Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2018 11:43
Papuch

XXX.XXX.213.98

Dobrý deň chcel by som sa spýtať ako dlho by mala byť kvočka mimo hniezda. Je normálne keď je mimo hniezda aj pol hodinu.? Ďakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2018 13:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Papuch napsal(a):
Dobrý deň chcel by som sa spýtať ako dlho by mala byť kvočka mimo hniezda. Je normálne keď je mimo hniezda aj pol hodinu.? Ďakujem.

Pokud sedí již dva tydny, pakto jde. Pokud jena zacatku, je to podle mne dlouho. Je lepsi vencit pod dohledem a jakmile se napine, nazobe a vykadi (to hlavne), tak ji zahnat hpet.

1.5.2018 13:31
Papuch

XXX.XXX.213.98

Ďakujem. Sedí 4 deň.

2.5.2018 10:04
ladd

XXX.XXX.34.42

Nechte to na kvočně, jak dlouho bude z hnízda pryč. Pokud je venku teplo (a to v tyto dny je), tak trvá déle, než se vajíčka zchladí. Pokud ji budete nahánět, akorát se vynervuje a stane se z ní plašanka, kvočny jsou k tomu náchylné.
Nejlepší je pouštět kvočnu z hnízda při odpoledním krmení. Tou dobou slepice již nenesou, takže nehrozí, že budou kvočně do hnízda podnášet. A kdyby se náhodou zapomněla venku, nebo si sedla na jiné hnízdo tak to večer při zavírání slepic včas zkontrolujete. V tomhle počasí dle mého fakt zachlazení nehrozí. Horší je, když kvočnu naháněním znervózníte, že pod sebou vajíčka rozbije.

6.5.2018 16:51
jakura

XXX.XXX.220.141

Mám otázku moja kvočka 3 hodiny nesedela na vajíčkach a ked som ju chytil a skúsil vajíčka boli chladné vyliahnu sa mi kvočka sedí už 2 týždne.

7.5.2018 06:50
ančovička1

XXX.XXX.56.80

jakura napsal(a):
Mám otázku moja kvočka 3 hodiny nesedela na vajíčkach a ked som ju chytil a skúsil vajíčka boli chladné vyliahnu sa mi kvočka sedí už 2 týždne.

Ja myslim, ze se jim nic nestalo..ja mam kvocnu na vejcich take dva tydny, pod dohledem ji poustim a zaviram a take se mi to stalo..nemela jsem zrovna cas a kdyz jsem tam bezela, kvocna sedela v jinem hnizdu, zrejme ji na vejce vlezla snaset jina slepice a potom odesla, vejce byla studena, mozna take dve hodiny..dala jsem hned vajicka ohřát do teple vody a vajicka se na vode hybala..zkuste to take, po 14 dnech lihnuti, by se ziva vajicka mela v teple vode pohybovat..

Přidejte reakci

Přidat smajlík