Automatická dvířka do kurníku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2018 11:16
rika

XXX.XXX.50.10

Ahoj, máte někdo vyzkoušený některý tip automatického otevírání a zavírání dvířek u kurníku? Děkuji za vaše zkušenosti.

16.4.2018 13:22
janahol

XXX.XXX.110.102

http://www.malapa.cz/produkty/sol%C3%A1rn%C3%AD%20energie/SI59/#pictures[gallery]/0/
Toto mám já už čtvrtým rokem a funguje báječně ;-).

16.4.2018 19:03
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Zde na inzerci ifauny naleznete za 2000 kč automatické otvírání kurníku na světelný senzor. Na 4 tužkové baterie, kterí vydrží až 2 roky. Vynikající pomocník, bez kterého bych se už neobešla.

18.4.2018 11:43
klakier

XXX.XXX.136.126

Zuzkaa napsal(a):
Zde na inzerci ifauny naleznete za 2000 kč automatické otvírání kurníku na světelný senzor. Na 4 tužkové baterie, kterí vydrží až 2 roky. Vynikající pomocník, bez kterého bych se už neobešla.

jak ten světelný senzor funguje třena v těchto dnech... v kolik hodin Vám to zavře kurník?

18.4.2018 12:24
Pedross

XXX.XXX.204.11

Mám domácí výrobek ze závitové tyče, motoru s převodovkou (z ebay za 200). Celé je to řízené soumrakovým čidlem SOU-1 UNI od Elka (primárně určeno pro řízení osvětlení ulice, zahrady, domu). Kurník se dle nastavené úrovně osvětlení zavírá momentálně kolem půl osmé večer. Ráno díky hysterezi se otevře až s větší úrovní osvětlení, cirka kolem sedmé. Výhodou je to, že ho nezmátne ani úplněk a dá se nastavit určité zpoždění, takže krátký posvit baterkou přímo na čidlo či záblesk blesku nevyvolá povel k otevření.

18.4.2018 12:38
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Tak to já, bohudík, nekontroluji. Ale když náhodou zavítám k večeru ke slepicím, tak některé už jsou v kurníku a některé ještě venku hrabou a dvířka jsou otevřená. Myslím, že tak nějak po 20 hod. Záleží také na tom, jak máte postavený kurník. Na jakou světovou stranu, zda je před ním nějaká stavba, nebo vegetace a pod. Já mám kolem zastřešený výběh asi 40m2, ze kterého mají slepice volný vstup na zahradu. Střecha je z mléčného lamina, ale na stmívání to asi vliv nemá. Staré slepice s tím nemají problém, akorát mladé, než se naučí, tak někdy nějaká zůstane venku, ale momentálně žádné mladé ještě nemám, tak tam nechodím a slepice nekontroluji.

18.4.2018 13:10
merfi

XXX.XXX.120.6

rika napsal(a):
Ahoj, máte někdo vyzkoušený některý tip automatického otevírání a zavírání dvířek u kurníku? Děkuji za vaše zkušenosti.

A ste si ista, ze to chcete?Ak su tie automaticke dvierka kupovane, tak to vychadza takmer do sumy, kolko stoji postavenie voliery zo stresnych lat a zvaranym pletivom, kde uz nic take ako zatvaranie nemusite riesit.
Urcite chodite krmit rano aj poobede, kedy zbierate vajicka.Rano mozte vypustit a poobede pri druhom krmeni zatvorit.Teda za predpokladu, ze vam prekaza vecerne zatvaranie.
Pri volierach mate dalsiu vyhodu v tom, ze mate chov chraneny pocas chripky a nemusite si dat zvierata pozabijat koli kontorolorom.Dalej nemusite vypustat ked prsi, alebo velmi mrzne..

18.4.2018 13:31
mini

XXX.XXX.61.179

jednoduché odskúšané otváranie bez elektriky, aby ste nemuseli stávať ráno o 5, večer nie je problém, aj tak musíte aspoň pozbierať vajcia.
https://www.youtube.com/watch?v=HiN-yhAImzo.

18.4.2018 14:57
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

To je pravda. Zastřešená pergola, včetně karisítí, nás vyšla ještě víc než automat. Ale byla to nutnost, kvůli jestřábovi, který se k nám naučil létat pro slepice. V zimě mají výběh zavřený, takže automat je pustí jen do výběhu, ale od jara mají slepice malý průlez ven na zahradu. Jestřáb létá v zimě, když nemá jinou potravu. V sezoně chodím ke slepicím jen ráno a odpoledne.

Ten nášlapný systém je super. Je to vhodné pro někoho, kdo má slepice blízko domu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2018 00:23

Zkusím popsat svoje zkušenosti. Začal jsem se slepicemi v roce 2013 v červnu. Chovám je "na dálku" a jezdím za nimi tak jednou za 3 - 4 dny. Proto jsem hledal automatická dvířka. Velice mě zaujal ten systém od firmy Malapa, který tady zmínila janahol. To solární napájení mě úplně vzalo, protože jsem do místa, kde je kurník, neměl zavedenou elektřinu. První problém byl s návodem. Absolutně jsem nebyl podle toho schopen to správně nastavit. Po několika telefonátech do firmy jsme společně zjistili, že mají chybu v návodu. Už si přesně nepamatuji, o co přesně šlo. Vybavuje se mi, že se mělo tisknutím tlačítka nastavovat jiným směrem, než se spouštěly dvířka ve skutečnosti. Ale fakt už nevím a doufám, že návod opravili, jak mi tenkrát slíbili. Během letních bouřek se mi ten systém skoro pokaždé resetoval a slepice se buď nedostaly do kurníku - dvířka se zavřela, nebo se neotevřela a slepice se nedostaly ven. Což je fakt úžasné, když krmení a vodu měly mimo kurník a já jsem to zjistil třeba až za 3 dny, že na zahradě byla bouřka. Potom na podzim, jak začalo ubývat světla, tak solární panel nestíhal dobíjet akumulátor. Na to mi doporučili, že bych si měl pořídit ideálně autobaterii, protože v zimě to nebude fungovat (málo světla). Hlavně, když solární panel pokryje sníh. Fakt úžasný výrobek. Stálo mě to přes 4 tisíce, musel jsem dokoupit autobaterii a stoprocentní spolehnutí na to stejně nebylo. Přibližně po půlroce to bylo na servisní opravě. Spravili to rychle, to ano, nicméně týden jsem jezdil každý den ráno otvírat a večer zavírat. Dvacet kilometrů na zahradu a dvacet zase zpátky, denně 80 kilometrů. (Kdo další je takový šílenec?) V noci mi po zahradě šmejdí kuny a nechtěl jsem riskovat, že o nějakou "milovanou" slepici přijdu. Za další půlrok se to pokazilo znovu. A na to jsem už neměl nervy. Celý ten krám jsem odmontoval, hodil jsem to ve skladu do regálu nechal jsem si jen ta dvířka a zakoupil "Elektronický vrátný s adaptérem 230 V CDB + ST" u firmy Driml. Musel jsem rychle natáhnout ke kurníku elektřinu, ale od té doby s tím otvíráním nebyl problém. Pak jsem si postavil další kurník. Mezitím jsem objevil tady na Ifauně v inzerci "Automatické otevírání kurníku" za 2000, - Kč a to mi slouží už několik let a taky jsem s tím spokojený. A pro další plánovaný kurník to chci koupit znovu.
Je možné, že Malapa se polepšila a vychytala na tom svém zařízení problémy, ale cenově jsou úplně jinde. A myslím, že většině chovatelů bude zcela vyhovovat, když to zařízení bude ovládané ne naprogramováním časem, ale pomocí světelného senzoru a bez zvukové signalizace.
Rád bych znal i vaše názory a zkušenosti a budu rád, když mi napíšete.
Malgrat.

19.4.2018 09:43
rika

XXX.XXX.50.10

Moc vám všem děkuji za sdílení zkušeností, to je k nezaplacení. Já budu mít sice kačeny a slepičky u nosu, ale několikrát týdně se vracím domů až po 21 hodině, a to by mi asi v zimě zmrzly. Asi bych dala přednost otvíracím dvířkům (můžou být zateplené, ty šoupací jsou jen z plastu), a klidně jen s časovým spínačem, evidentně ty světelné spínače jsou nespolehlivé.
A pak mi ještě napadá - ke slepicím (max 5 ks) dvířka, a ke kachnám (max 4 ks) dvířka. Opravdu by nemohli žít pohromadě? Kačeny v přízemí a slípky v patře na bidlech, a mít tedy kurník a dvířka společné? Děkuji všem, jste fajn.

19.4.2018 09:54
Pedross

XXX.XXX.204.11

Spíše bych osobně volil raději řízení dle soumraku, slepice se řídí také tím. Odpadá problém s neustálým štelováním času otevírání/zavírání (východ/západ slunce, letní čas). Nicméně dá se obojí, jen mě fascinují některé otvírače řízené DCF signálem, jak má slepice poznat, že se mění letní čas na zimní a naopak? :).

19.4.2018 11:43
začátek

XXX.XXX.4.22

Ano taky pouštím podle soumraku, ale přidávám ještě spínací hodiny a ty používám při otvírání, hlavně v zimě pouštím slepice třeba v devět, nebo jak je potřeba hlavně při mrazech.

19.4.2018 11:47
Pedross

XXX.XXX.204.11

To není blbý nápad, na zimu je to fakt dobré. To mě nenapadlo.

20.4.2018 12:17
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

A já to mám udělané tak, že mám před kurníkem lampu na sapínací hodiny, ta se rozsvítí ještě dříve, než se začne rozednívat, otevřou se tím pádem dvířka a osvítí prostor před kurníkem a slípky mají prodloužený den třeba o hodinu nebo dvě, také se pod lampou prostor vyhřeje, mají tam vodu a krmení. Nemám bohužel velký zděný kurník jako někteří chovatelé, tak to řeším takhle.

28.5.2018 13:22
JirikS

XXX.XXX.102.12

Nedávno jsem řešil podobný problém a po zvážení všech možností jsem zvolil následující:
Otvírání a zavírání kurníku je řízeno dvěma spínacími hodinami, vlastní pohon dvířek zajištuje lineární aktuátor (něco podobného, jako pro otvírání vrat, ale menší), vše napájí 12V akumulátor.
Pro jistotu jsem ještě přidal dvě zvonková tlačítka pro "manuální" ovládání.

Změnit časy otvírání a zavírání je jednoduché - netřeba se toho bát. Z dosavadních zkušeností stačí měnit po 14 - 30 dnech.
Použitý akumulátor má 7 Ah a v pohodě vydrží měsíc. Pak ho lze jednoduše vyměnit za nabitý (pokud je k dispozici náhradní) nebo odpojit, dobít a vrátit zpět. spínací hodiny mají záložní aku v sobě takže jejich nastavení se neztratí.

Vše to stálo necelých 1600 Kč a asi půl dne práce...

Pokud by někoho zajimalo přesné zapojení a použité součástky, rád poskytnu podrobnosti.

30.1.2020 13:54
elin

XXX.XXX.111.254

JirikS napsal(a):
Nedávno jsem řešil podobný problém a po zvážení všech možností jsem zvolil následující:
Otvírání a zavírání kurníku je řízeno dvěma spínacími hodinami, vlastní pohon dvířek zajištuje lineární aktuátor (něco podobného, jako pro otvírání vrat, ale menší), vše napájí 12V akumulátor.

Změnit časy otvírání a zavírání je jednoduché - netřeba se toho bát. Z dosavadních zkušeností stačí měnit po 14 - 30 dnech.
Použitý akumulátor má 7 Ah a v pohodě vydrží měsíc. Pak ho lze jednoduše vyměnit za nabitý (pokud je k dispozici náhradní) nebo odpojit, dobít a vrátit zpět. spínací hodiny mají záložní aku v sobě takže jejich nastavení se neztratí.

Pokud by někoho zajimalo přesné zapojení a použité součástky, rád poskytnu podrobnosti.

Dobrý den. Mohl bych Vás poprosit o přesné zapojení a použité součástky. Mockrát Vám děkuji. petrvicanek@seznam.cz

31.1.2020 09:09
2mazutak

XXX.XXX.6.186

začátek napsal(a):
Ano taky pouštím podle soumraku, ale přidávám ještě spínací hodiny a ty používám při otvírání, hlavně v zimě pouštím slepice třeba v devět, nebo jak je potřeba hlavně při mrazech.

zdravím.přesně.také jsem musel předřadit spínací hodiny.soumrakový spínač otvíral příliš brzy již v půl páté,a liška mi odnesla všech 16 slepic. ovšem za předpokladu že zařízení je na sítové napětí.

31.1.2020 09:51
alest250

XXX.XXX.35.51

2mazutak napsal(a):
zdravím.přesně.také jsem musel předřadit spínací hodiny.soumrakový spínač otvíral příliš brzy již v půl páté,a liška mi odnesla všech 16 slepic. ovšem za předpokladu že zařízení je na sítové napětí.

Ta dvířka se otevírají spolehlivě, ihned po rozdělení. Tzn. mám dotaz. Je posunutí času, spolehlivé řešení? A o kolik? Už tak krátký den ještě více uměle zkracovat bych nechtěl. 16 slepic je dost. To je musela odnášet postupně a poměrně dlouho, tedy v klidu za bílého dne?
Nebo to pozabíjela a odnesla jednu?

Pokud máme psa, pomůže jeho přemístění ke slepicím, aby měl výběh pod dozorem?
Také mám automaticka dvířka, super věc.

31.1.2020 10:15
2mazutak

XXX.XXX.6.186

alest250 napsal(a):
Ta dvířka se otevírají spolehlivě, ihned po rozdělení. Tzn. mám dotaz. Je posunutí času, spolehlivé řešení? A o kolik? Už tak krátký den ještě více uměle zkracovat bych nechtěl. 16 slepic je dost. To je musela odnášet postupně a poměrně dlouho, tedy v klidu za bílého dne?
Nebo to pozabíjela a odnesla jednu?

Pokud máme psa, pomůže jeho přemístění ke slepicím, aby měl výběh pod dozorem?
Také mám automaticka dvířka, super věc.

zdravím.musela najednou,druhý den jsem si přesný čas ověřil,otvíral v půl páté.byly to zdrobnělé wyandotky a velsumky.záleží na tom,jak daleko s nimi musela běhat,lezla přes 180 cm vysoký plot.po tom masakru chodila téměř pravidelně každých čtrnáct dní na kontrolu,jestli se opět něco nedá ulovit.poznal jsem to podle toho,že plot byl zvýšen pruhem králičího pletiva kvůli přeletu slepic.poznal jsem to podle toho,že bylo po každé návštěvě ohnuté směrem do výběhu.až 14 návštěva se jí stala osudnou,vlezl do pasti na zabitého holuba.

Jan25

31.1.2020 10:34
Jan25

XXX.XXX.92.137

Mám tyto řízené čipem na tužkové nebo na 12v http://m.dvirka-do-kurniku.webnode.cz/

31.1.2020 12:05
alest250

XXX.XXX.60.228

2mazutak: tak to je právě to, co mě zajímá.... rozední se a liška stihne pozabíjet a pak postupně odnosit 16 slepic... To muselo celé trvat nejmíň půl hodiny, spíš víc. Neumím si představit, že by je brala rychle jednu po druhé a nechala je vsechny v nejbližším úkrytu a i tak by to byly dlouhé minuty běhání sem tam. To máte někde na samotě u lesa?

