Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2018 15:11
salgo94

XXX.XXX.158.1

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak řešíte když máte plnou líheň. Líhnout se kuřata... cpou vajíčka k sobě, překulují je... dělají zkrátka neplechu... Mám líhen real 49 a vajec tam je cca 42

Přitom by se nemělo moc lézt do vnitř kvůli vlhkosti, tomu aby jim nezaschla blanka na skořápce a tak...

Proto hledám nějaký kompromis jak často otevírat a neuškodit.. Můžu aspon 2x denně? Chtěl bych i trošku rosit skořápky aby jim změkli.

Díky za rady, tipy apod!

27.4.2018 15:58
kastef

XXX.XXX.69.65

no nevím, já když sem doma zrovna hned vyberu co vidím, nic mi nikde nepřisychá.S líhnivostí sem maximálně spokojena.Určitě tam zbytečně kuřata nenechávám.Příšerně tam vřískají, tlučou do skořápek, obracejí ještě nevylíhlá vejce...

28.4.2018 05:54
jo012810

XXX.XXX.96.211

salgo94 napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak řešíte když máte plnou líheň. Líhnout se kuřata... cpou vajíčka k sobě, překulují je... dělají zkrátka neplechu... Mám líhen real 49 a vajec tam je cca 42

Přitom by se nemělo moc lézt do vnitř kvůli vlhkosti, tomu aby jim nezaschla blanka na skořápce a tak...

Proto hledám nějaký kompromis jak často otevírat a neuškodit.. Můžu aspon 2x denně? Chtěl bych i trošku rosit skořápky aby jim změkli.

Díky za rady, tipy apod!

Nemusíte si dělat zbytečné starosti. Klidně oschlá kuřata vybírejte třeba i vícekrát denně a hlavně odstraňte škořápky. Pokud budete mít nižší vlhkost, stačí do líhně dodat namočenou houbičku na nádobí, či rozprašovačem, vlahou vodou, postříkat zbývající vajíčka. Určitě při správné teplotě a biologicky hodnotných vejcích, se vyklubu vše a nebo téměř vše...

Přidejte reakci

Přidat smajlík