Dobrý den,
můžete mi poradit s určením pohlaví kuřat barneveldek? Vyčetla jsem, že kohoutci mají bílá bříška. Když jsem jela k prodávajícímu, tak jsem si myslela, jak něco rozeznám porovnáním a aspoň 1-2 slepičky od barvy budu mít. Ovšem místo 5 kuřat každé barvy měl chovatel po 3 kusech. Abych nečekala dalších 5 týdnů na rozeznání pohlaví, tak bych uvítala radu, zda tam mám nějakou slepičku. Jinak budu shánět další kuřata, ale tentokrát určitě jinde kvůli dalším negativním zkušenostem. Pokud by fotky nebyly po vložené ostré, vyfotila bych znovu.
Díky všem.
Dobrý večer, mockrát děkuji. Mohu poprosit o vysvětlení, jak se slepička pozná? Od focení kuřata povyrostla, tak abych ji teď našla. Jestli dobře koukám, tak to bude stříbrně lemovaná. Jsem ráda aspoň za tuhle, protože barneveldky jsem si mimo jiné pořídila, aby bylo na zahradě něco na obdiv.
Moc děkuji. Obdobně jsem na tom s maranskami - místo 5 kuřat mi chovatel prodal jen 3 ks. U maransek se pohlaví nedá poznat, jak jsem se dočetla. Nebo byste podle fotky dvoutýdenních kuřat poznal pohlaví? Zkouším odhadnout dle chování: 2 jsou takoví bojovní vůči kohoutkům velsumek koroptvích (u těch je odhad pohlaví snadnější, i když u některých váhám) a 1 kuře je takové klidnější, tak snad to bude slepička.
Ještě jednou děkuji za radu. Vámi určené kuře je nyní drobnější než ostatní, tak asi i to podporuje, že jde o slepičku (?).