Kuřátko se nemůže postavit na nohy

Hedvábničky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2018 20:32
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Dobrý den,
potrebuji poradit, v úterý jsme si dovezli kuřata hedvábniček a všechny byli v pohodě věk okolo 3 dnů. Další den se jedno kuřátko nemohlo postavit na nohy, nejspíš ani nepije a nejí, zkouším ho dokrmovat, snaží se postavit, ale nejde mu to. Utratit ho nechci můžete mi prosím poradit? Myslíte, že by mohl mít zlomenou nožku? Neudrží ani rovnováhu, když ho aspoň lehce postavím. Budu moc ráda za veškeré rady děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2018 20:47

jak vypadá vaše odchovna?

jinak můžete ho zkusit dát do tepla, ale pravděpodobně to nerozchodí. tak to prostě s kuřaty bývá.

4.5.2018 21:01
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Děkuji, v teple už je svitim mu lampou, snaží se nějak vstát, ale nejde mu to, nedokážu ho ani utratit, napadlo mě, jestli se mu nedá nějak pomoct obvazat nožky, avy se mu chodilo líp, něco jsem tu podobného četla, tak jsem se chtěla zeptat, jestli s tím nemá někdo zkušenosti.

4.5.2018 21:10

a měla jste je v teple od chvíle, co jste je přivezla?

nožky se vážou v případě roznožky. když jsou nohy zkřivené do stran.

pokud je kuře prostě slabé, tak vám žádné vázání nepomůže.

4.5.2018 21:12
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Jsou v krabici s hoblinami a svitime jim, nevím, ale myslím, že děláme vše dobře. Dovezli jsme si je z Třebíče. Už jsme si odchovali ind.běžce z líhně a byli všichni v pořádku.

4.5.2018 21:14
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Ano v teple jsou, ven jsme je nedávali, opravdu nevím co se mohlo stát, jestli nějak špatně stouplo... opravdu ho nechci utratit nevím co mám dělat smajlík

4.5.2018 21:15

pajaa51 napsal(a):
Ano v teple jsou, ven jsme je nedávali, opravdu nevím co se mohlo stát, jestli nějak špatně stouplo... opravdu ho nechci utratit nevím co mám dělat smajlík

ne, není to problém končetiny. je to prostě obecný příznak toho, že organismus nefunguje.

4.5.2018 21:15
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Pardon špatný smajlik...

4.5.2018 21:17
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Aha a to i po trech dnech se může projevit ? Protože opravdu byli vsichni v pohodě, když jsme si pro ně jeli a cely den byli v pohodě.

4.5.2018 21:23

samozřejmě. tři dny, to není žádná doba a taky žádný věk. první týden prověří obecnou životaschopnost, navíc se můžou ukázat všechny možné infekce získané v líhni nebo třeba i záněty pupku a žloutkového váčku.

je toho hodně, ale nemocné kuře prostě vypadá tak, že nežere, nepije, neudrží se na nohou a pak chcípne.

4.5.2018 21:27
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Děkuji za veškeré rady.

4.5.2018 21:32

celkem nemůžete nic udělat, kuře je na diagnostiku zaživa moc malé, navíc všechny nemoci se u něj projevují stejně, liší se max v rychlosti hynutí nebo v tom, jestli se objeví třeba ještě neurologické příznaky, jako třes nebo vytáčení hlavy a i kdyby na to člověk přišel, možnosti léčby jsou ještě omezenější.

4.5.2018 23:34
pajaa51

XXX.XXX.138.20

Ano, chápu aspon za pokus to stálo, děkuji mockrát.

Přidejte reakci

Přidat smajlík