Mám průměr bubnu 55cm dělám v ní kuřata, kaceny, husy a krocany. Kvalita oskubani závisí na správne teplotě vody na páření. U hrabavé mi postačuje 62-65°C u vodní o 10°C víc. U vodní při páření prohrabuju peří aby se voda dostala tam kam má. U krocanů odrezavam běháky u hus konce křídel s letkami(chtěli je včelaři). Je to o praxi pri první várce sem musel všechno zjišťovat vychytat nedostatky a potom už to šlo pěkně.
Mám odskúšanú šklbačku na vŕtačku, ktorú som pripevnil do stojanu. Odskúšaná na sliepkach a morkach. Je to veľká pomoc a cenove oveľa prijateľnejšia oproti bubnovým šklbačkam.
https://www.liahneme.sk/sklbacky-na-hydinu/jo24/.
U velkých krocanů je problém, že mají těžká prsa takže se blbě otáčí v bubnu a u kusů přes 10kg musím nejprve pustit škubačku až potom vložit kus jinak má motor co dělat.Je to zkušenost s mým strojem otázka je jak bude fungovat ten váš může být i lepší. Kupoval sem škubačku na malavelkafarma.cz
U škubaček na vrtačku je plus luxusní cena a pro chovatele co dělají pár kusů i dostatečný výkon.
U škubaček bubnových je plus že najednou vložím např. u kuřat 6 kusů pustím počkám cca 40 vteřin vytánu a jedu dalších 6 kusů minus je pořizovací cena.
Není na škodu si stroj omrknout naživo pokud je to možné jinak jak píšete papír snese všechno a někteří toho dokáží značně využít.
Díky za vaše rekce a poznatky.I nad variantou škubačky na vrtačku jsme přemýšleli a po vzhlédnutí různých videí na internetu jsme tuto variantu zavrhli a raději bychom šli na tu bubnovku.Nepočítám, že husa bude vážit 10kg, tak by to mělo být průchozí.A určitě budu škubat větší kusy po jednom, mám čas .raději než škubat ručně .Na tu stránku určitě mrknu...