Je potom otázkou, jestli by si netroufla v takovém případě přijít i daleko později. Prostě by počkala na ten pravidelný čas otevření, jedno, jestli je to v 5, 6 nebo 7 hodin? Co myslíte?
Na horách vídám občas lišku běžet v otevřené krajině, na pastvině po sněhu klidně ještě v 7 hodin ráno.

31.1.2020 15:29
2mazutak

XXX.XXX.6.110

alest250 napsal(a):
2mazutak: tak to je právě to, co mě zajímá.... rozední se a liška stihne pozabíjet a pak postupně odnosit 16 slepic... To muselo celé trvat nejmíň půl hodiny, spíš víc. Neumím si představit, že by je brala rychle jednu po druhé a nechala je vsechny v nejbližším úkrytu a i tak by to byly dlouhé minuty běhání sem tam. To máte někde na samotě u lesa?

Je potom otázkou, jestli by si netroufla v takovém případě přijít i daleko později. Prostě by počkala na ten pravidelný čas otevření, jedno, jestli je to v 5, 6 nebo 7 hodin? Co myslíte?
Na horách vídám občas lišku běžet v otevřené krajině, na pastvině po sněhu klidně ještě v 7 hodin ráno.

zdravím.mám to do lesa tak 500m.nenašel jsem po nich ani pírko.liška to byla,než jsem ji chytil,zaznamenala ji fotopast přímo na plotě.

31.1.2020 22:26
Marco07

XXX.XXX.28.107

Automatické otvírání jsem používal jen chvilku. Zaprvé mi každé ráno čekal jestřáb na kurníku, až se otevře, což nedopadlo dobře. Naučil se na přesnou hodinu. Tudíž je v takovém případě daleko lepší osobní účast při otvírání, kdy můžete otevřít o 2h později, když už nehrozí nebezpečí. A za druhé mi otvírání dvakrát zničili slepice, když se musela, jako naschvál, nějaká na noc posadit zrovna do průlezu a dveře se o ní zastavili. Jednou mi to spálilo motor a podruhé převody. Ve tmě ani neuhnula. Pak jsem to vzdal, jelikož je stejně lepší zároveň vše zkontrolovat. Samozřejmě ale každý máme jiné podmínky. Já bydlím u lesa a po zbudování klecového výběhu kolikrát nezavru vůbec a nic se neděje. Slepice už vypouštim na pastvu jen, když se pohybuji po zahradě. Lišky vidím každý den na louce a nyní se přidali i vlci. Ty jdou zatím jen po ovcich ale kdoví. Jejich útoky začali teprve na podzim. Mám 2m ploty a za plotem 120cm el.ohradnik ale i tak stále něco útočí.

31.1.2020 22:49
2mazutak

XXX.XXX.6.110

Marco07 napsal(a):
Automatické otvírání jsem používal jen chvilku. Zaprvé mi každé ráno čekal jestřáb na kurníku, až se otevře, což nedopadlo dobře. Naučil se na přesnou hodinu. Tudíž je v takovém případě daleko lepší osobní účast při otvírání, kdy můžete otevřít o 2h později, když už nehrozí nebezpečí. A za druhé mi otvírání dvakrát zničili slepice, když se musela, jako naschvál, nějaká na noc posadit zrovna do průlezu a dveře se o ní zastavili. Jednou mi to spálilo motor a podruhé převody. Ve tmě ani neuhnula. Pak jsem to vzdal, jelikož je stejně lepší zároveň vše zkontrolovat. Samozřejmě ale každý máme jiné podmínky. Já bydlím u lesa a po zbudování klecového výběhu kolikrát nezavru vůbec a nic se neděje. Slepice už vypouštim na pastvu jen, když se pohybuji po zahradě. Lišky vidím každý den na louce a nyní se přidali i vlci. Ty jdou zatím jen po ovcich ale kdoví. Jejich útoky začali teprve na podzim. Mám 2m ploty a za plotem 120cm el.ohradnik ale i tak stále něco útočí.

zdravím.nedivte se, to jsou důsledky našeho krásného moderního zemědělství které od sametu řídí odborníci,k tomu do toho kecá zelená a ochranářská lobby,která chrání predátory a opomíjí jejich přirozenou kořist,k tomu je třeba přičíst montované velkosklady na úrodné půdě,na pole místo hnoje umělá hnojiva a pesticidy.pamatuji doby, kdy se od nás vyváželi živí zajíci do francie,kdy jsem poslouchal čiřikání koroptví,kokrhání bažantů.díky těmto všem rádoby odborníků je to všechno v háji.už i obyčejných domácích much je pomálu.tož asi tak.

31.1.2020 23:14
Marco07

XXX.XXX.28.107

Máte pravdu. Zajíce jsem neviděl dlouho, jen na Moravě ale u nás na severu je mrtvo. Nemají v přírodě co žrát. Jen minulý rok mi zničili 15ks, jen husy mi nechali. Ty jsou na rybníku. A perlička. Když jsem chytil lišku, zavolal jsem myslivce, že jí jako ekologicky zlikvidují a oni jí odvezli do nějaké ochranářské stanice u Prahy😂 A pak ji nasadí v jiné oblasti na jiné chovatele. Jako přemýšlím, že budu vypouštět do přírody křepelky ale to je také trestné. Prostě nechtějí, aby lidé cokoliv chovali.

27.2.2020 21:14
akaš

XXX.XXX.109.2

Co jsem slyšel, tak Malapa už přestala dělat soumrakový spínač, protože jim to nějak nefungovalo a začala dělat u svých zavíračů zavíračů kurníků jenom nastavení času, který se automaticky posunuje podle prodlužování dne. Mně se asi nejvíc líbí ChickenGuard. Soused si ho koupil. Ten je na tužkové baterie. Prý to nemá žádnou závratnou spotřebu. Ale stále nevím, kterej si vybrat. Mají 3 varianty - bez soumrakovýho spínače, se soumrakovým spínačem a pro těžší dvířka. Mají je v zemědělských potřebách - https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/automaticke-otvirani-kurniku/
A pak jsem řešil problém, jak to udělat, protože nad dvířkama mám strašně málo místa, že by se mi tam ani nevešel ten motorek. A našel jsem zajímavý řešení přes kladky - https://www.kurnik-pro-slepice.cz/automaticke-otevirani-zavirani-kurniku/

24.5.2020 19:48
1975ka

XXX.XXX.228.59

JirikS napsal(a):

Dobrý večer,mohl bych Vás poprosit o přesné zapojení a použité součástky ?
Děkuji Dusan,Zboril@seznam.cz

27.5.2020 23:40

Dobrý večer , i já Vás chci poprosit o přesné zapojení a použité součástky...
Díky
mcspek@seznam.cz

RomanHajda

1.6.2020 13:09
RomanHajda

XXX.XXX.92.226

JirikS napsal(a):

Dobrý den, mohu poprosit a zaslání přesného zapojení a použitých součástek na e-mail: romanhajda@email.cz. Děkuji.

KuraVen

29.6.2020 20:22
KuraVen

XXX.XXX.172.241

Dobrý den, taky jsem řešil jak si ulehčit práci ze slepicemi a vymyslel jsem jednoduchý systém za slušné peníze. Myslím, že je nejlevnější na trhu. Přemýšlí m, že udělám systém stavebnice. Mohlo by to být ještě o dost levnější. Kdyby jste měli zájem klidně napište nebo se podívejte na www.kuraven.cz.

19.7.2020 14:14
Nebel

XXX.XXX.110.171

Kuraven: škoda že jsi to sem nepostnul dříve, před několika týdny jsem sháněl a nakonec koupil za cca 2500 tady https://agrofortel.cz/nahradni-dily
Mechanismus je super, několik kombinací na otevírání a zavírání. Mám otevirani kurníku na čas (6:15) a zavírání na soumrak. Tam si jen poladíš citlivost senzoru. Mám to tak cca ve 21 hodin zavřeno.
Koukám že už je to na webu dražší.
Jinak ty samé mechanismy jdou sehnat i za cca 3500 na Aliexpresu.

DančaH

6.11.2020 19:17
DančaH

XXX.XXX.233.96

Dobry den,
mam prosbu, zda někdo nemate doma navod na nacasovani dvirek od Agrofortelu?
https://lihne-inkubatory.cz/automaticka-dvirka-na-kurnik
Eshop nekomunikuje a me se po lete cely kryt na baterky pokroutil a musela jsem to cele upravit a vyresetovat a uz se mi to nedari nastavit. Resp. obavam se, ze jsou kaput uplne, ale treba to jen, trubka, nastavuju spatne.
Davali ho k tomu na papire v cestine, ale nemuzu to najít.
Kdyby nahodou, muj email je danahrmova@seznam.cz
Dekuji🥰

Johnny07

11.1.2021 05:12
Johnny07

XXX.XXX.24.44

Zdravim tiež bych Vás poprosit o přesné zapojení a použité součástky. Mockrát Vám děkuji.

Johnny07

11.1.2021 05:33
Johnny07

XXX.XXX.24.44

Zdravím tiež bych Vás poprosit o přesné zapojení a použité součástky. Mockrát Vám děkuji.
Mail je :johny0789@gmail.com

Dub767

8.3.2021 12:05
Dub767

XXX.XXX.40.158

Dobrý den. Mohl bych Vás poprosit o přesné zapojení a použité součástky. Moc Vám děkuji. Dubský ondra.dub@seznam.cz

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

2.4.2022 20:12
majo

XXX.XXX.210.245

Dobrý den
Zajímavé řešení mohl bych poprosit o seznam použítých součástek a schéma zapojení
S pozdravem Čelko
maokao@seznam.cz

Tereharve

1.5.2022 06:33
Tereharve

XXX.XXX.84.229

Dobrý den, mohla bych prosím též poprosit o seznam součástek a přesne zapojení? Děkuji
tereza.olsova@seznam.cz

7.5.2022 22:01
nimels

XXX.XXX.200.29

Nalezl jsem inzerát na automatická dvířka na zavírání a otevírání kurníku na baterie, za slušnou cenu.

inzerát přikládám :

Automatické kuřecí kurník Dveře Večer A Ráno Zpožděné Otevírání Časovač Kuřata Slepice Kachny Coop Dveře
• Značka: Unbranded
Cena: 949,00 Kč
doprava ZDARMA

Rád bych se zeptal, zda si je již někdo pořídil, a jaké má s tím zkušenosti z hlediska spolehlivosti a náročnosti na zprovoznění.
Za přinosné informace předem děkuji.
p.š.

