Hrách - vařený, máčený

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2018 13:12
nemide

XXX.XXX.47.222

V jakém stavu krmíte slepicím hrách. Suchý, vařený, máčený? Zkusila jsem jim hodit jen tak, suchý, nechaly ho být.

27.4.2018 13:55
cipis

XXX.XXX.94.101

Mám úlomkový hrach, takže ho ani nešrotujem. V priebehu dňa hrach namočím do plastového vedierka, zalejem vodou tak, aby bol celý ponorený. Ja k nemu primiešavam aj 1,5 dl domáceho kefíru. Vzduchotesne uzatvorím, je to taká, skrátená fermentácia, lebo ráno ho už skrmujem. Na 1 diel suchého hrachu pridávam 2 diely zošrotovanej pšenice, čiže hrach mi tvorí až 1/3 zmesky.
Na hrach si potrebovali zvyknúť, zo začiatku mali niektoré riedku žltú stolicu.

30.4.2018 10:20
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Dáváme šrotovaný v míchanici a taky naklíčený.

1.5.2018 20:57
Trapezus

XXX.XXX.230.41

Hrách našrotuji a do míchanice přidávám hrachový šrot, který předtím spařím vřící vodou (z rychlovarné konvice). Chutná nosnicím, ale i odrostlým kuřatům. Nepřehánějte to však s ním, odhaduji, že hrách by měl tvořit max.20 % celkové krmné dávky.
Výhodou hrachu je vysoký obsah bílkovin (cca 20%), relativně snadná dostupnost po žních i fakt, že na rozdíl od sóji není GMO.

Přidejte reakci

Přidat smajlík