Slepice - omrzlý hřebínek

Vlašky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2018 17:59
gozy

XXX.XXX.180.170

Dobrý den,

prosím o radu - myslím, že nám teď v těch mrazech namrznul kohoutovi hřebínek. Aspoň když jsem se snažil hledat na internetu radu, došel jsem k názoru, že tohle bude asi ta příčina. Přikládám fotku a prosím případné dobrodince o radu: je to opravdu omrzlina? Jakou s tím máte zkušenost a čím nejlépe ošetřujete?
(předpokládám, že namazat sádlem je tak asi maximum, co se s tím dá dělat, ale stejně prosím o radu, pokud s tím někdo máte zkušenost.

Přikládám i fotku.

Mockrát díky za radu!

Martin.

13.3.2018 18:34
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

omrzlé.

13.3.2018 18:37
ančovička1

XXX.XXX.220.127

No, to je mazec..to hledate radu, kdyz uz omrzl?a premyslrl jste o prevenci, aby neomrzl?..tady uz neni co radit, cerne omrzliny casem upadnou, zadna zazracna mast neexistuje, mozna jen hermankova na urychleni hojeni a potom budete mit kohouta bez hrebinku..aspon mu priste nic neomrzne..mozna..

13.3.2018 18:59
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Jeste jedna rada..mate pro slepice prilis úzká bidla..je videt, ze na nich slepice nalancuji, spatne se drží.., dejte širší, aspon 5-6cm a srazte hrany bude se jim lepe spat..

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2018 19:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

A u té slepice zcela vlevo je vidět, že má asi vápenku, chtělo by to Arpalit, naolejovat, naolejovat, naolejovat, než se vám to rozleze na zbytek.

14.3.2018 03:56
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Ano, pořádná vápenka..

14.3.2018 03:58
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Ano, pořádná vápenka..

14.3.2018 09:24
slovensko

XXX.XXX.178.6

Kazdy sme nejako zacinali. Kohutovi bolo treba namazat mastou hreben pred mrazmi. A nepustat sliepky von, ked je pod -5. Mate murovany kurin, tam by mu urcite neomrzol.

14.3.2018 12:12
ladd

XXX.XXX.34.42

Hlavně řešte tu vápenku, než se rozšíří celém hejnu. Léčí se Arpalitem nebo nohy namočit (celé, až po peří) do oleje (stolního, ne technického!).

14.3.2018 15:53
gozy

XXX.XXX.180.170

Díky všem za rady. A pardon, já vím, že každého zkušeného chovatele musí štvát, když něco takového vidí. Věřte, že nás to taky setsakramentsky mrzí, že jsme si to nepohlídali a kohout omrznul. Ano, kurník máme zděný a dokonce zateplený, ale v těch mrazech jsem jim malý vstupní dvířka nechal otevřený a podcenil fakt, že kohout bude takhle nerozumný, nevezme si šálu s čepicí a půjde se procházet po zahradě:(
A ano, o vápence víme, ta slípka už má nohy namazané, to jsme už loni jednou řešili a opakované namazání noh stolním olejem funguje skvěle, po dvou třech aplikacích v rozestupu pár dní je to pryč. I tak díky za upozornění, všech rad vás zkušenějších chovatelů si moc vážím:)

Díky!

14.3.2018 16:06
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Loni jsem to taky neuhlídala a při -5 kohoutovi lehce omrznul hřebínek (přišel nakonec o část jednoho zubu, takže pohoda). Používala jsem na "léčení" doma dělanou měsíčkovou mast. Kritická je asi fáze upadnutí, někdo tu na jiném vláknu psal, že to je do krve a můžou se do něj pustit slepice.

14.3.2018 16:56
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ještě ty ouzké hranaté hřady, kdybyste spálili a udělali nové, široké a zaoblené.
Kdo maže, ten jede.

15.3.2018 07:22
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Měla jsem letos velké štěstí začátečníka. Tedy rýnský kohout, který má růžicový hřeben, se osvědčil v mrazech velice, ale ani čtyřem hybridkám hřebínky neomrzly. Pravda je, že je mají malé nízké. Kurník je dřevěný samá fuka. A ven jsme pouštěli normálně i v mrazech. Snášejí stále čtyři vejce denně.
Děkuji za rady ohledně hřadů, budeme kurník předělávat, hřady máme silné kulaté. Udělám dle vašich rad.

Přidejte reakci

Přidat smajlík