Mojmu mlademu kohutovi hempsirky velkej omrzol hreben aj jeden lalok. Myslite, ze mu odpadne? Je teraz plodny? Chcel som zacat zbierat nasadove vajcia. Dakujem.
Paatrik
napsal(a):
inak len pre info niekde som cital ze ako prevenciu je dobré natierat sliepkam hrebeń a lalolky indulonou posobi proti omrzlinam
Natirat hrebeny nejlepe vazelinou nebo olejem je jako prevence dobre, ale kdyz je -10, tak to asi nepomuze..nejlepsi prevence je kohouty i slepice s vysokymi hrebeny zavrit do bezmraze mistnosti, chleva apod.pri nejhorsich mrazech...nam ve zdenyh kurnicich nrmrzne, tak tam vsechny slepice zavru, vypoustim po mrazech, vcera uz byly na slunicku, vsichni bez ujmy na zdravi a krase
Tak to jste mel pravdu, ja slepice s kohouty(mam jich 5velkych a 5 malych)nechavam venku tak nejvic do -5st., ani o fous vice..skoda, ze jste ho neuklidil..kdyz jich mam vic mladych, mivam je i v mastali v kleci..take tak uklizim pizmovky, v kurnicich se slepicemi, neda se nic delat, nic jim nechybi, hlavne ze neomrznou..dneska uz je u nas +1, tak uz jsou vesele venku