Dobry vecer chovame bresse plemeno a tri sliepky my uz druhy cely den sedia v hniezde, vajcia myslim nenesu a nevydavaju ziadne zvuky. Nechcu sa dat vyhnat protestuju, ked ich uz vyzenieme tak sa idu nakest a za chvilu sa vratia. sedia bud 3 v jednom alebo 2 v jednom a jedna sama v inom. aj v noci. Co im moze byt? Chodia aj vyzeraju normalne. Mozu aj 3 naraz kvokat? a ked kvokaju nemali by vydavat nejaky zvuk, alebo ako poznam ze kvokaju? a bresse je vraj nekvokave plemeno. alebo ked su chore, myslite, ze by vyhladavali hniezda? nesedeli by niekde inde? poradite? dakujem.
Já si myslím, že vám kvokají. Některé slepice při kvokání na hnízdě dělají, že tam vlastně vůbec nejsou, tudíž nevydávají žádný zvuk (aby na sebe neupozornily případného predátora).
Není to tak dlouho, co se říkalo i o maranskách, že moc nekvokají, a nám už třetím rokem kvoká celý kurník!
Pokud nevykazují nějaké příznaky toho, že jsou nemocné, určitě kvokají. Nám taky sedávají po dvou v hnízdech, dokonce jim nevadí, že si na ně sedne další, která snáší. Že kvokají, se pozná také podle toho, že se v hnízdě nepodělají. A když je vyndáte ven, chvíli zůstanou sedět a pak odběhnou. Při tom vydávají kvokavé zvuky a čepejřej se. Je potřeba je 1x denně vyndat ven a nechat napít a nazobat. Jinak vám dost pohubnou.
Pokud nechcete, aby kvokaly, dejte je jednotlivě do bedýnek s drátěným dnem postavených na špalcích v chladné místnosti, aby jim zespodu bylo chladno na břicho. Do každé bedýnky dejtre každé slepici misku s vodou. Nechte je tam bez krmení 3 - 4 dny. Ono je to kvokání přejde.
naši miláčci
napsal(a):
Mám podobný problém s Brahmankou. Začala kvočet, tak jsem ji oddělil a ona si našla místo u Indických běžců. Dvě kačeny sedí s ní na hnízdě a vůbec jim to nevadí. Teď to vypadá, že Brahmanka vysedí IB, ale jak s nima bude plavat to se nechám překvapit. Nebo budou matky, adoptivní".
Takto nám naše brahmánka vyseděla loni pekingské kachny. Letos sedí na pižmovčích vejcích
Uživatel s deaktivovaným účtem

valivali
napsal(a):
Dakujem za odpoved. Myslite, ze mozu kvokat aj dve az tri v jednom hniezde? ze su natlacene vedla seba.
daj, prosím, fotky tej bressky - kvočky nech sa pozriem, za tie roky čo ich chovám som nevidel ani jednu.