Dobrý deň, v sobotu sa mi vyliahlo 12 húsok zo 16 vajec. Majú k dispozíciu čistú vodu - denne mením, piesok, kukuričný šrot + minerály a ešte k tomu im varím aj vajcia. Dneska som našiel ako sú 2 húsky trošku obšklbané, neviete čo by im mohlo chýbať, príp. vitamíny aké by som mal podávať? Majú NUTRIMIX. Ďakujem za odpoveď, som zúfalý z toho.
Na mláďatech se nevyplatí šetřit. Co zanedbáte v prvních týdnech vývoje už nedoženou a nebo za cenu daleko větších výdajů. Do 3 týdnů krmím housata výhradně kompletní směsí, přidávám možnost zeleného příkrmu. Potom do směsi pomalu přidávám celou pšenici až do poloviny objemu. Tuto směs mají k dispozici ad libitum, i když už je od 4.týdne vypouštím na pastvu. Po 14.dnech pastvy poprvé odčervuji a pak znovu po 2-3 týdnech.
Ještě nikdy se mi nestalo, že by se housata škubala. Nemají to totiž v genech (jako třeba kuřata nebo kachňata), jsou to převážně býložravci. Dana
Pokud máte zájem mám v profilu odkaz na článek o krmení mláďat drůbeže. Je tam i heslo, můžete si jej stáhnout.