Slepice bazanta obecneho x bazant zlaty

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2018 22:22
Ivoseka

XXX.XXX.39.3

Dobry den, je mozne krizit slepice bazanta obecneho a kohouta bazanta zlateho? Byli by pripadne odrostla kurata zbarvena jako zlaty bazant? Dekuji.

12.2.2018 22:27
lupus4

XXX.XXX.15.205

1) ano
2) ne.

12.2.2018 22:28
Ivoseka

XXX.XXX.39.3

A jake by meli zbarveni?

12.2.2018 22:56
lupus4

XXX.XXX.15.205

Těžko seženete opravdu čistého zlatého
Proč chcete vyrábět bastardy a mršit chov?
V této problematice vám poradí nejlépe tragopan např.
http://tragopan.wz.cz/_private/_private/publik_clanky/cistokravny_bazant_diamantovy.pdf.

Neregistrovaný uživatel

13.2.2018 07:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.16

A potomci by byli neplodní, jsou každý z jiného rodu...

13.2.2018 12:52
77777

XXX.XXX.87.50

Kříženci zlatý x kolchidský( obecný ).

14.2.2018 17:34
tragopan

XXX.XXX.214.227

Ivoseka napsal(a):
Dobry den, je mozne krizit slepice bazanta obecneho a kohouta bazanta zlateho? Byli by pripadne odrostla kurata zbarvena jako zlaty bazant? Dekuji.

Dobrý den,
křížit tyto druhy lze. Jen nechápu jaký motiv nutí lidi ničit záměrně čistokrevné druhy a zaplevelovat chovy různými bastardy. Ve volné přírodě se nám lidem svou činností úspěšně daří likvidovat mnoho druhů zvířat a tak bychom si měli my chovatelé vážit alespoň zvířat, která chováme v zajetí a napomáhat k jejich rozmnožování v čistokrevné formě. Aby našim potomkům nezůstali pouze obrázky zvířat, které se nám podařilo vyhubit.
Zdraví Míla tragopan
Přidávám fota kříženců zlatýX kolchický. Nevím jak kdo, ale já na nich žádnou krásu nenalézám.

14.2.2018 17:40
tragopan

XXX.XXX.214.227

tragopan napsal(a):
Dobrý den,
křížit tyto druhy lze. Jen nechápu jaký motiv nutí lidi ničit záměrně čistokrevné druhy a zaplevelovat chovy různými bastardy. Ve volné přírodě se nám lidem svou činností úspěšně daří likvidovat mnoho druhů zvířat a tak bychom si měli my chovatelé vážit alespoň zvířat, která chováme v zajetí a napomáhat k jejich rozmnožování v čistokrevné formě. Aby našim potomkům nezůstali pouze obrázky zvířat, které se nám podařilo vyhubit.
Zdraví Míla tragopan
Přidávám fota kříženců zlatýX kolchický. Nevím jak kdo, ale já na nich žádnou krásu nenalézám.

Ještě pro srovnání přidám čistokrevné zlaté.

14.2.2018 17:48
tragopan

XXX.XXX.214.227

tragopan napsal(a):
Ještě pro srovnání přidám čistokrevné zlaté.

Ještě pro srovnání přidám alespoň dva čistokrevné poddruhy kolchické.
Řekl bych že je to prostě krása.
první foto nominátní bažant kolchický
druhé fota bažant kirgizský.

14.2.2018 18:04
tragopan

XXX.XXX.214.227

lupus4 napsal(a):
Těžko seženete opravdu čistého zlatého
Proč chcete vyrábět bastardy a mršit chov?
V této problematice vám poradí nejlépe tragopan např.
http://tragopan.wz.cz/_private/_private/publik_clanky/cistokravny_bazant_diamantovy.pdf.

Dobrý den, musím Vás poopravit, dnes již není těžké si čistokrevné bažanty zlaté(označované jako kroužkovaná serie 5000) pořídit. Organizace WPA CZ – SK jejíž členem mám tu čest být dovezla ze zahraničí postupně během posledních čtyř let 4 nepříbuzné čistokrevné krevní linie bažanta zlatého. V současné době je 12 naších členů zapojeno v projektu chovu tohoto čistokrevného druhu. Viz: http://wpacz-sk.com/wpa-cz-sk/projekty-2/bazant-zlaty-chrysolophus-pictus-serie-5000/
Již 3 roky prodávají naši členové odchovy dalším zájemcům. Tito čistokrevní ptáci jsou kroužkováni specielními kroužky, každý má kartu o původu a je zapsán v plemenné knize. Takže se případný zájemce může obrátit na naší organizaci a koordinátor chovu mu sestaví nepříbuzný pár.
Zdraví Míla tragopan.

