Máj, odhoďme tepláky v háj

Paduánky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2018 22:33
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olánek napsal(a):
Tak jsem projel desítky vesnic a vesniček v okrese Mělník v naději.že spatřím kol rybníčků krásná, zdravá, energií nabitá dospívající děvčata pasoucí husy a ony nikde.Vše jsem pečlivě zanalyzoval a odhalil příčinu.Ta spočívá v lidovém popěvku, když jsem husy pásala, zimou jsem se třásala.Teenagerkám je třeba vysvětlit změnu klimatu, tedy oteplování planety, jež činnost zbavuje třesu.Ovšem věřím, že Honzova tzv.pastva z gaučíku znovu povede mládež k masovému chovatelství.Spočívá v kamerovém systému, dronech a robotickém husákovi, vůdci husího hejna.

Tak vám nevím, Olí, zda problém spočítá v tom, že dnešní děvčata jsou ukoptěná,
nenarovnaná a neenergická, anebo f tom, že husy snědly lišky. Nebo lišky snědly husy?
Každopádně již je pozdě se ptát: "Řekni, kde ty husy jsou, kde mohou být...".
(myslím, že je oškubali do jedné (a nejpozději ve dvě šli hajat - a vy víte kam) ).

https://www.youtube.com/watch?v=2HbePvpSTAk

Moje úcta.

16.5.2018 23:42
cipis

XXX.XXX.94.246

veraboskova napsal(a):
Janinko pěkné místo kde bydlíte
Tak vám nevím, jak ty kachňata ubytovat, aby neměli pod sebou pořád hobliny nacucané vodou. Pod misku jsem dala podmisku z květináče a stejnak je tam potopa. Nemáte někdo nějaký fígl? Přemýšlím dát do oblasti s vodou nějaký rošt a pod něj něco, co by tu vodu zachycovalo a na zbytku ubikace měly kachny sucho.

Trocha inšpirácie

www.youtube.com/watch?v=tQUMBA6bSwQ

Chce to obetovať nejaké prepravky

16.5.2018 23:42
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Chlapi, po náročném dnu jsem se zasmála. Dík.

16.5.2018 23:52
cipis

XXX.XXX.94.246

cipis napsal(a):
Trocha inšpirácie

www.youtube.com/watch?v=tQUMBA6bSwQ

Chce to obetovať nejaké prepravky

https://www.youtube.com/watch?v=tQUMBA6bSwQ tak

17.5.2018 08:16
Olánek

XXX.XXX.206.18

Javorko, že se v Bělohradě narodil Rais určitě znáte, jeho bustu nelze přehlédnout, ale zda vite, že se mezi 3600 obyvateli Lázní nachází současný přední chovatel králíků novozelandských v barvě bilé? Jo chovatelství trpělivosti učí.Vezmu kartu přiložím, někdy s PIN a mám to hned teď a třeba i s pojištěním.Ovšem pokud jde o samečka králíka novozeladského jisté kvality, tak to neplatí, třeba vyčkati do podzimka až dospěje.I v tom je chovatelsví krásné, že.

17.5.2018 11:50
javorka

XXX.XXX.98.207

Olánku, samozřejmě o Raisovi vím, dokonce jsme přes jeho matku nějak příbuzní. Moje babička už před mnoha lety sestavovala rodokmen ( tenkrát ještě objížděla matriky a kláštery) a říkala, že tu jsou vlastně všechny rodiny, co tu žijí déle nějak příbuzné. Taky se tu opakuje několik příjmení, např. Hrnčíř, Pech, Čeřovský, Šulc, ... Nakonec, já mám teď stejné příjmení, jako měla moje prababička za svobodna.
Do pergoly jsme dávali staré dlaždice (dřív byly v každé chalupě), které jsem těžko dávala dohromady. Jsou seskládány ze tří baráků, kde všude bydleli rodiny se stejným příjmením. To mě docela pobavilo.
Chovatele králíků neznám. Vím, že před časem tu někdo choval králíky ve velkém, ale to asi nebude on.

17.5.2018 12:31
olja

XXX.XXX.214.80

javorka napsal(a):
Olánku, samozřejmě o Raisovi vím, dokonce jsme přes jeho matku nějak příbuzní. Moje babička už před mnoha lety sestavovala rodokmen ( tenkrát ještě objížděla matriky a kláštery) a říkala, že tu jsou vlastně všechny rodiny, co tu žijí déle nějak příbuzné. Taky se tu opakuje několik příjmení, např. Hrnčíř, Pech, Čeřovský, Šulc, ... Nakonec, já mám teď stejné příjmení, jako měla moje prababička za svobodna.
Do pergoly jsme dávali staré dlaždice (dřív byly v každé chalupě), které jsem těžko dávala dohromady. Jsou seskládány ze tří baráků, kde všude bydleli rodiny se stejným příjmením. To mě docela pobavilo.
Chovatele králíků neznám. Vím, že před časem tu někdo choval králíky ve velkém, ale to asi nebude on.

no tak Javorko, toto příbuzenství jsem řešila, když jsem rozum brala.A ten rozum ve mně vrtal otázkou, kde vzal Kain a Abel své manželky?Bylo mi věřícími odpovězeno, že praotec Adam měl i dcery.A já na to otázkou, zda jsme tedy všichni splozeni incestem?Dodnes mi tato otázka nebyla uspokojivě vysvětlena.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2018 13:08

olja napsal(a):
no tak Javorko, toto příbuzenství jsem řešila, když jsem rozum brala.A ten rozum ve mně vrtal otázkou, kde vzal Kain a Abel své manželky?Bylo mi věřícími odpovězeno, že praotec Adam měl i dcery.A já na to otázkou, zda jsme tedy všichni splozeni incestem?Dodnes mi tato otázka nebyla uspokojivě vysvětlena.

Ano, dá se to vysvětlit jen a pouze brutál incestem. prostě když začínáte chov s jednou samicí a jedním samcem, jinak to nejde.

17.5.2018 14:41
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak pak se to snad rozmnělní nějak, ne?
Ale zas na prohlášení, že všichni jsme jedním tedy kus pravdy je.
Olánku slepičky rostou jako z vody, kohoutek taky. Rostou tedy z K1, kopřiv, ptačince žabince, tvarohu, vajec, gritu a písku. Pokud je pěkně, bývají venku, ted je chladno a prší, zaplať Bože, tak jsou ještě pod lampou.
Nádrže a nádoby jsou všechny plné deštovky.

17.5.2018 15:44
javorka

XXX.XXX.98.207

Janinko, já jsem koupila moučné červy a když jim to nasypu, tak to je takovej fofr.
A mleté masíčko jim taky šmakuje.

17.5.2018 20:31
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Javorko fakt? To mne nenapadlo, masíčko, tak jo, zítra jim ho semelu.

17.5.2018 20:45
olja

XXX.XXX.214.80

Janinka Bosorka napsal(a):
Javorko fakt? To mne nenapadlo, masíčko, tak jo, zítra jim ho semelu.

Jsem se úplně lekla při představě, jak melete moučné červy, fujtajbl.Má druhá myšlenka ovšem už směřovala k jinému druhu masíčka.

17.5.2018 21:09
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer, javorko a nějaká fotečka jak kuřátka rostou by nebyla?

17.5.2018 21:33
skodovak

XXX.XXX.36.235

Tak dobrý večer přátelé,

Dneska jdu dřív, došly síly, tak nakouknu..

Něco ode mně, aby toho nebylo málo dělám dceři malou houpačku se sluzavkou, asi jsem si to představoval jednodušeji ale.. Práce jako na kostele ještě, ale zítra pro ni již jedu, tak bude muset počkat, dělám i v dešti, ale s elektrikou nic moc. Že.

Narodilo se nám sedm housátek, tak jsem rád, jen nevím kam s nimi, mám plot na nic, takže zlobí a chodí si kde chtějí i bez maminky.

Ještě jich mám pět mimo, a jedna husa šedi na nějaký sbírce plus co druhá pod ni chodila nést, uvidíme.

Kuřata rostou, většina bylo kohoutků tak proběhla vražda zbytek je kde se dá, ještě se něco peče, nemám vůbec Nh.

Ještě jsem opravil u sousedů na zahradě starou vcelnici tak tam nějakou sbírku mám, ale chodit tam, pěkný, no Já furt v jedny místnosti a zvířata bydli.. Nu co už.
Nový Křepelky již celkem nesou tak ok.

Brojleři, seno, bydlení, vrata.znáte to, všechno před námi, den je příliš krátký..

Ještě musím něco pro husy, ty svině mi škubou kuřata.. Ale není materiál. Na volno jsou zatím malá a zas by mi zničily mládé stromky, a to už krtek zvládne sám.

A marňe bojuji s potkany a že jich je, přišel jsem o oba odchovy okrasných kachen a krmení mizí jako prase.

Tak jdu chladit vajíčka a krmit ptactvo, chovu zdar.

17.5.2018 22:41
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer, javorko a nějaká fotečka jak kuřátka rostou by nebyla?

S fotkama je to bída. Máme foťák v opravně a s tím, co tu je se to moc nedaří. Ještě nemáme ani pořádnou fotku nového kocourka. Chudák, nemá to lehké. Sotva si zvykl, tak přijela Gája (velký černý pes) a on neví, co se to děje. Kačenka se s ním skamarádila, ale kočka na něj jen syčí.
Kuřátka pěkně rostou a je moc hezké sledovat, jak jim kvočna všechno ukazuje a oni poslouchají a hned běží, kam jim ukáže. Pořád je pozoruju (zabere to strašně času) a nestačím se divit, jak rychle jim vyrostla křidýlka, jak mají krásné oranžové nožičky, jak se vůbec nezastaví, jak...

18.5.2018 16:35
Janka86

XXX.XXX.133.80

Tak jsem v šoku. Dneska opět 4 vajíčka. Po týdnu zdrobnelych hedcabnicek u mě, můžu konstatovat, že snaseji stejně jako zdrobnele arakauny. Za týden mam celkem 18 vajíček! A dneska jsem prodala prvních 10 bio mino vajec za 2 eura. Výdaje na jedno vajíčko jsem spočítala na 10 centů. Mám v tom rozpocitanou i cenu kurníku a vybaveni. Pokud to tak bude dal a od září začnou nosit i zdrobnele vyjandotky, mám do dvou let naklady zpět smajlík

Jak snaší vaše hedvabnicky a arakauny? Ty hedvabnicky mě prekvapili.9 vajec/tyden od dvou. Všude čtu, že ty moc nesnášejí a tak jsem tolik vajíček necekala...

18.5.2018 16:47

Dnes se líhne poslední várka paduánek. Je to dost vtipné, z nějakého důvodu jsem žila v představě, že se budou líhnout v pondělí, tak jsem přišla přeložit vejce do dolíhně a v líhni kuře a a další na cestě.

18.5.2018 18:00
Janka86

XXX.XXX.133.80

Moje male lasky hraduji...dneska maji 8 tydnu smajlík

18.5.2018 18:18
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Janka86 napsal(a):
Tak jsem v šoku. Dneska opět 4 vajíčka. Po týdnu zdrobnelych hedcabnicek u mě, můžu konstatovat, že snaseji stejně jako zdrobnele arakauny. Za týden mam celkem 18 vajíček! A dneska jsem prodala prvních 10 bio mino vajec za 2 eura. Výdaje na jedno vajíčko jsem spočítala na 10 centů. Mám v tom rozpocitanou i cenu kurníku a vybaveni. Pokud to tak bude dal a od září začnou nosit i zdrobnele vyjandotky, mám do dvou let naklady zpět smajlík

Jak snaší vaše hedvabnicky a arakauny? Ty hedvabnicky mě prekvapili.9 vajec/tyden od dvou. Všude čtu, že ty moc nesnášejí a tak jsem tolik vajíček necekala...

Janka, mňa len prekvapuje, že znášajú hneď po zmene prostredia a netrpia žiadnym stresom. Musíte na nich veľmi dobre vplývať

18.5.2018 18:30
Janka86

XXX.XXX.133.80

mamkamaria napsal(a):
Janka, mňa len prekvapuje, že znášajú hneď po zmene prostredia a netrpia žiadnym stresom. Musíte na nich veľmi dobre vplývať

Ony cítí tu moji lásku. Děkuji jim za každé vajíčko a jsou moji miláčcismajlík možná vám to přijde směšné, ale věřím na dobrou a špatnou energii... Jinak krmim je kompletní mletou biologickou směsí pro nosnice. Denně dostávají doplňkovou směs s moucnymi červy, ale to jim tak hodím hrsť, ať se zabavi... A snažím se jim co druhý den dávat nějaké to zelené... Ale fakt jsem do nich cvoksmajlík

18.5.2018 19:03

Nejstarší kuřata a Nora. Na posledním fotu už zjistila, že na kousání toho vepřovýho ucha se jí ještě neotvírá tlama.

18.5.2018 21:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Bodlinko, to jsou pěkní pankáči A Noře držím palce ať se z toho dostane.

18.5.2018 21:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dneska jsou kachnám dva týdny.
Pro představu jak rostou přidám fotku když jsem je fotila při prvním čištění a dneska
Na fotce jsou kříženci ruánka a běžec. Jedno kachně je tam menší, ale co už..

18.5.2018 21:08
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A ještě přidám fotku lahváčů, aby jim to nebylo líto. To jsou děsný plašani.

18.5.2018 23:03
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer, odchovny plné a tak jen šrotuju, krmím, nosím vodu, kydám, čistím pucuju, že se na to raději ne v...u. V obci sa rozšírilo, že starú babku niekto znásilnil na poli.

Prišli za ňou reportéri a pýtajú sa:

"Tak povedzte babka, čo bolo najstrašnejšie na tom znásilnení?"

" Ta znace, najhorše a najstrašnejše na tim znasilneňu bulo, kedz me zvalili na žem, dzvihli nohy a sukňe a jak mi potym furt padala hlina z čižmoch do oči.

Navštíví dcera svou matku v domově důchodců.

Tak jak se máš mami?

Ale, jo dobrý. Mám nového přítele.

Máš nového přítele? Prosím Tě a koho?

No toho ošetřovatele co právě běžel okolo...

Ale mami, ten je nějakej mladej, kolik mu je?

Dvacet sedm let.

Ale mami to je dost velký rozdíl

To mi nevadí, hlavně, že se o mně dobře stará a všechno mi udělá co potřebuju.

A neříkej, že s ním máš taky sex?

No jistě že mám 2x,3x do týdne.

Ale mami po tolika sexu, se může i umřít!

No tak umře, no. Najdu si jinýho.

19.5.2018 07:43

Janka86 napsal(a):

U hedvábek je to o tom, že chvilku nesou a pak nic. Moje třeba celou zimu nesly jako splašené a jak přišlo jaro, tak polevily. Co je horší, letos kvokaly zatím jen dvě a jedna si to po pár dnech sezení rozmyslela. Takže letos bude kuřecí sezóna nic moc

19.5.2018 10:56
Olánek

XXX.XXX.84.84

Přátelé lítám, jako hadr na holi, den je krátký, ale kvůli mě nemuseli naši hokojisté vypadnou.Těch pár hodin u televize bych stihnul.
Janinko při krmení zachyťte současný trend, tedy Biostrong 510, geneticky modifikovanou soju a hlavně frčí enzym Optiphos.
Ještě upozorňuji na potřebu přesného čtení příspěvků, Škodovák svářel elektrikou klouzačku a ne dřevěné houpačky, i když vodivost dřeva za přívalového deště sváření asi umožňuje.
Javorko, při rozhovoru s jedním Bělohradským chovatelem, občas působícím na iF, jsem se otázal, zda zná Javorku.CHvíli mlčel a pak odvětil, jistě je kousek ode mne.Také jste mohla někdy naznačit, že tak jmenuje potok.

19.5.2018 16:20
čapice

XXX.XXX.211.1

Zdravim, tak jsem se konecne dockala, Rozarka dnes zasedla. Tak budou snad nejaky bezecci. Ma tam asi 15 vajec. Tak za tyden prosvitim a uvidim. Stejne nechci nechat jich tolik, pak je problem je prodat. Mam zajemce o 4 zatim. Dala jsem arak. Vajicka do hnizda slepicim, jestli to nenalaka nejakou ke kvokani.

19.5.2018 16:32
javorka

XXX.XXX.98.207

Olánku, o tom, že Javorka je řeka! (potok nezní dost nóbl), jsem tu už několikrát psala. Dokonce jsem už ukazovala fotku, jakou má hempšírčí barvu po dešti.

19.5.2018 16:46
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Z líhně jsem si s kuřátky Oravek zlatohnědých přivezla tohle kuře. Dá se u něho už poznat jaké plemeno to bude? Volala jsem do líhně, ale paní mi sdělila, že neví, že jedině prolezlo nějaké kuře z vedlejší odchovny. Je celé bílé, ale z křidélek a ocásku mu vykukuje černé pírko a nákrčník se taky trošku černá. Může se do líhně dostat kříženec ?

19.5.2018 16:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Tak speciálně pro Olánka:

Javorka po dešti (normálně je tam vody tak po kolena).
Tady je vody plné koryto.

19.5.2018 16:49
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Kdyby se dalo podívat na přílohy před odesláním tak bych netopýrky neposlala, snad to bude vidět dostatečnně

19.5.2018 16:57
javorka

XXX.XXX.98.207

Nic si z toho nedělejte. Netopírci jsou v této diskusi vítáni.

Horší je, když se překouknete a pošlete úplně jinou fotku a smazat to nejde.

19.5.2018 19:26
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Děkuju a zkouším otočit, jestli by někdo nepoznal o jaké kuře jde.