10.5.2022 13:12
MiraTom

XXX.XXX.221.85

JirikS napsal(a):

Zdravím,
vím, že je to již dlouho od postování tohoto příspěvku. Také prosím o schém zapojení automatického ovládání dviřek na emai: mira.tomandl@seznam.cz
Děkuji

Míra Tomandl

13.5.2022 10:01
nimels

XXX.XXX.200.29

MiraTom napsal(a):
Zdravím,
vím, že je to již dlouho od postování tohoto příspěvku. Také prosím o schém zapojení automatického ovládání dviřek na emai: mira.tomandl@seznam.cz
Děkuji

Míra Tomandl

Jirik S. je jistě šikovný znalec el. součástek a jejich zapojení, tak pokud si to přečte, tak vám ten plánek jistě pošle.
Omlouvám se že nepíši přímo k vašemu dotazu, ale přijde mi jednodušší koupit hotová dvířka s otevíráním i zavíráním za necelou tisícovku, / viz disk. příspěvek ze dne 7.5. / než si to sám vyrábět za 1600 Kč. Jen nám chybí zkušenosti s užíváním tohoto výrobku. Napíše nám někdo k tomu své zkušenosti ?
Děkuji předem.
p.š.

13.5.2022 12:45
MiraTom

XXX.XXX.221.85

nimels napsal(a):
Nalezl jsem inzerát na automatická dvířka na zavírání a otevírání kurníku na baterie, za slušnou cenu.

inzerát přikládám :

Automatické kuřecí kurník Dveře Večer A Ráno Zpožděné Otevírání Časovač Kuřata Slepice Kachny Coop Dveře
• Značka: Unbranded
Cena: 949,00 Kč
doprava ZDARMA

Rád bych se zeptal, zda si je již někdo pořídil, a jaké má s tím zkušenosti z hlediska spolehlivosti a náročnosti na zprovoznění.
Za přinosné informace předem děkuji.
p.š.

Hledal jsem podle názvu na webu a našel to smaé na aliexpressu: https://www.aliexpress.com/item/1005003604856965.html?pdp_npi=2%40dis%21USD%2118.34%2111.55%21%21%21%21%21%40211675c516524381898388494e0158%2112000026464033290%21affd&dp=560152-173207.35070577&aff_fcid=b579e691af39436ea0f8a61bcedea8e4-1652438190429-00103&aff_fsk&aff_platform=api-new-product-detail&sk&aff_trace_key=b579e691af39436ea0f8a61bcedea8e4-1652438190429-00103&terminal_id=2c149340559e4721b904a73ccf7dc494&afSmartRedirect=y

Bohužel recenze nic moc :-(. Lidi si tam stěžují, že je to tenké a chatrné. Spíše jak návod na výrobu vlastního. Mám štestí, že jsem taky od elektra (jen jsem vymýšlel složitou šílenost na ESP32 s korekcí času otevření/ zavření dle západu slunce. Tyto data čtené z webu. Po odladění by to bylo bez práce. Ale čas na dopsání programu a odladění už není. Na zahrádě a okolo domu je už moc práce. Od JirikS je řešení geniálně jednoduché a nemá co se tam pokazit.

13.5.2022 17:41
JirikS

XXX.XXX.226.63

Pokud máte někdo zájem o schema "Otvírání a zavírání kurníku řízené spínacími hodinami," JirikS - viz původní příspěvek z 28.5.2018, pište prosím na email: jsafar@volny.cz. Omlouvám se, ale na toto fórum nechodím často a tak mi některé žádosti o zaslání návodu mohly uniknout. Jen ještě poznámka k uváděné orientační ceně celého zařízení 1600 Kč - podstatnou část této sumy tvoří lineární motor (aktuátor), který i u číňanů stojí cca 1200 Kč. Dá s koupit i na našich e-shopech, ale tam jsme na částce 2500 - 3000 peněz.

