Prosím o radu, kačenky mám druhý týden, jedná má u zadečku nejspíš žloutek - nenechají mě přijít blíž (a když už ji budu chytat, tak už bych jí rovnou pomohla, zatím nevím jak). Včera ještě snesla vajíčko. Fotka je nic moc.
Dobry vecer, ja mela neco podobneho loni u slepice, ale te viselo vajicko s kloakou uplne ven. Tak jsem kloaku rozevrela, vajicko vyndala, krvacelo to, vse jsem osprchovala a zastrcila dovnitr. Nevim jestli potom snasela, ale zrovna vcera jsem o ni prisla. Lezela mrtva v kurniku, nezkoumala jsem to. Mozna, ze nastal ten samy problem. Jeste me napadlo, bylo by dobre aby mela moznost koupani_ plavani. Asi bych ji oddelila od kacera, jestli mate. Vajicka bezcu maji zelenkavou barvu a na fotce me to prijde jako ruzova blana. To moje zkusenosti, nemam bryle., tak ze se omlouvam za pripadne chyby. Capice.
Přidám vlastní čerstvou zkušenost:
Nám se to stalo se slepicí. V neděli byla smutná, seděla v rohu, nešla pro krmení, nemohla snést vejce. V pondělí to vejce snesla (75 g, ale spíš než velikost vidím problém v hrubé skořápce) a bylo vidět, že se jí ulevilo. Nebyla ještě v pořádku, ale zdálo se to na dobré cestě. V úterý snesla vejce bez skořápky a zas seděla v rohu. Jestli dnes nebude vypadat k světu, má to spočítané.