14.2.2018 19:46
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Tragopan
Dobrý večer pane chovateli,
České bažantnictví mě zajímá.
Právě poddruhy kolchických bažantů jsou možná nejohroženější na čistotě. Snad je to i tím, že bažantníky musí zajímat především fitness zvěře a její letové dovednosti (Determinační znaky pak až pod těmito účely). Málokterá česká bažantnice se navíc věnuje i odchovu kuřat, plemenitba se pak z českých bažantnic vytrácí.
Rád bych se zeptal, jaký máte názor na křížení variet poddruhu colchicus a jaké jsou výsledky takového křížení. Jen pro radost ještě, jestli byste neměl fotografii variety isabelinum. Nikde jsem ji nenašel.
Děkuji.

14.2.2018 21:54
lupus4

XXX.XXX.19.99

tragopan napsal(a):
Dobrý den, musím Vás poopravit, dnes již není těžké si čistokrevné bažanty zlaté(označované jako kroužkovaná serie 5000) pořídit. Organizace WPA CZ – SK jejíž členem mám tu čest být dovezla ze zahraničí postupně během posledních čtyř let 4 nepříbuzné čistokrevné krevní linie bažanta zlatého. V současné době je 12 naších členů zapojeno v projektu chovu tohoto čistokrevného druhu. Viz: http://wpacz-sk.com/wpa-cz-sk/projekty-2/bazant-zlaty-chrysolophus-pictus-serie-5000/
Již 3 roky prodávají naši členové odchovy dalším zájemcům. Tito čistokrevní ptáci jsou kroužkováni specielními kroužky, každý má kartu o původu a je zapsán v plemenné knize. Takže se případný zájemce může obrátit na naší organizaci a koordinátor chovu mu sestaví nepříbuzný pár.
Zdraví Míla tragopan.

Díky za info

15.2.2018 06:35
tragopan

XXX.XXX.214.227

vetřelec napsal(a):
Tragopan
Dobrý večer pane chovateli,
České bažantnictví mě zajímá.
Právě poddruhy kolchických bažantů jsou možná nejohroženější na čistotě. Snad je to i tím, že bažantníky musí zajímat především fitness zvěře a její letové dovednosti (Determinační znaky pak až pod těmito účely). Málokterá česká bažantnice se navíc věnuje i odchovu kuřat, plemenitba se pak z českých bažantnic vytrácí.
Rád bych se zeptal, jaký máte názor na křížení variet poddruhu colchicus a jaké jsou výsledky takového křížení. Jen pro radost ještě, jestli byste neměl fotografii variety isabelinum. Nikde jsem ji nenašel.
Děkuji.

Dobrý den,
nejprve bych uvedl veci na pravou míru. Bažant kolchický(Phasianus colchicus) má celkem 30 poddruhů a bažant zelený(Phasianus versicolor) 3 poddruhy. Celkem tedy máme 33 poddruhů. V podstatě populace všech poddruhů je ve své domovině a to z rozličných důvodů velmi málo početná, někde již pravděpodobně vyhubená. Do naší přírody byl před mnoha staletími introdukován bažant kolchický(bezobojkový) Phacianus colchicus colchicus. A byl nazýván dokonce českým lovným bažantem. v průběhu dalších staletí však k této populaci bylo vysazeno několik dalších poddruhů. Následným křížením se defakto veškerá populace dnešních bažantů z hlediska chovetelského stala bezcenným hybridem.
V evropských chovech je velmi malá skupina chovatelů, kteří se cíleně zabývají chovem čistokrevných poooduhů bažantů kolchických. U nás se tímto zabývá ZOO Plzeň a pokud je mi známo tak asi 3 soukromí chovatelé. Pro většinu lidí je jakýkoli poddruh prostě, polňák''. takže obyčejný a nezajímavý druh, kterého je všude na polích plno, ačkoli pravý opak je pravdou
Stran mutací na které se tážete. Já obdivuji zvířata ve své přirozené kráse, kterou jim nadělila matka příroda a e následná evoluce. Křížení a cílenou výrobu mutací považuji za zvěrstvo a jejich chovem, až na výjimku, která potvrzuje pravidlo se nezabývám. Fota kříženců sbírám jako zajímavost mutační fota však nikoli.
Přidám mapku rozšíření poddruhů bažantů kolchických.
Zdravím Míla tragopan.

15.2.2018 11:07
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Mapku v nedostatečném rozlišení

Přidejte reakci

Přidat smajlík