Rena08

16.5.2022 20:48
Rena08

XXX.XXX.24.34

Mám automatická dvířka Jostechnik a za mě můžu jen doporučit. Fungují bezvadně.
https://www.lihneme.cz/automaticka-dvirka-do-kurniku-jostechnik/jostechnik-hk-bat-23x34-r/

23.6.2022 10:18
b.smrcinova

XXX.XXX.41.2

Ráda bych také souhlasila s automatickými dvířky. V loňském roce, při stavbě nového kurníku jsem koupila AUTOMATICKÁ DVÍŘKA-KOMPLET DUAL-BATERIE+ADAPTÉR+EXTERNÍ SENZOR z Líhně-inkubátory.cz. Kurník mám vedený na dálku, takže ke slepičkám přijíždím ve čtvrtek a v neděli odjíždím. Uvedená dvířka mám na časový spínač. Musím říci, že jsou naprosto super. Fungují na baterie, neboť nám často vypínají elektřinu, ale i externí senzor na světlo skvěle funguje. Nechci dvířkům dělat reklamu, ale skutečně fungují tak jak mají. Scháněla jsem chytrý dvířka na WIFI, který bych mohla otvírat a zavírat pomocí mobilu, ale to ještě bohužel nevymysleli:-DD.

Markéta225

3.11.2022 11:31
Markéta225

XXX.XXX.96.86

JirikS napsal(a):

Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o přesný návod? Prosím můj mail je va-mery@seznam.cz. Děkuji

Namorketiv

29.11.2022 18:24
Namorketiv

XXX.XXX.225.110

JirikS napsal(a):

dobrý večer, vím, že to je dost dlouho..... mohl by jste mi taktéž poslat návod na e-mail romanvitek@volny.cz ? děkuji

29.11.2022 19:58
LiborOndráček

XXX.XXX.146.137

Mám Kerbl. Soumrakový senzor nepoužívám, 2 x - 3 x za rok přenastavím časy. Spolehlivost 100%. Můžu doporučit.
Tedy Kerbl je ten strojek samozřejmě. Dvířka jsem si udělal sám.

20.4.2023 21:23
Chovatel Tom

XXX.XXX.197.150

Zdravím všechny,

pořídil jsem si dvířka se světelným senzorem z AliExpress za cenu 400,- Kč. Slepice mám cca 2 km od bydliště na zahrádkářské kolonii. Dvířka fungují. Jenže včera jsem zapomněl zavřít skleník, takže jsem ho jel zavřít a přitom jsem se běžně podíval na slepice a zjistil, že byl kurník otevřený. Manuálně jsem dvířka stáhl a jel domů s tím, že jsou vybité baterie ráno přijedu a dvířka otevřená. Přesto jsem baterie vyměnil. Teď na večer jsem se byl opět podívat a do 21:00 stále otevřené. Takže jsem je vypl a zapl a dveře se zavřely. Neví někdo jakým způsobem senzor snímá světlo třeba jednou za hodinu. Podotýkám, že včera jsem byl u slepic 21:20 cca a dnes od 20:45 do 21:00. Tedy nebyla tma absolutní, ale reaktivně slušná.

20.4.2023 22:55
honzapm

XXX.XXX.134.34

Koupil jste šunt.
Liška to rozkouše do tří minut, tak je jedno, že to nezavírá.

Zavírání kurníku, které je spolehlivé a odolné, stojí o nulu na konci víc
a nekupuje ani nevyrábí se v Číně.

Sedm let používám tuto Německou kvalitu.

https://www.kamir.cz/automat-pro-otevirani-dveri-u-kurniku-do-25-kg

https://www.kamir.cz/dvere-pro-automaticke-zavirani-kurniku?atr=45052

.

21.4.2023 06:39

Umí ta německá kvalita časovat po měsících? K čemu je dobrý dělení časů na dny v tejdnu a víkendy? Má to teplotní čidlo? Jinak dvířka, byť sebebytelněší, je lepší opatřit zámkem proti nadzvednutí, jinak je něco trošku hladovějšího jednoduše nadzvedne..

21.4.2023 06:58
Chovatel Tom

XXX.XXX.197.150

Rozhodně souhlasím, že produktů je hodně. Kvalitnější jsou dražší a podobně věřím, že bych si mohl pořídit lepší produkt. Beru svoje začínající chovatelství slepic jako takové zvýšení funkčnosti zahrady v místě, kam jsme z důvodu polostínu nikdy nic nepěstovali. Jako obecně se mi ta dvířka líbí. Mají futra takže když jsou zavřená, tak je nic nevyhne a že spodku nenazvedne.

Šlo mi i to, že když jsem vyměnil baterie třeba 8:30 tak jestli ta dvířka nesnímají světlo pouze jednou za hodinu. Např každou hodinu X:30.... To jen jestli někdo neví něco víc k technologii dvířek.

Člověk musí pochopit, že drobnochovatelství je opravdu pouze zájmová činnost. Přesto, že jsem jel na co nejnižší náklady na pořízení chovatelské technologie, tak vajíčka první rok budou za 30 Kč kus... Přestože mám na dražší dvířka a kurník z netu, tak to zatím nechci. Slepice, tak výrobu kurníku a jeho obsluhu jako duševní hygienu. Kdybych už teď spočítal náklady, tak vím, že částka bude vyšší, jak pořizovací cena vajíček pro celou rodinu na tento rok.

Ať se daří

21.4.2023 07:01

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Umí ta německá kvalita časovat po měsících? K čemu je dobrý dělení časů na dny v tejdnu a víkendy? Má to teplotní čidlo? Jinak dvířka, byť sebebytelněší, je lepší opatřit zámkem proti nadzvednutí, jinak je něco trošku hladovějšího jednoduše nadzvedne..

No třeba když si chovatel chce přispat o víkendu a nechce poslouchat jak drůbež kráká. Nebo sousedi chovatele chalupáři z Prahé.

Na co teplotní čidlo?

A nebo stačí prostě zařídit, aby zajížděly do drážky, aby pod ně žádné zvíře nestrčilo pazouru.

21.4.2023 07:27

Jo, tak ono je to spešl fjunkšn for prague boys

teplotní čidlo mi nepustí ty moje primadony ven za velkýho mrazu..

ad drážka: po tom co jsem u souseda viděl co udělá liška zřejmě už s mladejma bych se jen na drážku moc nespoléhal. Ale je to jen rada a je zdarma, takže každýho rozhodnutí..

Já právě mám od Drimla, dva roky na původní 3 tužkový baterky, kombinace času/světla/teploty, velká spokojenost a chci koupit další a oni je teď nemaj v nabídce, prej nejsou nějaký součástky a tak jsem hledal a nenašel nic co by mi vyhovovalo..

21.4.2023 08:08
honzapm

XXX.XXX.134.34

Dvířka z odkazu e-shopu Kamir jsou dost dlouhá.
Bohatě stačí, když dole přejedou konec spodní strany vstupu
o několik (5-7) centimetrů. Pak je nezvedne ani mýval.
Samozřejmě může chovatel z přední spodní strany přidělat
2-3 lišty/tyčky před padající dvířka, pod úroveň spodku vstupu.
Pak nic nemůže čumákem ani prackama zvedat dvířka.
A i kdyby se v něčí fantasii to něco dostalo dovnitř, tak už se to nedostane ven.
V mrazivých dnech chovatel dvířka vyhákne. Ale pokud existuje lepší
mašinka, reagující i na teploty - proč ne. Klidně sem dejte rovnou odkaz.

Já jen vím, že u e-shopu Driml mi nikdy neodpověděli na žádnou reklamaci.
Moje první dvířka byla totiž také od nich. A moje první líheň, kterou rovnou
dodali s rozlomenými dvířky, taky.
A na reklamaci zničených dvířek do zcela nové líhně za 13 tisíc mi dodnes
z e-shopu Driml nikdo neodepsal.
Je to jen moje osobní zkušenost, která nemusí nikoho zajímat.
Nicméně opakovaná, takže odtud už neobjednávám.

Tady mají zajímavé strojky - Britská kvalita, tři roky záruka.
Zatím nevím o nikom, kdo by je měl, nedávno o nich někdo psal na FCB.
https://www.lihne.cz/automaticke-otvirani-kurniku/

29.4.2023 19:01
ferda371

XXX.XXX.113.9

Po koupi několika typů autom, zavíračů jsem nakonec koupil z v Velké Británie - CHICKEN GUARD
sice dost peněz. ale funguje.Rozdělal jsem to /naše výrobky/ a plné vody sražení z dechu slepic.
Tento výrobek má dokonalé krytí proti vlhkosti a pacuje i s těžkými dveři do 4 kg váhy-typ EXTREME.
Mám už koupené dva a chodí bez problému i přes zimu.

9.5.2023 07:55

Honzapm -> Brinsea ChickSafe var. Eco (celý komplet) mám já. Koupila jsem to jako nejlevnější šmejd na trhu. Tak říkáte, že to není šmejd? Že britská kvalita? Nu dobrá. Mně chodí tato dvířka od loňského srpna, někdy na přelomu listopadu a prosince chcíply původní baterie dodané k dvířkům, tak jsme přes zimu zavírali ručně (beztak jsem od koní odcházela za tmy tmoucí). A teď na jar se mi povedlo dvířka znovu rozchodit (stálo to dvě sady baterií, ale povedlo se) - dvířka běhala spolehlivě od změny času doteď a asi před týdnem zahlásila opět vybité baterie. Takže zase výměna baterií, a čekám, co z toho bude, zda vydrží třeba aspoň dva měsíce.

Recenze (v angličtině) na netu byly rozporuplné, někdo hlásil nadšeně, že vše funguje, jak má, někdo se rozčiloval, že stmívací senzor se nedá nastavit (ještě jsem s tím nehýbala, tak nevím). Zezačátku (loni v létě) se mi zdálo, že systém pouští slepice ráno zbytečně pozdě ven (což potvrzovaly i některé recenze) - nám nevadilo, ráno tam bývá obsluha ke koním, tak dvířka zvedne a slepice vypustí, systém si pak může dvířka vytáhnout kdy libo. Ale tohle jaro mi přijde, že pouštějí dobře, obsluha hlásí slepice každé ráno venku.

Blbé na těch dvířkách je, že když se vybijí baterie, nechá systém dvířka otevřená. Takže pokud se to stane večer, slepice jsou nechráněny. Osobně bych raději druhou variantu, přes den se tam několikrát objeví ošetřovatelé, takže v mých podmínkách není problém slepice průběžně vypustit. Ale asi chápu, že pro případ neobsluhované državy je pak lepší, pokud mají slepice třeba krmení mimo kurník, že je systém nenechá zavřené.

Přidejte reakci

Přidat smajlík