Uživatel s deaktivovaným účtem

kohout toho moc nenanese, zato k násadovým vejcím už člověk nepotřebuje žádná další zvířata.
Pokud máte slepice, je vhodné si koupit kohouta.
Pokud nemáte slepice, je vhodnější si koupit vejce.
Pokud nemáte líheň, kupte si líheň nebo kvočnu.
Pokud máte rádi gauče, kupte si gauč.
Pokud máte rádi jazz, nepouštějte mi ho.
Já mám raději Vašíka.
https://www.youtube.com/watch?v=ajzDbVXZvKY
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=vNJnOfyhweo.
Bodlinko trvá to celou jednu hodinu! Z toho by se mohla zbláznit nejedna slepice! Nebo kohout. Možná i násadová vejce.

napsal(a):
chce to větší odchovnu.
Tuhle?
Zdravím. Ospravedlňte moju laickú otázku: máme 4 mladé sliepky a 1 kohúta Plymutky žltej, kupované spolu ako malé kurence od menšieho chovateľa. Akurát minulý týždeň začali prvý krát znášať. Čítal som že toto plemeno je kvokavé, preto ma napadla myšlienka že ak nejaká začne v budúcnosti kvokať tak ju podložím pár vajcami ktoré pred tým zniesli. Len je to dobrý nápad? Nebol by problém s tým že sliepky a kohút sú vlastne súrodenci? Som začiatočník, ako toto riešite vy keď máte len pár kusov pre vlastnú potrebu, aj vtedy zháňate nejakého nepríbuzného kohúta? Ďakujem

bigtoudy
napsal(a):
Zdravím. Ospravedlňte moju laickú otázku: máme 4 mladé sliepky a 1 kohúta Plymutky žltej, kupované spolu ako malé kurence od menšieho chovateľa. Akurát minulý týždeň začali prvý krát znášať. Čítal som že toto plemeno je kvokavé, preto ma napadla myšlienka že ak nejaká začne v budúcnosti kvokať tak ju podložím pár vajcami ktoré pred tým zniesli. Len je to dobrý nápad? Nebol by problém s tým že sliepky a kohút sú vlastne súrodenci? Som začiatočník, ako toto riešite vy keď máte len pár kusov pre vlastnú potrebu, aj vtedy zháňate nejakého nepríbuzného kohúta? Ďakujem
V první generaci se nemusí nutně projevit příbuzenství, ale vždy je lepší sehnat nepřilbuzného (ikdyž dnes nemáte jistotu, co je s čím příbuzné) kohouta a eliminovat tak různé deformace a neduhy.
Adam_609

XXX.XXX.178.38
Dobrý den, chci se zeptat budu si líhnout vlastní slepice čistě jen pro snášku, ale nevím kterou slepici rozhoduji se mezi kalimero brown a velsumka zdrobnělá tak bych potřeboval poradit která je lepší pro snášku (předem děkuji za každou radu)
Můžete mi poradit. Když si budu chtít dát kvočně vajíčka, na slepičky k masnému využití, jaké plemeno vybrat? Hleděla jsem na Zerzejskeho obra, ale není tak jednoduché sehnat nasadovky. Nebo máte k nabídce pár nasadovek nějakých fajn kříženců ke kuchyňskému využití? Děkuji a hodně radosti a chovatelských úspěchů v novém roce!

Eevulenka
napsal(a):
Můžete mi poradit. Když si budu chtít dát kvočně vajíčka, na slepičky k masnému využití, jaké plemeno vybrat? Hleděla jsem na Zerzejskeho obra, ale není tak jednoduché sehnat nasadovky. Nebo máte k nabídce pár nasadovek nějakých fajn kříženců ke kuchyňskému využití? Děkuji a hodně radosti a chovatelských úspěchů v novém roce!
Na maso můžete zkusit třeba i plymutky, hempšírky, amroksky a australky. Kohouti z toho rostou velcí. Nabídek vajec bude zanedlouho požehnaně.
Ještě máte možnost sehnat kuřata z drůbežárny, sexované bílé kohouty od středně těžkých nosnic. Ti jsou taky v dospělosti mohutnější.
Eevulenka
napsal(a):
Z loňska mi zbyl chovný kmen 1,6 mix kalimera a holokrčky. Měla jsem je od jednodenních kuřat . pořízených vyloženě na maso. Od června do září(to jsme je poráželi) se pásli na zeleném výběhu. Když byly kuřata k porážce, tak jsme asi 20ks zpracovali, a těchto 7 ks už nebylo kam dát. Kapacita mražáku to nedovolila. Tak zůstali naživu Následně začaly mladé kuřičky nést, tak jsme je nechali na vajíčka. Na zimu mi kvočela jedna slepice, tak jsem jí zkusila vajíčka od těchto masných plemen podložit. No a týden před štědrým dnem se nám vylíhla kuřátka. Vajíčka skládám a zvažuju pustit líheň, ale ještě nejsem rozhodnutá. Takže bych v případě zájmu mohla něco pustit.
PS:kohouti při porážce měli cca.3,5kg čisté váhy