Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to ročný kohút, je pekný a silný a bol to taký miláčik. No asi pred mesiacom som niesla zrno na dosýpanie v takom starom smaltovanom krčahu dosť výraznej farby červenooranžový. Odrazu do mňa skočil z boku a do kolena. Myslela som že ho dráždi ta farba a prestala som zrno v ňom nosiť.
No pred pár dňami sa to zopakovalo znovu a skočil mi z boku na stehno a vzápätí začal hľadať niečo dobre pod zobak ako by mi to chcel dať a tváril sa ako ja nič. Vlastne vždy ked vôjdem do ohrady príde ako prvý ku mne a začne hľadať potravu tak neviem čo dalej s ním. Je mi ho ľúto dať do hrnca, ale pravda je taká že nechcem mať kohúta pri ktorom sa necítim v bezpečí.
Dobrý deň,
to, čo sa Vám javí ako hľadanie potravy (kohút zobe do zeme, zbiera z nej drobné predmety) je prejav jeho dominancie nad Vami vo výbehu. Spravidla pri tom kohút rozširuje krčný záves - pôsobí mohutnejším dojmom - toto je prirodzený prejav sily, ktorú voči Vám prejavuje.
Keďže ste na to doteraz nereagovali, rozhodol sa Vám prejaviť svoju silu - skáče do Vás.
Niekoľko takých "miláčikov" som už mal. Teraz sa opäť jeden prejavuje - naposledy mi skočil na chrbát a sekol zobákom do ramena - podarilo sa mi ho chytiť za krk a pekne potriasť. Potom som ho pritlačil na zem a hlasno mu nadával a pri tom ho jemne fackal. Zbehli sa sliepky a pozerali na to.
Potom som kohúta pustil. Ušiel s krikom a odvtedy si nedovoľuje skákať do mňa.
Ale keďže je to len hybrid, jeho dni sú spočítané ak sa to zopakuje.
Laco.

gallus
napsal(a):
Dobrý deň,
to, čo sa Vám javí ako hľadanie potravy (kohút zobe do zeme, zbiera z nej drobné predmety) je prejav jeho dominancie nad Vami vo výbehu. Spravidla pri tom kohút rozširuje krčný záves - pôsobí mohutnejším dojmom - toto je prirodzený prejav sily, ktorú voči Vám prejavuje.
Keďže ste na to doteraz nereagovali, rozhodol sa Vám prejaviť svoju silu - skáče do Vás.
Niekoľko takých "miláčikov" som už mal. Teraz sa opäť jeden prejavuje - naposledy mi skočil na chrbát a sekol zobákom do ramena - podarilo sa mi ho chytiť za krk a pekne potriasť. Potom som ho pritlačil na zem a hlasno mu nadával a pri tom ho jemne fackal. Zbehli sa sliepky a pozerali na to.
Potom som kohúta pustil. Ušiel s krikom a odvtedy si nedovoľuje skákať do mňa.
Ale keďže je to len hybrid, jeho dni sú spočítané ak sa to zopakuje.
Laco.
Presne to vnímam aj ja, že mi ukazuje svoju nadriadenosť. Neviem ja som ho chcela do chovu, marans pšeničný je už malokde stále sú iba medenokrké, nikto neponúka pšeničné kohúta.

No druhýkrát ked to urobil a mala som v ruke hrabličky išla som im čistiť kurín.
Toho kohouta to neodnaucite, ani s kostetem nebo hrabickami priste to udela znovu a znovu!ja mam takoveho rousnaka, kdykoliv k nim jdu musim si davat pozor, skace mi na lytka, zobakem a drapy a i kdyz ho prastim, udela to znovu nic jineho nez zabit se s tim neda delat..ostatni kohoutci to nedelaji...az bude cas, tak pujde prvni, musim hlidat maleho vnoucka, aby mu neublizil, zadny kohout za to nestoji!

Ďakujem vám, tak si to myslím aj ja že musí ísť pod sekeru. Nechcem takého kohúta, beda ak by skočil po vnúčatách, sú malí a vždy utekajú do ohrady k sliepočkam.
Aj ja si myslím že kohút ak raz skoči tak to nie je dobre.
Zuzkaa
napsal(a):
Do hrnce je ho škoda, mladého kohoutka. Vraťte mu to ! Zažeňte ho do kouta. Musí cítit vaši převahu. Oni to zkoušejí. Mě taky žebrají o žrádlo, vyskakují a ozobávají mě do nohou, ale chytnu smeták a už se klidí. Jestli to dělá jen když vás vidí se žrádlem, tak je to jasný žebrání.
V žádném případě se nejedná o žebrání. Je to rituál - hrozba kterou kohouti dělají před bojem.
V tuto dobu to dělá většina kohoutů, jenom málo je v klidu. Některý přestane sám, jinému stačí domluvit klackem, další zase potřebuje pořádně přidusit a tak ukázat kdo je ne dvoře pánem u některého ale nic nepomůže než sekera. Ale i ti poučeni to zkusí většinou znovu. Takhle skončily minulý týden u mne dva a u dalších dvou čekám jestli pomohla domluva. Laco to napsal dobře. Kohouti si hájí svůj harém a teritorium.

Teraz robím celé dni popri ohrade a veru celý čas ma sleduje, tak si myslím že ho to veru neprejde ale pre mňa aj keby už neútočil je zle to že mám strach že znovu zaútočí a to je o ničom, idete medzi svoje sliepky a mate strach. Takže ked príde zať pôjde do hrnca.
napsal(a):
Teraz robím celé dni popri ohrade a veru celý čas ma sleduje, tak si myslím že ho to veru neprejde ale pre mňa aj keby už neútočil je zle to že mám strach že znovu zaútočí a to je o ničom, idete medzi svoje sliepky a mate strach. Takže ked príde zať pôjde do hrnca.
A tu by ste za neho mali celkom slušnú náhradu:
https://zvierata.bazos.sk/inzerat/85450528/Kohut-maranska-psenicna.php

Dakujem za info.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!