Běžec zaseklé vejce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2018 13:26
dasah

XXX.XXX.98.40

Prosím o radu, kačenky mám druhý týden, jedná má u zadečku nejspíš žloutek - nenechají mě přijít blíž (a když už ji budu chytat, tak už bych jí rovnou pomohla, zatím nevím jak). Včera ještě snesla vajíčko. Fotka je nic moc.

24.4.2018 19:10
čapice

XXX.XXX.211.1

Dobry vecer, ja mela neco podobneho loni u slepice, ale te viselo vajicko s kloakou uplne ven. Tak jsem kloaku rozevrela, vajicko vyndala, krvacelo to, vse jsem osprchovala a zastrcila dovnitr. Nevim jestli potom snasela, ale zrovna vcera jsem o ni prisla. Lezela mrtva v kurniku, nezkoumala jsem to. Mozna, ze nastal ten samy problem. Jeste me napadlo, bylo by dobre aby mela moznost koupani_ plavani. Asi bych ji oddelila od kacera, jestli mate. Vajicka bezcu maji zelenkavou barvu a na fotce me to prijde jako ruzova blana. To moje zkusenosti, nemam bryle., tak ze se omlouvam za pripadne chyby. Capice.

24.4.2018 20:32
dasah

XXX.XXX.98.40

Kačenka posedávala a popocházela kolem vody (mají napuštěné dětské pískoviště) a nakonec plkla celé vajíčko, takže to nebyl žloutek, jak jsem si myslela (taky nevidím nejlíp).
A taky hned "ožila" a zase šmejdila s ostatníma v trávě.
Teď ale přemýšlím, co s ní když se to stane znova...

25.4.2018 08:24
čapice

XXX.XXX.216.126

Tak snad bude vše v pořádku.

25.4.2018 08:42
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Přidám vlastní čerstvou zkušenost:
Nám se to stalo se slepicí. V neděli byla smutná, seděla v rohu, nešla pro krmení, nemohla snést vejce. V pondělí to vejce snesla (75 g, ale spíš než velikost vidím problém v hrubé skořápce) a bylo vidět, že se jí ulevilo. Nebyla ještě v pořádku, ale zdálo se to na dobré cestě. V úterý snesla vejce bez skořápky a zas seděla v rohu. Jestli dnes nebude vypadat k světu, má to spočítané.

25.4.2018 12:07
dasah

XXX.XXX.98.40

Kačenka dnes snesla, ráno byly v hnízdě dvě vajíčka (kačky jsou dvě), a vypadá v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík