Uživatel s deaktivovaným účtem

Já si teda myslím, že není dobré jakkoliv křížit českou a německou nosnou. Ten váhový rozdíl-houser německé nosné uváděná váha okolo 7 kg, husa česká samice obvykle kolem 4 kg, což by si teda zažila, bez možnosti páření na vodě by ji mohl rozmačkat zaživa, ve vodě by ji zas mohl utopit. (nevím, ale možná má někdo toto spojení a funguje to). Chápu, že se třeba dává někdy český x německá, protože češák je více aktivní a při pojímání šikovný houser, zatímco těžcí houseři se páří více ztěžka. Ale strašný je to průšvih, když se takovíto kříženci dostanou na trh, protože je to proti české huse, kdyby je někdo překoupil a prodával nezkušeným jako české husy.
Já bych spíše doporučil zkusit pořídit husu německou nosnou, která byla vysezena husou a třeba by mohla sednout v červnu, ale je to nejisté. Můžete taky zkusit vejce hus líhnout pod pižmovkami, jen je potřeba je 5 dní nechat sedět na podkladcích, protože má tendenci vyhazovat dříve vylíhlá mláďata. Pod jednu pižmovku bych dal 5-6 husích vajec, aby se pod ní housata vešla, i když budou trochu větší. Takže doporučuji pořídit ještě nějaké ty pižmovky navíc a tak 2-3 pižmovky podsadit husími vejci. A ten zbytek buďto do líhně, nebo do kuchyně.
Já jsem spíš proti tomuto křížení, chovejte radši čistokrevné.
J. Erlec.
lukas333666
napsal(a):
Je německý houser na českou husu snesitelný váhový rozdíl ? Mám 4 násady německých hus v líhni tak bych z toho rád pokud se zadaří nechal housera a dokoupil mu husu - ovšem takovou aby seděla a bílou.
A je problem si koupit parek, lepsi 1.2husy ceske a nekomplikovat to? Ceska husicka je asi jako moje brahmanka a loni jsem nemeckeho housera mela, ale na brojlerky, tam nebyl zadny problem...tak nemecke na posviceni a vsichni budou spokojeni...take neverim, ze by husa nemecka zasedla, ty uz to nemaji v genech..