Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2018 20:38
ines

XXX.XXX.120.164

Dobrý den, koupil jsem 10 kuřat. nějaká mají modré nohy a nějaká žluté jako ostatní slepice.

Je to nějaká vada, nebo se dá určit kohoutek a slepička podle barvy nohou, nebo jsem byl napálen a nejsou to Bresse Gauloise?

děkuji zkušeným chovatelům za radu.

12.4.2018 21:31
.tumash1983.

XXX.XXX.110.42

ines napsal(a):
Dobrý den, koupil jsem 10 kuřat. nějaká mají modré nohy a nějaká žluté jako ostatní slepice.

Je to nějaká vada, nebo se dá určit kohoutek a slepička podle barvy nohou, nebo jsem byl napálen a nejsou to Bresse Gauloise?

děkuji zkušeným chovatelům za radu.

Dobrý den, Bressky mají všechny vždy modré nohy. Občas se objeví světlejší konce prstů ale žluté sem u nich ještě neviděl a určitě by takové být neměli . Odkud pak je máte?

12.4.2018 23:12
ines

XXX.XXX.120.164

Mam je od pana od Uherského Hradiště, myslím že se obec jmenuje Vážany.
Takže si myslíte, že ty se světlýma nohama nejsou Bressky?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2018 00:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Modré nohy majú všetky, ale nie hneď (aspoň u nás nie). Čerstvo vyliahnuté majú žlté nohy, zmodrajú im asi po 7-10 dňoch. Vtedy sa aj občas objavia tie žlté končeky prstov, to už beriem ako vadu a vyraďujem z chovu.
Záleží teda ako ich máte staré.

13.4.2018 06:01
.tumash1983.

XXX.XXX.110.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Modré nohy majú všetky, ale nie hneď (aspoň u nás nie). Čerstvo vyliahnuté majú žlté nohy, zmodrajú im asi po 7-10 dňoch. Vtedy sa aj občas objavia tie žlté končeky prstov, to už beriem ako vadu a vyraďujem z chovu.
Záleží teda ako ich máte staré.

To je pravda po vylíhnutí můžou být nohy pár dní světlé, ale pak musí zmodrat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík