Zdravím, dostal jsem dnes darem 2 housata pomořanky, prý abych si zpestřil chov češek. Myslel jsem si, že je tedy vnutím jedné s hus, protože obě vodí- první jsou třítýdenní a druhým je teprve šest dní. Překvapila mě agresivní reakce obou hus, kdy housata štípala a rozhodně to na žádné bratříčkování nevypadá. Tak jim teď topím v krabici, dal jsem jim tam směs a vodu a říkám si, co s nimi teď budu dělat. Jsou prý 16 dní stará, ale mě tedy přijdou menší- max.dva týdny.
Co budete delat?do krabice nastlat suchou slamu, pod to igelit, nahoru zarovku, aby jim nebyla zima, koupit kompletni smes pro housata a starat se o ne..pres den vypoustet do ohradky na travu a slunicko, atd...aspon jste se poucil, ze zadna husa neprijme cizi house, to byste musel koupit cerstve vylihnuta a podstrcit je huse, ktere se prave housata lihnou, ale i tak bych se bala, ze je zabije..me se prad par dny vylihla 4 housatka v lihni, tak je mam presne takto v koupelne, aby mela luxus 3tydenni uz bydli v zateplenem kotci, ale stale na noc se zarovkou..
Krasnou nedeli , tak to asi bude tim, jak pisete, ze nemeli vlastni a treba cesky jsou hodnejsi..jednou jsem vzala od husy JEJÍ vylihnute house, bylo nejake uslapnute, dva dny jsem ho mela v krabicce doma, dalo se uplne doporadku, vratila pod husu a nepohlidala, zabila ho...clovek se porad uci, priroda ma svoje pravidla...tak at se daří