Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejspíš ne. Asi moc vychladla a housata v nich uhynula. Kdyby to bylo v prvních dnech sezení, tak by se to s časovým prodloužením asi vylíhlo i přes jedno prochlazení, ale takhle pozdě .
Já bych tu husu, kdyby slezla, zavřel k tomu hnízdu, pokud ho má v nějaké boudě či tak. To je rada pro příště, teď bych to nechal tak a doufal v zázrak. Jestli se jí nevylíhne nic nebo náhodou jedno, tak zkuste někde sehnat aspoň brojlerová housata, která huse podsadíte a ona je odvodí. Nevím, jaké plemeno husy máte, či jestli je to kříženka, ale u hus českých musí sezení probíhat bez problémů (jinak trouba), u hus pomořanských snad taky (ale není to na 100%), jestli máte landeskou nebo labutí, tak tam bývá sezení zčásti nebo úplně potlačeno kvůli vysoké snášce. Tyto husy kvůli potlačení pudu kvokavosti jsou někdy jako matky nespolehlivé, zvláště ty z líhně. U husy německé nosné je to stejné, někdy i horší, výjimky potvrzují pravidlo. U hus tuluzských je to myslím podobné jako u pomořanských. A jestli máte bílé brojlerové husy (ty koupené jako housata z vozu, burzy apod., ), tak bych se nedivil, že to zastudila, prostě sedí na houby. Kříženky bývají různé.
Z čehož vyplývá: Pokud mám husu, která už podle charakteristiky plemene má být špatná matka, pořídím si pro jistotu líheň, krůtu, kvočnu, i kdyby si měla nakonec sednout a u těch dobrých matek se na ně spoléhám , když se nepodaří, vyřadím z chovu.
J.Erlec.
Niky 1
napsal(a):
Tak housátka se vylíhla a mají se k světu.
No vidíte, i "hloupá" husa má rozum a ví, co si může dovolit. Je to holka šikovná. Já si taky vždycky říkám, že ty moje holky nakonci líhnutí courají více venku než sedí na vejcích a vždycky dobře vylíhnou. Je potřeba jim více věřit a vejce do termínu líhnutí nelikvidovat. I přes rady některých skeptiků to dopadlo, jak jsem předpokládala. Dana.