Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2018 00:20
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Chcem len počuť váš názor.
Sem tam sa mi stáva, že ma niekto prosí o radu /aj keď som začiatočník / o chov napr. Emu /človek, ktorý predal chovateľovi malé emu mu nechce prezradiť ako ich ďalej množiť, lebo by mu pokazil biznis/, alebo spôsob ako lacno a trvalo odstrániť čmelíkovcov /kremelina za menej ako 1euro za kilo, aj to sa mi zdá veľa, veď tona kameniva stojí max 20euro a kremelina 1000euro tona/, rád mu odpoviem. Zadarmo. Keď som mal veľa vajíčok, tak som ich daroval /stalo sa mi, že prišiel pán peši a o hodinu prišiel druhý, obaja z rovnakého ďalekého mesta - lebo to bolo zadarmo/.
Nechápem, prečo sú ľudia, ktorí si nechajú za korunu nohu prevŕtať a nechcú pomôcť rozširovať domáci drobnochov. Však sa jedná hobby /nehľadím na peniaze a hlavne, aby sme nejedli ten odpad z obchodov, nie?/.
ďakujem za Váš názor a postrehy.
s.

Neregistrovaný uživatel

23.2.2018 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.21

dreamlife napsal(a):
Chcem len počuť váš názor.
Sem tam sa mi stáva, že ma niekto prosí o radu /aj keď som začiatočník / o chov napr. Emu /človek, ktorý predal chovateľovi malé emu mu nechce prezradiť ako ich ďalej množiť, lebo by mu pokazil biznis/, alebo spôsob ako lacno a trvalo odstrániť čmelíkovcov /kremelina za menej ako 1euro za kilo, aj to sa mi zdá veľa, veď tona kameniva stojí max 20euro a kremelina 1000euro tona/, rád mu odpoviem. Zadarmo. Keď som mal veľa vajíčok, tak som ich daroval /stalo sa mi, že prišiel pán peši a o hodinu prišiel druhý, obaja z rovnakého ďalekého mesta - lebo to bolo zadarmo/.
Nechápem, prečo sú ľudia, ktorí si nechajú za korunu nohu prevŕtať a nechcú pomôcť rozširovať domáci drobnochov. Však sa jedná hobby /nehľadím na peniaze a hlavne, aby sme nejedli ten odpad z obchodov, nie?/.
ďakujem za Váš názor a postrehy.
s.

Dobrý deň, z Vášho príspevku je naozaj jasné, že ste začiatočník a nielen v chovateľstve, ale aj v obchode. Ak máte možnosť kúpiť tonu materiálu na výrobu jemného prášku za 20 euro a potom ho pomlieť a zabaliť do 1 kg a bude to 1 kg stáť 0,02 eura, tak budem prvý, kto tú tonu od Vás kúpi.
Potom zasa rozdávate zadarmo vajíčka a zároveň poukazujete na lakomých ľudí, ktorí nechcú podporiť "domáci drobnochov".
S pozdravom š.v.

28.2.2018 08:57
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý deň, z Vášho príspevku je naozaj jasné, že ste začiatočník a nielen v chovateľstve, ale aj v obchode. Ak máte možnosť kúpiť tonu materiálu na výrobu jemného prášku za 20 euro a potom ho pomlieť a zabaliť do 1 kg a bude to 1 kg stáť 0,02 eura, tak budem prvý, kto tú tonu od Vás kúpi.
Potom zasa rozdávate zadarmo vajíčka a zároveň poukazujete na lakomých ľudí, ktorí nechcú podporiť "domáci drobnochov".
S pozdravom š.v.

Sorry bol som vytočený z toho, že predám emu, ale návod na obsluhu nie.
kvôli konkurencii. ved všetci chceme, aby sa emu uznal ako chovné zviera a
dali sa čerpať dotácie, nie?

kremelina sa ťaží aj v čechách, ťaží sa to normálne ako makadam. cenu neviem,
ale keď to vozia 24tonové dumpery, cena by mala byť "normálnejšia". a pomleť to
na prášok by nemal byť enormný náklad./myslím tú nepotravinovú/
nevravím 0,02eura, ale čosi menej ako za ek_s_p za +-120.000tis euro tona.

veľa vecí, čo sú na bazosi ked prerátam cenu nového vs.staré =amortizácia+nákup+doprava+riziko
pokazenia = sa mi viac oplatí kúpiť nové.

28.2.2018 12:39
Varaxi

XXX.XXX.1.226

dreamlife napsal(a):

veľa vecí, čo sú na bazosi ked prerátam cenu nového vs.staré =amortizácia+nákup+doprava+riziko

Chovné zvíře či ne, dotace či ne, chovatel by hlavně měl chtít, aby to zvíře u nového majitele nechcíplo. Takže by měl prodat zvíře poučenému zájemci.

28.2.2018 13:58
ovecka

XXX.XXX.180.37

dreamlife napsal(a):

Z vašeho přispěvku je jasné, že nevíte, co to křemelina je. Není to kámen, jak se domníváte, ale nezpevněná sypká hornina, složená ze schránek vymřelých drobnohledných organizmů. a zase tak velké zásoby, jako stavebního kamene jí nejsou. Cena je potom někde jinde. a navíc ji určuje základní princip: nabídka - poptávka. a každý obchodník chce vydělat. Princip rovnosti a pro každého se bohužel v minulosti neosvědčil a tak ty vaše výpočty nemohou fungovat. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík