celú zimu mi kvokali amroksy tak silno, že som ich nemohol ani odkvokať. teraz začali zase. majú svetlé hrebene, sú našuchorené a ostatné sliepky na nich útočia, kvokajú ale nesedia. kde je problém? je to tak už 2 týždne. okrem toho poctivo znášajú, ale ja by som chcel aby aspoň jedna zasadla. pomohlo by zatvorenie do klietky s hniezdom a vajciami?
Pokud snášejí tak nepřepeřují, navíc v tuto roční dobu by to bylo opravdu nezvyklé.
Tyto slepice se na kvokání chystají, často se ale stává, že se "zaseknou" na tomto stupni a kvokat nezačnou. Jediné co mě napadá, dát do hnízd podkladky, do každého tak 5, to by je podle mě rozkvokalo. Nebo slepici zavřít v nějakém chlívku, udělat jí tam hnízdo s více podkladky nebo neodebírat vajíčka, to ji rozkvoká.
Zda by takto "kvokající" slepici rozkvokalo zavření přímo na hnízdě si nemyslím, píše se, že takto jdou rozkvokat pouze krůty. Pokud mají ale takto ke kvokání nakročeno...? Každopádně nebude to ze dne na den a počítejte s tím, že vajíčka použitá k rozkvokání slepice budou tím pádem znehodnocena.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moja mama to vždy riešila tak že sliepku zakryla košom a o pár dni vymenila tých 5 alebo iba 3 vajíčka za nasadové vajcia. Neviem bolo to už dávno, ale minule sme sa o tom rozprávali a znovu mi to pripomenula a to ma 96 rokov.
Uživatel s deaktivovaným účtem

áno, vždy sa davalo 13 max.15.