavané pre emu. Ale inák ok smajlík.

Odpověď byla na vaši otázku: Čo je to trusný stůl?
O běžcích a emu nebyla nikde předtím zmínka (pro ty je trusný stůl k ničemu - nehřadují). Jinak je to kurník pro 10-12 slepic. Dana.

22.1.2018 20:54
dreamlife

XXX.XXX.151.1

ovecka napsal(a):
Odpověď byla na vaši otázku: Čo je to trusný stůl?
O běžcích a emu nebyla nikde předtím zmínka (pro ty je trusný stůl k ničemu - nehřadují). Jinak je to kurník pro 10-12 slepic. Dana.

Ja mám 28 sliepok + indic.bežce na poloche 3,2 m2 kvôli zime, všetci musia byť za elektrickým plotom, je dlhý 50 m, tak sa pasú na cca 150 m2. Ked som doma, púšťam ich do záhrady, majú 2000 - 5000 m2.../podľa toho, kde je momentálne elektrický plot.

23.1.2018 06:29
ovecka

XXX.XXX.180.37

Jj, tak to byla narážka na výšku kurníku. Ale to není pro emu! To je pro mne pro pohodlné čištění a obsluhu. A tak pro slepičky, aby tam měly dostatek vzduchu a nedusily se v létě ve čpavku. Dana.

23.1.2018 08:20
dreamlife

XXX.XXX.151.1

ovecka napsal(a):
Jj, tak to byla narážka na výšku kurníku. Ale to není pro emu! To je pro mne pro pohodlné čištění a obsluhu. A tak pro slepičky, aby tam měly dostatek vzduchu a nedusily se v létě ve čpavku. Dana.

Pôvodne som mal cca 37 kusov hydiny, ale z 12ayamov cemani mi ostanú 3 sliepky ak sa už nič nestane.Kohúti idú až na green legbar preč, a indicné bežce sa budú cez leto činiť po susedoch smajlík
u nás nieto živej duše, nie to slimáka...
ostane cca 15 - 18 kusov sliepok. ak emu sa bude znášať so sliepkami, tak im postavím nejaké letné sídlo a zateplený kurín bude pre emúčata doliaheň...

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík