Sliepky kvokajú, ale nesedia

Amroksky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2018 19:00
hudos00781

XXX.XXX.185.244

celú zimu mi kvokali amroksy tak silno, že som ich nemohol ani odkvokať. teraz začali zase. majú svetlé hrebene, sú našuchorené a ostatné sliepky na nich útočia, kvokajú ale nesedia. kde je problém? je to tak už 2 týždne. okrem toho poctivo znášajú, ale ja by som chcel aby aspoň jedna zasadla. pomohlo by zatvorenie do klietky s hniezdom a vajciami?

24.4.2018 10:19
Varaxi

XXX.XXX.1.226

No, na drůbež tu jsou povolanější než já, ale pokud je mi známo, jestli nesou, nekvokají. Není třeba možné, že jenom přepeřují?

24.4.2018 13:08
ladd

XXX.XXX.34.42

Pokud snášejí tak nepřepeřují, navíc v tuto roční dobu by to bylo opravdu nezvyklé.
Tyto slepice se na kvokání chystají, často se ale stává, že se "zaseknou" na tomto stupni a kvokat nezačnou. Jediné co mě napadá, dát do hnízd podkladky, do každého tak 5, to by je podle mě rozkvokalo. Nebo slepici zavřít v nějakém chlívku, udělat jí tam hnízdo s více podkladky nebo neodebírat vajíčka, to ji rozkvoká.
Zda by takto "kvokající" slepici rozkvokalo zavření přímo na hnízdě si nemyslím, píše se, že takto jdou rozkvokat pouze krůty. Pokud mají ale takto ke kvokání nakročeno...? Každopádně nebude to ze dne na den a počítejte s tím, že vajíčka použitá k rozkvokání slepice budou tím pádem znehodnocena.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2018 13:41

Moja mama to vždy riešila tak že sliepku zakryla košom a o pár dni vymenila tých 5 alebo iba 3 vajíčka za nasadové vajcia. Neviem bolo to už dávno, ale minule sme sa o tom rozprávali a znovu mi to pripomenula a to ma 96 rokov.

26.4.2018 14:59
hudos00781

XXX.XXX.185.244

no uvidíme ešte chvíľu počkám. ale majú svetle hrebene, kvokajú, chodia naježené, vydávajú kvokavé zvuky, ale normálne znášajú a chodia po dvore. ale keby náhodou aspoň jedna zasadla, tak koľko bežných vajec sa zmestí pod amroxku?

26.4.2018 15:41
ladd

XXX.XXX.34.42

Pod slepici "normální" velikosti se vejde +- 15 slepičích vajec.13 bych jich dal určitě. (Prý se má dávat lichý počet, lépe se v hnízdě srovnají.).

26.4.2018 17:36

áno, vždy sa davalo 13 max.15.

28.4.2018 15:44
hudos00781

XXX.XXX.185.244

konečne sedí, ale keď ju s hniezdom premiestnim na iné miesto, tak vždy odíde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík