Koupila jsem lihen viz: foto, kde nelze regulovat teplotu, která je od začátku až dokonce 39,2. Poradíte jakým způsobem ji mám snížit.
info28
napsal(a):
V navode je napsano : Teplota je přednastavena od výrobce na líhnutí vodní a hrabavé drůbeže.
Tak nevím, co je to za zázračnou líheň, kde teplota pro vodní a hrabavou drůbež je stejná? Určitě je to podezřelé a jistě na té líhni byla velmi přijatelná cena a ta zvítězila...Skutečně zkušený líhňař by v ní asi vylíhl a nějak si s teplotou poradil...Již to zde několikrát zaznělo, že různé líhně jsou na trhu a každý si vybere to, co sám chce. Nakoupit a pak se ptát, je asi pozdě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jestli je to líheň bez ventilátoru, ta teplota by mohla být ok
problém těchto líhní je spíš v tom, že teplota v různých částech líhně nebývá stejná, případně teplota uvnitř neodpovídá teplotě na displeji.

info28
napsal(a):
Líhen ventilátor má, mám je tam 9tý den.
no, máte prostě líheň, kde teplotu nastavit nelze. vaši jedinou nadějí je, že je to dostatečně špatně izolované, aby dole u vajec bylo chladněji. pokud je smažíte 9 dní a v zóně vajec je 39,2, tak už s tím stejně nic neuděláte a při líhnutí to poznáte.

Ničeho se nebojte, bez problémů vylíhnete.Mám stejnou líheň, kupoval jsem ji z nouze když odešla bioska.Teplota na displeji je absolutně nesměrodatná, na každé líhni ukazuje jinak.Pokud ji máte na místě s konstantní teplotou okolo 20 st, tak je teplota ve středu vejce většinou inkubačně celkem ideální.Jen je potřeba vejce ze středu líhně vždy po dni přemístit na okraj a naopak( při otáčení či chlazení) a hlavně ke konci inkubace snížíte teplotu tím, že je umístíte bez otočného roštu jen na podložku. Líheň je dobré mít položenou na izolacní desce - polystyren, miralon. Na hrabavou drůbež je v poho, na vodní absolutně nevhodná. Největších úspěchů v ní jsem dosáhl při líhnutí bažantů, kdy byla líhnivost 100%.Jinak u slepic různých plemen líhnivost k 85 %.
info28
napsal(a):
Už jsem si nechala koupit nový tělesný teploměr, nevěřím už ani mému, nebo jsem naměřila 37,5 a to by bylo sakra málo. Děkuji všem za rady, uvidíme a budu se stále učit.
Teplota 37,5 v liahni s ventilatorom nieje v ziadnom pripade sakra malo, ale uplny optimal.
Pokial neverite tomu digitalnemu teplomeru, ktoremu by som neveril ani ja, tak si kupte klasicky kolienkovy, alebo este lepsie kalibracny ortutovy.Tie su naozaj presne.
Co sa tyka nastavenie teploty, tak ta sa samozrejme da nastavovat aj na vasej.Staci ak s tym zabehnete k sikovnemu elektrikarovi.Bud vam to nastavi na rezistore priamo, alebo ho odletuje a vyvedie mimo liahen a budete si moct teplotu regulovat sama.Vyzera to takto.