19.5.2018 19:28
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Tak nic

19.5.2018 20:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já vám teda řeknu, že mě to chovatelství baví

19.5.2018 20:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jsem vám chtěla vyfotit nejstarší hempšírky. Říkám si, já jim dám míchanici, oni se seběhnou a já je vyfotím. Což o to, ale kromě prdelek tam není vidět nic smajlík

20.5.2018 10:00
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Další pokus, třeba teď už půjde poznat co je to za kuře.

20.5.2018 13:26
anser123

XXX.XXX.227.241

Kutilka napsal(a):
Další pokus, třeba teď už půjde poznat co je to za kuře.

sasexka.

20.5.2018 20:45
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer všem. Pár fotek, vyzkoušeli jsme strojek na stříhání ovcí a dvě ovce byly na pedikůře a u kadeřníka A aby to pánům nebylo líto, tak dostali slušivé oranžové naušničky
Jinak docházím k závěru, že krtonožky jsou na zahradě užitečné. Právě mi psal manžel od rybníka, že na ní chytili s dětma 47cm velkého kapra

20.5.2018 20:46
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A trocha hempšírek, druhá skupina s orlovkama.

20.5.2018 21:20
Kutilka

XXX.XXX.50.232

anser123 napsal(a):
sasexka.

Děkuji.

21.5.2018 15:07
čapice

XXX.XXX.216.126

Hezký den všem.
Tak mi volal pán ohledně násadových vajec našich běžců. Mám jich nasbíráno kolem 15 kousků. Dle Ovečky 2x otáčela po špičce, jsou ve sklepě v cca 15 stupních.
A teď mi prosím poraďte. Některá jsou trochu znečištěna (malinko), mám je otřít? Podotýkám, že doma nic kromě vody nemám. Nebo napíšu pánovi, ať si je radši omyje sám. Já bych je tedy nemyla vůbec. Tak aby mě nepomluvil .
Ještě musím vymyslet do čeho je zabalím. Bublinkovou folii nemám. Do čeho balíte vy, když posíláte? Díky Čápice.

21.5.2018 15:25
142matus142

XXX.XXX.253.100

Pekný deň prajem, dnešné, predmaturitné´´ fotenie . Tie najmenšie som zachránil spod kvočky - pretože kvočka - neobvyklá leghorna 3 dni pred liahnutím utiekla a už sa nevrátila. Dal som ich do liahne či z nich niečo bude a zatiaľ z 8 je vonku 6 a 7 na ceste, to 8 to asi nezvládlo. Tie stredné to je dedinský mix na mäso príp na vajcia. Najväčšie by mali byť Oravkyy
žltohnedé a tie druhé 80% Leghorny. Brahmán biely kolumbijský kohút nemá chyby, chýbajú ku nemu iba sliepky - čistokrvné, nemôžem zohnať, kohút starý presne 1 rok. Nech sa aj Vám všetko vydarí v chovateľstve i záhradkárstve.

21.5.2018 16:35
začátek

XXX.XXX.4.22

čapice napsal(a):
Hezký den všem.
Tak mi volal pán ohledně násadových vajec našich běžců. Mám jich nasbíráno kolem 15 kousků. Dle Ovečky 2x otáčela po špičce, jsou ve sklepě v cca 15 stupních.
A teď mi prosím poraďte. Některá jsou trochu znečištěna (malinko), mám je otřít? Podotýkám, že doma nic kromě vody nemám. Nebo napíšu pánovi, ať si je radši omyje sám. Já bych je tedy nemyla vůbec. Tak aby mě nepomluvil .
Ještě musím vymyslet do čeho je zabalím. Bublinkovou folii nemám. Do čeho balíte vy, když posíláte? Díky Čápice.

Vajíčko zabalím, do papírové utěrky a nandám do složky na vajíčka desítky.tu přelepím omotám izolepou.Složky dám do krabice a obsypu hoblinami, bublinkovou, molitanovou drtí. Přišla mi i vajíčka zabalená ve slámně a v pohodě.

21.5.2018 20:17

Tak jsem se konečně dočkal, sice jen 5 kousků (1 ještě v očekávání), ale i tak jsem rád.

21.5.2018 20:55
Janka86

XXX.XXX.133.80

Tak dneska jsme tu zase měli státní svátek. Poslední až do Vánoc. Holandsko má nejmíň státních svátků v Evropě-jen osm dnů v roce. Tak jsme vyrazili do zahradního centra a nakoupili nějaké ty letničky. Pelargonie se tu prodávají jako letničky a nikdo neví, že mohou doma přezimovat, stejně jako fuchsie či begonie. Začínají kvést růže a lupiny. Hosta se letos krásně rozrostla. Ještě, že mám část v květináči, který se může se mnou přestěhovat... No a jarní fialky se stále drží a kvetou z plných sil... Včera jsem byla v okrasných zahradách, kde se prezentují různí architekti a nechala jsem si za lidových 90 euro náčrtnout zahradu u nového domu. Konečně mé myšlenky dostaly formu a řád... Poslední fotky jsou z okrasnych zahrad...

21.5.2018 22:11

Bílá se zbláznila a snáší vejce nad 50 g. Dnešní 52 g. Asi se rozhodla, že se vypracuje na velikost M.

22.5.2018 13:38
začátek

XXX.XXX.4.22

Podľa japonského psychiatra Akioshiho Kitaokiho, ktorý vynašiel túto ilúziu, je obrázok nehybný pre vyvážených a odpočinutých ľudí. Ak sa ilúzia aktívne pohybuje, potrebujete odpočinok a spánok po dobu 8 hodín. No, ak sa ilúzia pohybuje veľmi rýchlo, potom urýchlene potrebujete... odpočinok v nemocnici.
A aký je váš stav? Je váš obrázok v pohybe alebo nie?

22.5.2018 14:07
Nirrti

XXX.XXX.63.116

v pohybu, dle toho, kam zaměřím pohled. Jenom nevím, kde vzít čas na ten odpočinek. Grrr.

22.5.2018 14:30
javorka

XXX.XXX.98.207

I mě se to točí, ale třeba se jednou zastavím a bude klid. Možná až v hrobečku.

22.5.2018 14:39
javorka

XXX.XXX.98.207

Zeptám se.
Kvočna na zahradě pod drátěným poklopem (asi 150 na 130), chce s kuřaty ven. V pátek jim budou 3 týdny. Myslím, že velikost straky ještě nemají. Já bych je na chvilku pod dozorem pustila, ale mám strach. Jsou tu kočky a kuřat je moc, Nevím, jestli je uhlídám. Od kdy pouštíte kuřata s kvočnou ven volně?

22.5.2018 14:44
Patunta

XXX.XXX.219.2

Dobrý den. Tak to volám sanitu. Málem jsem se pozvracela.

22.5.2018 15:20
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Tak jsem asi vyvážená a odpočinutá, protože do toho koukám, už 2 minuty a nic. Ani se to nehne.

22.5.2018 18:24
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Věrko, do vás bych to přesně řekla, že jste vyvážená. Já jsem sice ve znamení Vah, ale nevyvážená. Jen lehce. Pomalinku se pohybuje.
Javorko, mne zas zajímá, kdy pustit kuřátka ven bez kvočny. Je jim pět týdnů. A mají zcela jistě velikost straky.

22.5.2018 18:29

javorka napsal(a):
Zeptám se.
Kvočna na zahradě pod drátěným poklopem (asi 150 na 130), chce s kuřaty ven. V pátek jim budou 3 týdny. Myslím, že velikost straky ještě nemají. Já bych je na chvilku pod dozorem pustila, ale mám strach. Jsou tu kočky a kuřat je moc, Nevím, jestli je uhlídám. Od kdy pouštíte kuřata s kvočnou ven volně?

Já kuřata s kvočnou ve 2-3 týdnech, když je teplo. Mám hedvábničky a dokázala si kvočna pěkně poradit i s naší šílenou fenkou franc.buldočka (tu tedy už nemáme). Když jsou menší, tak jen raději pod dozorem.

22.5.2018 19:02
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkuji.
Nakonec jsme je asi na půl hodiny pustili. Celou dobu byli všichni zalezlí pod rododendronem, hrabali a hrabali. Manžel se je snažil fotit, ale bylo to ještě horší, než když jsou pod poklopem.
Pochytat je byl docela oříšek. Ale už jsou doma, potichu si pípají a kvočna spokojeně něco brmlá.
Zítra uděláme ohrádku z pletiva, tak budou mít větší prostor.

22.5.2018 20:18

Věrko, do vás bych to přesně řekla, že jste vyvážená. Já jsem sice ve znamení Vah, ale nevyvážená. Jen lehce. Pomalinku se pohybuje.
Javorko, mne zas zajímá, kdy pustit kuřátka ven bez kvočny. Je jim pět týdnů. A mají zcela jistě velikost straky.

já už mám pětitýdenní v kuřecím kurníku

22.5.2018 20:57
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Janinko, spíš do toho počítače zírám tolik hodin, že už mě ta spirála nemůže rozhodit
Mě by zajímalo, kdy můžou kachňata ven. Jsou jim 3 týdny a jsou to totální smraďoši.
Jinak už se přes nás přehnala bouřka, tohle je z půl sedmé večer, to se to na nás hnalo.

22.5.2018 22:58
javorka

XXX.XXX.98.207

Janinko, před rokem jsem měla svých prvních 5 kuřat. Když jim bylo 5 týdnů, tak se kvočna sebrala a odešla k ostatním slepicím. Kuřata byla zvyklá s kvočnou chodit volně po zahradě, tak jsem je tam nechala. Měli svoji boudičku, kam chodili spát. Problém byl, když jsem se je snažila přestěhovat do kurníku. Večer přelétli plot ze slepičího výběhu a sedli si na opěradlo lavičky, kde před tím měli boudičku. Musela jsem je posbírat a odnést do kurníku ve výběhu. Trvalo to docela dlouho, než pochopili, kde mají nocovat.

23.5.2018 06:54
Kutilka

XXX.XXX.243.152

Tak mě se obrázek ani nehne, což musí být chyba.Od pátku do úterý večer šílená hoňka na senu. Na jaře jsme vertikutátorovali a rozmetli NPK a tráva přes půl metru a jako kožich, naštěstí se u dvoububnovky rozsypalo ložisko, takže posečeno jen 3/4 záhumenice. Včera poslední kupky nastěhovány pod přístřešek na doschnutí před ohlášenými přívalovými dešti a bouřkou od středy do pátku. Dnes jsem už v práci a nevím co mě nebolí

23.5.2018 09:44
bery25

XXX.XXX.131.110

vahy, no proste sme jednicka

23.5.2018 10:33
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Když koukám na malý obrázek, tak s sebou cuká a velký se při každém mrknutí pootočí, tak nevím. Jsem ale tak servaná, že se mi plantají nohy i jazyk a jak mi začnou padat věci, zavřu a jdu domů.

23.5.2018 13:44
Kutilka

XXX.XXX.243.152

kačíkačka napsal(a):
Když koukám na malý obrázek, tak s sebou cuká a velký se při každém mrknutí pootočí, tak nevím. Jsem ale tak servaná, že se mi plantají nohy i jazyk a jak mi začnou padat věci, zavřu a jdu domů.

Tak jsem si ho zvětšila a to mě uspokojilo sice pomalu, ale točí se

23.5.2018 16:55
čapice

XXX.XXX.211.1

Tak hlasim minus jedna stara kropenka. Mesic provizorni plot spadl a uzemnil ji. Tak za chvili jdu parit a skubat. Chudak tchyne, byla sama doma a bulela jak blazen Takze Zacatku a Javorko, pripominam a hlasim se o prebytky.

23.5.2018 17:18
javorka

XXX.XXX.98.207

Čapice, zdá se, že slepiček by mohlo být 6 (ale to opravdu hádám) a 6 kohoutků (jedno kuře, bohužel asi slepičku, kvočna po týdnu přišlápla). Pokud to tak bude, tak si je nechám.
Starší slepice už nenesou tak, jak na začátku jara. Místo 7 - 8 vajíček mám někdy jen 4. Pokud by bylo slepiček přece jen víc, tak se ozvu.
Ale jestli si chcete udělat výlet, tak jste vítáni.

23.5.2018 18:51

Mám strašné, ale strašné, strašlivé a strašlivácké nutkání nasadit líheň. Co s tím?

23.5.2018 18:59
čapice

XXX.XXX.153.168

Tak jsem kuchla chudinku primacklou plotem, pridavam fotku utvaru u tlusteho streva. Nevim jestli to je normalni. Jinak jatra atd v poradku. Zasoba vajicek take.

23.5.2018 19:28

čapice napsal(a):
Tak jsem kuchla chudinku primacklou plotem, pridavam fotku utvaru u tlusteho streva. Nevim jestli to je normalni. Jinak jatra atd v poradku. Zasoba vajicek take.

to je vaječník, ne?

23.5.2018 19:52
čapice

XXX.XXX.153.168

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to je vaječník, ne?

To je mozne, akorat jsem si toho u predesleho kuchani nevsimla a neresila. Jenom jsem ted chtela vse prohlednout. Diky. Bude vyvar a na smetane.

23.5.2018 20:53
Olánek

XXX.XXX.48.181

začátek napsal(a):
Podľa japonského psychiatra Akioshiho Kitaokiho, ktorý vynašiel túto ilúziu, je obrázok nehybný pre vyvážených a odpočinutých ľudí. Ak sa ilúzia aktívne pohybuje, potrebujete odpočinok a spánok po dobu 8 hodín. No, ak sa ilúzia pohybuje veľmi rýchlo, potom urýchlene potrebujete... odpočinok v nemocnici.
A aký je váš stav? Je váš obrázok v pohybe alebo nie?

Začátku můžete se optati psychiatra Kitaokiho, zda je rozdíl v otáčení obrázku ve směru hodinových ručiček, asi stárnutí či v otáčení proti směru hodinových ručiček, asi mládnutí.Můj stav je odvislý dle množství požitých plzeňských dvanáctek.
Dle čínských vědců je denní konzumace slepičích vajec ideální prevencí proti kardiovaskulárním nemocem.Zkoumáno po několik desetiletí u půl milionu dobrovolníku. Po rozšíření těchto vědeckých závěrů se změní pohled na požívání vajec a jejich ceny vyletí nahoru.
Dotaz, jak to bude časově při současných teplotách a to se očekává v létě až 36 st.s přepeřováním ptactva?

23.5.2018 22:02
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Ptactvo, dle mne, se stane nudisty. Oblečení v této teplotě by bylo likvidační. Obzvláště pro černé rýnské.
Obrázek se mi točil výhradně proti směru hodinových ručiček, a poněvač jsem abstinent, tak to na ničem nezávisí. Jsem čím dál tím mladší.
Olánku, vlašičky se maj, myslím, skvěle. Maj vlastní příbytek se zahrádkou. Zítra vyblejsknu, už jsem si konečně dovezla zapomenutej foták. Pomalu si stěžujou, že si připadaj jak klecovej chov a prej kdy že je pustim do sadu na volno. Mám obavy do na to hybridky, nejsou tak krásné jako vlašky, tak aby ze žárlivosti je neuklovaly.

23.5.2018 22:16

Pěkná a Křikna už na tom svlíkání pracujou, za chvilku budou do půl pasu svlečené. A nebudou nahoře bez :D

Jinak snášej pořád tak hodně, že jestli mají za rok nanést 120 vajec, každou chvíli jim musí dojít zásobník.

24.5.2018 07:38
Olánek

XXX.XXX.48.181

Mám jednu zdrobnělou velsumku, je mazaná..Vloni zmizela, aby se po třech týdnech zjevila s kuřátky, o které však postupně přišla, predátoři.Letos, poté co sebekriticky uznala, že jako zdrobnělinka zabijákům neodolá, svěřila oplozená vajíčka silnější, drápy vybavené pižmovce.Udiveně jsem čučel, co že to pod pižmovkou tak brzy pípá, kuřátka jsem odebral a dal do odchovny.
Poté co vypnuli na chalupě proud jsem umělé líhnutí ukončil a z líhně zbylá vajíčka, něco kachních, něco slepičích vrazil pod kvočny.Nyní si nejsem jist, zda kvočna, jež nečetla návod na líhnutí v biosce, ví, kdy kachní vajíčka chladit a jak vlhčit.

24.5.2018 08:12
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Olánku, to je hezké. U nás sedí na kachních vajíčkách vše, co má peří - kachna i cemanky - jestli z toho něco bude, to neví ani ten nahoře. Jinak včera se v líhni vyklubalo 7 vlaščátek - zatím, a víc asi nebude. Byla to nějaká divná várka - muž donesl od souseda 30 vajíček - vyměnil za cemančí na jídlo - z toho 17 čistých a ze zbylých 13 se vykulilo 7 kousků.

24.5.2018 09:29
Olánek

XXX.XXX.48.181

Janinko, někdy se stane, že se i postarší, zkušený kohout zabouchne do mladých, krásných slepiček a ty upřednostňuje.V takovém případě je žárlivost zpravidla přechodná a kohout brzy příjde k rozumu.CHovu zdar a vlaškám zvláště.

24.5.2018 09:47

tak jsem to nevydržela a dala jsem do líhně vejce. hodně vajec

24.5.2018 10:33
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mám strašné, ale strašné, strašlivé a strašlivácké nutkání nasadit líheň. Co s tím?

Mohu-li být tak hrubá a radit, říkám, běžte na třešně. Líheň bude i za rok, třešně možná ne.

Edit: Aha, tak nic. Tak to dopadá, když někdo dřív píše, než čte. Ale na ty třešně můžete i tak. :).

24.5.2018 11:00

Varaxi napsal(a):
Mohu-li být tak hrubá a radit, říkám, běžte na třešně. Líheň bude i za rok, třešně možná ne.

Edit: Aha, tak nic. Tak to dopadá, když někdo dřív píše, než čte. Ale na ty třešně můžete i tak. :).

třešně ještě nejsou takže není do čeho píchnout a škoda tu hromadu velkých vajec sežrat, ne? beztak se na vejce nemůžu už ani podívat.

24.5.2018 11:23
Varaxi

XXX.XXX.1.226

třešně ještě nejsou takže není do čeho píchnout a škoda tu hromadu velkých vajec sežrat, ne? beztak se na vejce nemůžu už ani podívat.

Ajo, já žiju 550 m n. m. a třešně máme, tak jsem myslela, že většina lidí je mít bude.
Je pravda, že je to v podstatě jedno - buď teď budou vaječné hody, nebo potom kuřecí. :)
Okrasná plemena jsou na samém okraji mého zájmu, ale musím uznat, že paduánky jsou nádherné a paduánčata přímo k zulíbání, takoví fajní pankáči to jsou. Tak Vás chápu, taky bych to asi nevydržela a nasadila.
Jinak různé zdroje uvádějí nosnost až 160 vajec ročně, tak asi brzo budete muset ten problém s přílišným množstvím vajec nějak vyřešit. :).

24.5.2018 13:12

Varaxi napsal(a):
Ajo, já žiju 550 m n. m. a třešně máme, tak jsem myslela, že většina lidí je mít bude.
Je pravda, že je to v podstatě jedno - buď teď budou vaječné hody, nebo potom kuřecí. :)
Okrasná plemena jsou na samém okraji mého zájmu, ale musím uznat, že paduánky jsou nádherné a paduánčata přímo k zulíbání, takoví fajní pankáči to jsou. Tak Vás chápu, taky bych to asi nevydržela a nasadila.
Jinak různé zdroje uvádějí nosnost až 160 vajec ročně, tak asi brzo budete muset ten problém s přílišným množstvím vajec nějak vyřešit. :).

asi špuntík nebo tak něco

24.5.2018 13:57
Janka86

XXX.XXX.133.80

Tak jedny umělecké fotky... Dámy mají dvě hnízda a stejně se cpou do jednoho...

24.5.2018 23:36
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Tak dnešní report od nás, z ráje. Pro nás.
https://www.facebook.com/kkjana/media_set?set=a.10212195567663908.1073741891.1218360690&type=3&uploaded=75.
Jsou tam i vlašičky v ubytku.

25.5.2018 07:21
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Janinko, máte to moc hezké!

25.5.2018 11:51
javorka

XXX.XXX.98.207

Konečně mám nějaké fotky kuřátek.

25.5.2018 11:56
javorka

XXX.XXX.98.207

A ještě nový kocourek, zahrada (kvetou jen orlíčky) a nejmladší vnučka, to jsem musela.

25.5.2018 12:09
kouták

XXX.XXX.168.33

javorka napsal(a):
A ještě nový kocourek, zahrada (kvetou jen orlíčky) a nejmladší vnučka, to jsem musela.

Krásané.Jsem zvědav, zda se Vám podaří udělat z vnučky chovatelku.Já u prvního vnuka jsem to už vzdal a u druhého uvidím.Všechny zvířátka miluje, ale počítač vyhrává.

25.5.2018 12:15
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkuji. Chovatelkou bude spíš ta starší. Ta je kuřaty přímo posedlá, miluje všechno ptactvo. Nic jiného nekreslí a nejlepší dárek je nějaký ptáček, aspoň plyšový.
Ale už začala chodit chodit do školy, tak tu není tak často. A kluky zajímá také spíš počítač.

25.5.2018 15:34
kouták

XXX.XXX.168.33

https://kkjana.rajce.idnes.cz/U_nas_doma._V_raji./
Pro nevlastníky facebooku.

JJ.krásnej RÁJ.Dovolil jsem si prohlédnout i to ostatní a vím že ten ráj stál hodně sil, ale alespoň jsem poznal, že jsou na světě stejný blázni jako já.I ten relax mě velice zaujal.Zdraví Kouťák

25.5.2018 16:07
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

U vás je to přenádherné též, užívejme, dokud to jde.

26.5.2018 11:44
skodovak

XXX.XXX.38.8

Dobrý den, kolegové

Vyzná se někdo v rýnskýCh slepicích.? Myslíte že u třítýdenních kuřat lze poznat pohlaví dle toho že slepice by měla matný žlutý odstín růžice a kohoutkúm již by se mohl červenat? Je to lehký plemeno ty se většinou červenají docela brzo, ale mám zkušenost jen s hřebínkem klasickým.
Včetně tedy toho že pokud to tak je, holky jsou dost drobnější.

26.5.2018 11:50
Janka86

XXX.XXX.133.80

Tak včera proběhlo velké slučování hejna. Probíhá to v poklidu, teda kromě šedé teroristky hedvabnicky. Malicci se hodně boji a jdou velkým dámám z cesty. Snad si zvyknou. Za týden už budou bydlet všechny spolu v novém...

26.5.2018 12:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné sobotní poledne. Tak jsem během vaření oběda našla čas vyfotit při čištění vlašky. Je tam 10 slepiček. Tak jsem udělala trochu fotek.

26.5.2018 13:58
skodovak

XXX.XXX.56.202

Jinak takhle dopadla klouzačka.

26.5.2018 17:29
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
Pěkné sobotní poledne. Tak jsem během vaření oběda našla čas vyfotit při čištění vlašky. Je tam 10 slepiček. Tak jsem udělala trochu fotek.

Devět kohoutků? To je krásné, když to jde takhle poznat. Kolik jim teď je?
Já je tady pořád pozoruju a snažím se je spočítat, ale jsou tak rychlí, že je to marnost. A už pěkně lítají, tak rozdělovat je do dvou nádob by se mi taky asi nepodařilo. Ale některým se zvětšují hřebínky a jsou trochu růžovější, tak třeba bude brzy jasno.
Včerejškem mi skončilo přenášení kuřat a kvočny do domu. Mají nový výběh (trochu to vypadá, jak kdyby stála na zahradě trampolína) a v něm boudu, ve které poprvé byli v noci. Bála jsem se, aby tam neměli zimu, ale ráno tam bylo teploučko, až skoro moc.
To přenášení už bylo dost náročné. Měla jsem vysokou krabici, ale stejně z ní dokázali vyletět, tak jsem každé kuře chytala několikrát. Už bez problémů vyletí na opěradlo venkovního křesla.

U sousedů jsou už pěkně červené třešně a na strom nalítávají hejna ptáků a při tom dělají neskutečný rámus. To není žádné idylické štěbetání, ale opravdový kravál. Myslím, že si tu všichni oddechneme až se přemístí na náš strom, co je o kus dál a bude tu větší klid.

26.5.2018 17:43
veraboskova

XXX.XXX.0.235

začaly se líhnout 13. května. Většina se vylíhla 14tého května. Takže v pondělí jim bude 14 dní.

26.5.2018 17:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Kachňata jsme už šoupli na zahradu. Obsadili kotec jezevíčků (používaný jenom zřídka, když přijde na zahradu cizí návštěva s dětmi). Tři běžčata a tři kachňata konzumní (kříženci).
Letos není nijak vysoká oplozenost kachních vajec. Z druhé várky kachních vajec, co mám v líhni bude asi zase jenom 8 kachňat. Uvidíme, co se dostane ven, ještě mají čas. U babičky se vylíhly jenom 4 kachničky od čínky (zbytek byla jalová vejce). Tak babička shání nového bílého kačera.

26.5.2018 17:52
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):
začaly se líhnout 13. května. Většina se vylíhla 14tého května. Takže v pondělí jim bude 14 dní.

Díky. Těm mým jsou akorát 3 týdny a už nejsou tak úhlední.
Jsou samé chmýří a každý den jsou jinačí.

26.5.2018 17:56
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko, já jsem koukala na fotky výš. Ale jsme to dopadli co? Honzík stále na teplákofku nechodí a přitom je tu vlašek víc jak hempšírek

26.5.2018 19:38
javorka

XXX.XXX.98.207

Já myslím, že chodí a určitě má radost, jak nás nakazil.
A až se sem zase koukne, tak si přečte, že mi kvete úplně úžasný, obrovský česnek. Nádhera.

Moc za něj děkuju. Jen mě mrzí, že nevím jak se jmenuje.

26.5.2018 22:32
Kutilka

XXX.XXX.50.232

javorka napsal(a):
Já myslím, že chodí a určitě má radost, jak nás nakazil.
A až se sem zase koukne, tak si přečte, že mi kvete úplně úžasný, obrovský česnek. Nádhera.

Moc za něj děkuju. Jen mě mrzí, že nevím jak se jmenuje.

Nakazil, nakazil, já mám v líhni 19 vlašek oranžovokrkých, líhnout se budou příští týden. Budu se snažit dodat fotky ne netopýrky

27.5.2018 12:40
Olánek

XXX.XXX.48.181

Přátelé s výhledem do budoucna, vedra a sucho se táži, zda mě nemůžete doporučiti nějakou literaturu týkající se chovu velbloudů.Mohou býti i jednohrbý, hlavně, aby moc nepili.

27.5.2018 13:46

Olánek napsal(a):
Přátelé s výhledem do budoucna, vedra a sucho se táži, zda mě nemůžete doporučiti nějakou literaturu týkající se chovu velbloudů.Mohou býti i jednohrbý, hlavně, aby moc nepili.

velblouda radši ne, mám knihu o medicíně velbloudovitých a celá druhá kapitola pojednává o způsobech, jakým vám může velbloud ublížit. plive bachorovou tekutinu na velkou vzdálenost, dokáže kopat na všechny strany a taky má zuby a stisk, kterým občas někomu rozdrtí lebku.

27.5.2018 16:08
Olánek

XXX.XXX.48.181

Bodlinko, kouše, plive a kope, tak si nejsem jist zda pocházíme z opice.

27.5.2018 19:46
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Tak od Rakouska se sem zase valí bouřky. Tak uvídme, jestli babička s dědou to seno dosuší, jsme jim do toho trochu fušovali. Na třešně manžel natáhnul síť proti špačkům, tak snad něco bude. Už jsou i první jahody. A v kýbli skončil jeden z orlováků.

27.5.2018 19:49

chudák orlovák, už je v kýblu. ani kroužek ho nezachránil.

já jsem si dneska pěkně mákla, čistila jsem morčata. to je vždycky práce na půl dne. jestli jich nemám moc

27.5.2018 20:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já jsem chudák. Měla jsem orlováky dva. Tenhle z ničeho nic na mě začal útočit, a to jenom na mě. Tak jsem usoudila, že tato vlastnost není slučitelná s jeho existencí na zahradě. Mám ještě druhého a ten je hodný. Kroužek nekroužek asi tak.

27.5.2018 22:53
skodovak

XXX.XXX.241.252

Tady pro příklad tech rýnských..

Kuřata která se všechna schovala a to jich je přes 60

A brouk zlatohlávek, nic lepšího než talířek malé jsem neměl.

27.5.2018 23:04
javorka

XXX.XXX.98.207

Také přeji pěkný pozdní májový večer.
Venku je tak příjemně. Před chvilkou jsem vyšla na terasu a je tam teploučko, teploměr ukazuje skoro 23°.
Konečně máme opravený foťák, tak mi to nedá abych nevložila několik dnešních obrázků.
Rozkvetly nějaké kosatce, tak se musím pochlubit. Je to pro mě svátek, protože se jim u mě moc nedaří.
Dnes zapózovala nejen kuřátka, ale i kocourek Courek.

27.5.2018 23:08
javorka

XXX.XXX.98.207

I ležící kosatec je dobrý, ne? Netopýrek by se sem hodil asi víc.

28.5.2018 19:07
kouták

XXX.XXX.168.33

Javorko, krásné fotky, hlavně to fotogenické kuře a krásné barvy kosatců.
Proběhl jsem se také po zahrádce, abych v květnu zachytil taky květenu.Cestou jsem potkal vodníka a tak jsem ho také cvaknul.
Těším se v neděli na trh v Soběslavi, tak doufám, že zase nekoupím nějaké zvíře.Slepice jsou v holubníku spokojené, ale vejce jsem ještě neviděl.Horší je, že mají od dětí již jména, tak to jsem si mohl nechat holuby.Kouťák.

28.5.2018 19:48
javorka

XXX.XXX.98.207

Děkuji, s pořádným foťákem to jde samo.
Já vám závidím ty vlčí boby. Mám je moc ráda a vždycky jsem jich měla plnou zahradu, ale posledních pár let se s nimi trápím. Když je vyseju, tak vyrostou, ale příští rok z nich zase nic není. Mám tu jeden, co kvete.
Tady v zámecké zahradě bývala, když jsem byla malá, louka plná vlčích bobů. Pak někdo rozhodl, že to je plevel a zlikvidovali je. Byly tam různé barvy a vonělo to na dálku.
Když jsem strkala semínka lichořeřišnice do země, tak jsem si chtěla jedno ochutnat a málem jsem si zlomila zub. Ale ta štiplavá chuť v něm byla a snad ještě silnější, než v čerstvém.
A na ten váš trh, bych jela hned.

28.5.2018 20:35
kouták

XXX.XXX.168.33

Vlčí bob jsem se snažil vypěstovat několik let, ale vždy vymrzl, nebo prostě zašel.Tento jsem nasel do hráze a na podzim jsem na něho hodil několik krtinců a na jaře rozhrabal.Výsledek překvapil i mě a alespoň vím jak se k němu mám chovat.Obdivuji ho v každé zahrádce a i kolem silnic.
Na trh přijeďte, protože koncem května je nejkrásnější.Plno kuřat, kachňat, housat a i pro zahrádkáře je tam výběr, krmení pro všechny zvířata a i medovina a dobroty z ní.Má být krásné počasí, tak to můžete spojit s koupáním na Vlkovské pískovně, kam nikdy nezapomenu z trhu zajet.Janinka už zde o Vlkově básnila.Dnes jsem u silnice viděl krásnou bedlu, žampiony rostou kolem chodníků v Třeboni a tak určitě navštívím má místa, abych něco nezaspal.Jihočechů je zde plno, tak se alespoň poznáme.Kouťák.

28.5.2018 20:39
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak fakt letos poslední kuřata (hempšírek). Celkem je jich asi 21 kousků.

28.5.2018 20:57
javorka

XXX.XXX.98.207

Koutáku, Soběslav je pro mě hodně daleko. Tak si o takovém trhu můžu nechat jen zdát. Stejně bych si nic nemohla přivézt.
Ale aspoň nakouknout by bylo fajn.

28.5.2018 21:22
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já byla v Soběslavi jednou když tam byla výstava a v přední části burza. Klece narvané zvířaty ulička plná lidí. Děs běs. Tak snad to není tohle.
Na druhou stranu výstava byla super, hlavně exoti v samostatné budově.

28.5.2018 21:40
kouták

XXX.XXX.168.33

veraboskova napsal(a):
Já byla v Soběslavi jednou když tam byla výstava a v přední části burza. Klece narvané zvířaty ulička plná lidí. Děs běs. Tak snad to není tohle.
Na druhou stranu výstava byla super, hlavně exoti v samostatné budově.

Při výstavě je v přední části opravdu burzička, ale tam při trzích nic není.Představte si, že tam, kde byla výstava králíků, drůbeže, exotů je všude každou první neděli v měsíci trh.Exoti jsou i při trhu v samostatné budově.Lidí je tam jako při výstavě, ale zvířat také.Máte to kousek a prodejce z vašeho města má stánek vždy před branou.
Javorko, je to sice daleko, ale i o říčky Javorky tam občas někdo z kamarádů přijede.

28.5.2018 21:52
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Možná se tam vypravíme, i nápad se vykoupat je super. Líbí se mi tam, letos jsme byli jen jednou zatím, dovezli jsme kanárka, vyzpěvuje jak o život. Máme to kousek. A potřebuji ještě celery a begonie, nějak jsem to zanedbala.

28.5.2018 22:43
kouták

XXX.XXX.168.33

Možná se tam vypravíme, i nápad se vykoupat je super. Líbí se mi tam, letos jsme byli jen jednou zatím, dovezli jsme kanárka, vyzpěvuje jak o život. Máme to kousek. A potřebuji ještě celery a begonie, nějak jsem to zanedbala.

Vždyť to máte jen 31 km.Já to mám dál, ale trh v Soběslavi je pro mě každý měsíc svátek a nic tam neprodávám.Setkávání kamarádů holubářů se nedá ničím nahradit, protože potkat stejně postižené lidi mohu jen tam.V případě, že tam přijedete, rád Vás poznám osobně.Kouťák

29.5.2018 07:09
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Máme to kousek, to je pravda, ale nemohu tam jezdit každý měsíc, neudržela bych se a nakoupila kde co. A to se manželovi nelíbí.
Pokud pojedeme, moc ráda Vás osobně poznám. S Olánkem jsme se také na metru Vltavská hned poznali, pravda, pípající krabice to ulehčila, a pěkně si popovídali. Kuřátka od něj rostou moc pěkně.

29.5.2018 10:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

kouták napsal(a):
Při výstavě je v přední části opravdu burzička, ale tam při trzích nic není.Představte si, že tam, kde byla výstava králíků, drůbeže, exotů je všude každou první neděli v měsíci trh.Exoti jsou i při trhu v samostatné budově.Lidí je tam jako při výstavě, ale zvířat také.Máte to kousek a prodejce z vašeho města má stánek vždy před branou.
Javorko, je to sice daleko, ale i o říčky Javorky tam občas někdo z kamarádů přijede.

Tak to jsem ráda, že je to takhle. Každopádně areál je to moc pěkný.

29.5.2018 11:55
Janka86

XXX.XXX.133.80

Tak od soboty kvoka Thelma a včera se přidala Bubi, ještě snesla a pak zasedla... Blbky se tlačí v jednom hnízdě a do stejného ostatní dvě, ještě snasejici slipky, snaší taky. Zatímco Thelma dobrovolně opustí hnizdo, když chci sebrat vajíčka, Bubi s urputosti hnozdo brání. Začala na mě vrcet a klovla mě do krvesmajlík takže zítra sbírám vajíčka v rukavicích...

29.5.2018 12:44
Makame

XXX.XXX.120.32

Po dlhom čase ale nedalo mi to.Naša multikultúrna rodinka otec moriak mama morka a deti kačičky a kuriatka aj to ich nevysedela ale má ich podstrčené.

29.5.2018 12:45
čapice

XXX.XXX.216.126

Všechny zdravím, jak Vy to děláte. Mě ne a ne začít některá kvokat. I když jsem obětovala 13 vajíček Ar. Mají je tam přes týden a pořád nic. Myslela jsem, že je nalákám. U jedné to už vypadalo nadějně, taky mě i mužovi z hnízda nadávala, ale druhý den si běhala s ostaníma.
Mám radost, ve vsi dostal k narozeninám jeden pán kurník, tedy spíš kurníček a 2 slepice. Ty už udal a kurníček dostanu já za občasnou donášku vajíček. Paráda. Tak zkusím připravit na kvokání tam.
Rozárka poctivě sedí už druhý týden na cca 15 vejcích. Nakonec jsem ani vajíčka neprosvětlovala, nechci jí zbytečně "stresovat". Vyběhne na jídlo a koupání ráno kolem šesté a večer kolem osmé. Jinak zarytě sedí. Jarmilka si nedovolí do kachníku ani vlézt. Už s Vilémem chodí poslušně spát do nového menšího a i tam snáší. Tak jsem moc zvědavá kolika kachňátek se tentokrát dočkáme. Předloni ze 7 jich bylo 5, loni z 11 byly 3. To byla, ale moje chyba, že jsem nechala Jarmilku podnášet a pak jsem v tom měla bo...l.
Dámy, já jsem asi s vypnutým mozkem opět zabrousila na stránky zahradnictví Spomyšl a také Krulichovi, abych zjistila co jsem to vlastně k tomu jezírku objednala. Vše pěkně roste a rozkvétá a já si nepamatuju co to je. Samozřejmě jsem to nezjistila ani z katalogů (možná jedno bude rozrazil) no a už čekám na zásilku stínomilných a vlhkomilných trvalek barvy bílé, modré a růžové. Kam to vecpu fakt nevím. Asi budeme muset posunout okraje.
Ta nedělní Soběslav mě láká.
Jelikož jsem měla větší výdaje na dovolenou, tak tam přeci jenom na čumendu nepojedu. (nebo možná jo). Poznávací znamení pro Theplákovce. Mám klíče od auta s kokrhající baterkou v podobě kohouta, tak občas zakokrhám. U holubů by to mohlo být slyšet.
Právě mi přišlo potvrzení, že mi poslali dýmovnici a sprej na čmelíky. Tak budeme přes víkend vykuřovat. IČ.

29.5.2018 12:48
čapice

XXX.XXX.216.126

Makame napsal(a):
Po dlhom čase ale nedalo mi to.Naša multikultúrna rodinka otec moriak mama morka a deti kačičky a kuriatka aj to ich nevysedela ale má ich podstrčené.

Jé, jak jste nasadil tu pet láhev na tu spodní část pítka? To bych taky potřebovala, to původní nedrží.

29.5.2018 12:56
Janka86

XXX.XXX.227.225

čapice napsal(a):
Všechny zdravím, jak Vy to děláte. Mě ne a ne začít některá kvokat. I když jsem obětovala 13 vajíček Ar. Mají je tam přes týden a pořád nic. Myslela jsem, že je nalákám. U jedné to už vypadalo nadějně, taky mě i mužovi z hnízda nadávala, ale druhý den si běhala s ostaníma.
Mám radost, ve vsi dostal k narozeninám jeden pán kurník, tedy spíš kurníček a 2 slepice. Ty už udal a kurníček dostanu já za občasnou donášku vajíček. Paráda. Tak zkusím připravit na kvokání tam.
Rozárka poctivě sedí už druhý týden na cca 15 vejcích. Nakonec jsem ani vajíčka neprosvětlovala, nechci jí zbytečně "stresovat". Vyběhne na jídlo a koupání ráno kolem šesté a večer kolem osmé. Jinak zarytě sedí. Jarmilka si nedovolí do kachníku ani vlézt. Už s Vilémem chodí poslušně spát do nového menšího a i tam snáší. Tak jsem moc zvědavá kolika kachňátek se tentokrát dočkáme. Předloni ze 7 jich bylo 5, loni z 11 byly 3. To byla, ale moje chyba, že jsem nechala Jarmilku podnášet a pak jsem v tom měla bo...l.
Dámy, já jsem asi s vypnutým mozkem opět zabrousila na stránky zahradnictví Spomyšl a také Krulichovi, abych zjistila co jsem to vlastně k tomu jezírku objednala. Vše pěkně roste a rozkvétá a já si nepamatuju co to je. Samozřejmě jsem to nezjistila ani z katalogů (možná jedno bude rozrazil) no a už čekám na zásilku stínomilných a vlhkomilných trvalek barvy bílé, modré a růžové. Kam to vecpu fakt nevím. Asi budeme muset posunout okraje.
Ta nedělní Soběslav mě láká.
Jelikož jsem měla větší výdaje na dovolenou, tak tam přeci jenom na čumendu nepojedu. (nebo možná jo). Poznávací znamení pro Theplákovce. Mám klíče od auta s kokrhající baterkou v podobě kohouta, tak občas zakokrhám. U holubů by to mohlo být slyšet.
Právě mi přišlo potvrzení, že mi poslali dýmovnici a sprej na čmelíky. Tak budeme přes víkend vykuřovat. IČ.

No já bych radši, kdyby nekvokaly. Mam je na vajíčka. Kohouta nemám a sbírání vajíček se stalo životu nebezpečným, když Bubi tak brání hnízdo. Ani najíst se nejde, když jim. Tam hodím něco dobrého... Doufám, že to kvokani není nakažlivé a nezačnou ještě zbývající dvě smajlík

29.5.2018 12:58
čapice

XXX.XXX.216.126

https://www.ifauna.cz/profil/capice/diskusniprispevky/strana/6
už jsem to našla, taky mě to mohlo napadnout dřív!

29.5.2018 13:30
čapice

XXX.XXX.216.126

Že jsem tam lezla ! 400 v pr… - záhonu. Ach jo.

29.5.2018 13:54
Varaxi

XXX.XXX.1.226

čapice napsal(a):
Že jsem tam lezla ! 400 v pr… - záhonu. Ach jo.

Tak v tomto mám výhodu, jak se ta kytka nedá sníst, není pro mě zajímavá. Jsem holt praktická žena. :) Líbí se mi snad jen sasanky, které jsou ale jedovaté, a že mám dva malé synovce a psa, jedovatému se vyhýbám. Ale zase jsem zjistila, že zázvor kvete celkem hezky, tak zvláštně.

29.5.2018 14:13
Makame

XXX.XXX.120.32

čapice napsal(a):
Jé, jak jste nasadil tu pet láhev na tu spodní část pítka? To bych taky potřebovala, to původní nedrží.

To je original na pet flaše neviem aké máte vy.

29.5.2018 14:50
javorka

XXX.XXX.98.207

Čapice, já jsem prozatím zahlcena, tak mě to objednávání ani nechybí. Naposled mi přišel balík od Krulichů a ještě ani nemám zasazený sporýš. Ten jsem obdivovala u Honzíka a už delší dobu po něm koukám. Vím kam s ním (to u mě zázrak), jen se do toho záhonu dostat, vytrhat plevel a můžu sázet.
Mám tu hodně žabince a ten milují kuřátka. Tak ho úplně nelikviduji, ale po částech zkrmuji.
Začínají mi rozkvétat růže, například Boscobel (tu jste si objednávala taky). Ta je teda úžasná.
Dnes mi rozkvetl tak nádherný kosatec, žlutější čistě žlutou si už nedovedu představit. Musím ho vyfotit. Ty kosatce mě taky chytli. Sestra si na ně udělala nový veliký záhon a tak překrásně ji kvetou, že už mám jasno, kde ho založím (to je ale tajné, psst). To zas bude řečí.
Až přijde letní katalog od Lukonu Bulbs, tak se neudržím. Ten je plný tááák krásných kosatců.
Mě teda žádná běžkyně nesedla a jsem ráda. Ale slepice občas nějaká kvoká. Ta co teď vyseděla kuřátka, už bude brzo zasloužilá matka. Ta seděla už v lednu a vloni dvakrát.

29.5.2018 14:57
javorka

XXX.XXX.98.207

Kampak se nám poděla ovečka Dana? Určitě jí už krásně kvetu růže a obrázky by se hodily.
Konec školního roku je vždy náročný.

29.5.2018 21:31
ovecka

XXX.XXX.174.159

Zdravím vespolek. Nebojte se, čtu to tady, ale nějak nemám čas a náladu odpovídat. Život mi zasadil krutou ránu a nějak se s tím popasovávám a řeším jiné věci. Růžičky zatím moc nekvetou, ale určitě to vypukne během 1-2 týdnů. Tak alespoň něco málo z drobotě a zahrádky. Dana.

29.5.2018 22:22
javorka

XXX.XXX.98.207

Ta pivoňka je překrásná a mrňouskové taky.
Držte se.

30.5.2018 06:39
Janinka Bosorka

XXX.XXX.82.209

Ovečko moc krásné.
Posílám sílu na všechny kruté rány světa. Věřte, bude líp.

30.5.2018 09:14
ovecka

XXX.XXX.174.159

Děkuji vám za podporu a soucítění. V této době to pro mne mnoho znamená.
Nafotila jsem pár prvních růžiček, ale u nás je dnes pošmourno, takže světlo nic moc.
Dana.

30.5.2018 10:07
Nirrti

XXX.XXX.63.116

ovečko - moc krásné! Ať se Vám přihodilo cokoliv, posílám hodně sil. Držte se.

30.5.2018 10:10
javorka

XXX.XXX.98.207

Ovečko, děkujeme za tu nádheru. Ta bílá růže na konci je naprosto úžasná.
Hezký den.

30.5.2018 19:35
ovecka

XXX.XXX.174.159

javorka napsal(a):
Ovečko, děkujeme za tu nádheru. Ta bílá růže na konci je naprosto úžasná.
Hezký den.

To je loňský podzimní úlovek - Crocus rose od Austina, jsem na Austinky ujetá, doslova mne pohltily. A tahle má i moji oblíbenou barvu růžového šampáňa. Ještě budou další a i něco nového. Dana.

31.5.2018 09:27
javorka

XXX.XXX.98.207

ovecka napsal(a):
To je loňský podzimní úlovek - Crocus rose od Austina, jsem na Austinky ujetá, doslova mne pohltily. A tahle má i moji oblíbenou barvu růžového šampáňa. Ještě budou další a i něco nového. Dana.

Naprosto to chápu, taky se mi moc líbí. Už jsem je nacpala, kam se dalo. Mám jich asi 10 a kdyby bylo kam, tak jich je určitě víc. Problém je, že mě nadchne každou chvíli něco jiného. Začalo to kdysi liliema, následovaly denivky, pak stále mé oblíbené hosty, dlužichy, trávy, hortenzie, kakosty a anglické růže. No, už tu není volné místo. Vloni a na jaře jsem nakoupila ještě plno modrých a fialových rostinek na doplnění, např. agastace, šanty, zvonky, sápu.
Už vidím, že zahradu nedokážu udržovat, jak by by lo potřeba a to se mi nelíbí.
Ale jedna, dvě krasavice, by se určitě ještě někam nacpala.
U branky by jí to moc slušelo. Mívala jsem tam New Dawn, ale poslední roky byla špatná a na jaře jsem ji musela zlikvidovat. Myslím, že je rozhodnuto, teď ji ještě sehnat...

31.5.2018 13:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Chtěla bych se zeptat, těch, co jste objednávali růže. Kde objednáváte a jaké vám přišly rostliny?

Já jsem zatím objednávala jen u p. Šípa - Skaličany a byla jsem velice spokojená. Vůbec jsem nečekala tak silné a pěkné "keře".
Další růže jsem si brala v Arónii a to bylo horší. Rostliny menší, ale zatím (až na jednu chudinku), rostou dobře a dvě už mají první květ.
U Pelců jsem zatím neobjednávala, ale předpokládám, že tam by to mělo být OK.

Díky.

31.5.2018 14:25
začátek

XXX.XXX.4.22

Krásné odpoledne a konec měsíce lásky je tu, ale hlavně čtyři líhně jsou již na skříni a zůstává poslední s 19 vajíčky pižmovy do 6.6. a 4 pižmovky sedí na 45 + pátá má zatím 11 kousků naneseno.Jinak kdo včas zasadil tak už mu rostou., pivoňky

31.5.2018 16:10

tak těch 19 vajec, co jsem před týdnem vrazila do líhně, se vyvíjí všechny

31.5.2018 20:32
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer. Tak jsem si koupila Receptář a tam dvojstrana o růžích a taky o křepelkách. Udělali mi radost.
Začátku, koukám na tu vaší rebarboru a říkám si a safra, zase jsem na ní zapomněla jí zase probrat. Pak to má hodně já nevím čeho a už se z toho koláč nedělá. Jinak vedeme spor s babičkou, jestli likvidovat květy od rebarbory nebo ne.
Bodlinko tak to je fajn ne? Já mám v líhni pár vajec "konzumních kachen" a v neděli se mají líhnout křepelky. Dolíhnu, a pak budu sem tam líhnout jenom křepelky na gril.

31.5.2018 20:38
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A jo fotky Kuříci už mají 2,5 týdne. Při pokusu o focení se shlukují a vytvářejí nespočítatelnou masu.

31.5.2018 21:51

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer. Tak jsem si koupila Receptář a tam dvojstrana o růžích a taky o křepelkách. Udělali mi radost.
Začátku, koukám na tu vaší rebarboru a říkám si a safra, zase jsem na ní zapomněla jí zase probrat. Pak to má hodně já nevím čeho a už se z toho koláč nedělá. Jinak vedeme spor s babičkou, jestli likvidovat květy od rebarbory nebo ne.
Bodlinko tak to je fajn ne? Já mám v líhni pár vajec "konzumních kachen" a v neděli se mají líhnout křepelky. Dolíhnu, a pak budu sem tam líhnout jenom křepelky na gril.

ale super, akorát motivace postavit do 14 dnů další kurník a voliéru:D.

31.5.2018 22:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jo chtělo by to hromadu palet a rychlokurz od Horala. Anebo mrknout fotky, jak škodovák vyráběl v garáži kurníky za večer

31.5.2018 22:08
javorka

XXX.XXX.98.207

Věro, děda mě učil, že květy rebarbory se mají odstraňovat, aby se rostlina nevysilovala. Tak to dělám, i když je mi to líto. Ty vysoké stvoly vypadají impozantně.

31.5.2018 22:09

veraboskova napsal(a):
Jo chtělo by to hromadu palet a rychlokurz od Horala. Anebo mrknout fotky, jak škodovák vyráběl v garáži kurníky za večer

jo, palety to budou asi jistit. už mám zmapováno, u kterých staveb je čmajznu :D.

31.5.2018 22:13
javorka

XXX.XXX.98.207

Výborné jsou ty nástavce (nevím, jak se tomu říká) na palety. Už to má panty a stačí to naskládat na sebe. Moje kuřátka v nich teď spí. Mám je půjčené, doufám, že navždy. Byly by moc šikovné i na vysoký záhon.

1.6.2018 15:47
martin b

XXX.XXX.161.40

javorka napsal(a):
Výborné jsou ty nástavce (nevím, jak se tomu říká) na palety. Už to má panty a stačí to naskládat na sebe. Moje kuřátka v nich teď spí. Mám je půjčené, doufám, že navždy. Byly by moc šikovné i na vysoký záhon.

Tyhle nástavce na odchov kuřat používám také. Líbí se mi na tom, že je v nich dost prostoru a když nejsou potřeba, snadno se složí a uskladní na příští rok.

7.6.2018 14:32
Jirka.Š

XXX.XXX.198.166

Tak konecne vcera s 20 vajec pod kachnou 18 behasmajlík

7.6.2018 14:39
Janka86

XXX.XXX.226.17

Tak omladina obsadila volieru a stare se schovali do kurniku. Neprehreji se? Omladina lezi na slunku a vevnitř kurníku bude určitě teplo... Večer budu muset omladinu zahnat do kurniku...

7.6.2018 14:56
slovensko

XXX.XXX.178.6

Mali by mat tam aj tien.

7.6.2018 15:32
Janka86

XXX.XXX.226.17

slovensko napsal(a):
Mali by mat tam aj tien.

Ten tam mají, ale blbky leží na slunku...

7.6.2018 21:11
Janka86

XXX.XXX.226.17

Tak jsem omladinu odchytla a nacpala do kurnicku. Musi si zvyknout, že jsou jedno hejno...

7.6.2018 22:14
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Janko, pište do červnové teplákovky, je přece červen. Každý měsíc máme novou.
Hezký směsný hejno máte.

7.6.2018 22:54
Janka86

XXX.XXX.133.80

Kua a ja si říkala, kde ty moje příspěvky zmizely v červnovem vláknu :-D nemůže to nějaký admin přesunout do správného vlakna?

Přidejte reakci

Přidat smajlík