Uživatel s deaktivovaným účtem

No ja mám bio vajíčka od čistokrvných sliepok vo veľkosti L a teda ani keby boli v obchode po 5 centov tak by som ich po 15 centov nepredala.
Ja im ziadnu zmesku nedavam len psenicu sem tam suchy chleba.Kazdy den maju nasusenu koprivu a hlavne kazdy den cistu vodu a velky vybeh.A vajicka mam kazdy den.Nestezujem si z 13 slepicek mivam aj 11 vajicok dene.Pre moju potrebu je to vela a ked dam rodine a mam este nieco naviac tak zanesiem do roboti a len sa zaprasi.Z mojho pohladu mam taky bio aj bez certyfikatu.

palenka
napsal(a):
To máte i certifikát na bio chov?
Nuž moje telo ma na to certifikat. Mám silnú potravinovú intoleranciu a skoro nič nemôžem jesť kde je nejaká chémia, takže kvôli tomu mám svoje sliepky a musela som prestať krmiť aj zmeskou, lebo vajíčko mi robilo problém. Teraz som našla nejakú rovnicu - pšenica, domáca zelenina a tvaroh a samozrejme voľný výbeh a až tieto vajíčka mi nerobia problém. Ak by ste bol na pokraji života v anafylaktickom šoku z potravín tak by ste sa na to pozeral inak.
Je nechovám sliepky kvôli predaju a podarovať nemám problém ale ako som už napísala za 15 centov nepredám.
Na svojom pozemku nestriekam ani stromy ani kvety ani zeleninu žiadnymi prepáratmi a taktiež nehnojím ničím umelým.
marselino125
napsal(a):
Sa smejem z toho certifikatu podla mna kazdy domaci chov je BIO a kto nechce pouzivat BIO tak nech napise chov bez chemiockych latok a jeto.
Žádný domácí chov není BIO. BIO znamená, že máte certifikát, že krmíte pouze bio krmivy, nakupujete kuřátka z opět certifikovaného BIO chovu, a nemůžete vpodstatě dát ani kopřivy od kompostu, protože na ně nemáte bioatest. Atd, atd...
Na takové blbosti drobnochovatel nemá čas a ni peníze. Drobnochovatel provozuje domácí chov, a to je něco jiného.
Jedna perlička: Jednou jsem dostala biopšenici a když jsem ji slepicím nabízela, tak zůstávala v krmítku. Musela jsem ji našrotoval a míchat s normální pšenicí, aby byly ochotné ji sežrat. Asi byla moc zdravá. Dana.

No ja so značkou BIo mám veľmi zlé skúsenosti, myslela som že ked pôjdem touto cestou tak predsa by tam malo byť menej chémie, ale vôbec to tak nebolo. Ja som zatiaľ nezaradila žiaden výrobok s označením BIO do svojho jedalnička takže stále pokus-omyl. Musela som kúpiť 9 rôznych druhov ryže aby som našla tu ktorú moje telo zvladne.
Ono vlastne BIO nemôže mať u nás nikto, v pôde je príliš veľa zbytkov pesticídov a a iných chemických látok a tak aj to čo zem zarodí je ešte s tými zbytkami a ešte to potrvá a nehovorím o tom čo na nás padá v podobe dážde.
Alik1986
napsal(a):
Ja im ziadnu zmesku nedavam len psenicu sem tam suchy chleba.Kazdy den maju nasusenu koprivu a hlavne kazdy den cistu vodu a velky vybeh.A vajicka mam kazdy den.Nestezujem si z 13 slepicek mivam aj 11 vajicok dene.Pre moju potrebu je to vela a ked dam rodine a mam este nieco naviac tak zanesiem do roboti a len sa zaprasi.Z mojho pohladu mam taky bio aj bez certyfikatu.
BIO, jen se zeptám, pšenici kterou zkrmujete je nestříkaná a nehnojené je i pole...? umělými hnojivy..?
chovatel 30
napsal(a):
BIO, jen se zeptám, pšenici kterou zkrmujete je nestříkaná a nehnojené je i pole...? umělými hnojivy..?
A chleba je také bio a na kopřivy je bioatest, kuřice jsou z biochovu...
Alik1986 se v pojmu BIO evidentně neorientuje.
Už jsem mu výše psala, že nemá bio, ale domácí.
Podstatné je, že to může bez problému jíst a nemá zdravotní problémy. Dana.