Uživatel s deaktivovaným účtem

Chovná skupina křepelek by seděla na dobrou oplozenost tři slepičky na kohoutka. Měla by být oplozenost 75-80% když bude víc slepiček oplozenost klesá. Skupina může být i o dvou kohoutcích a šesti slepičkách, zase čím méně slepiček na kohoutky tím lepší oplozenost. Je důležité mít nepříbuzné jedince, sestavovat skupinu od ze zvířat od různých chovatelů, pak bude vysoká líhnivost a dobrá užitkovost. Křepelky jsou lepší nosnice než slípky, ale mají veliké nároky na krmivo. Jak nesou více, potřebují hodně bílkovin, ideální je kupovat hotovou směs pro křepelky a malým křepelkám bych dal směs pro kuřata nebo krůťata. Míchat domácí krmivo pro křepelky bude náročné hlavně časově, pro dnešní uspěchanou dobu je směs lepší. Poměr slepiček a kohoutů to nevím, já jsem křepelky nikdy nelíhnul, ale myslím že je to tak padesát na padesát, jestli ne tak ať mě někdo opraví. Vajec můžete nasadit kolik máte možností ubytovat kuřátka a kolik chcete prodat, sníst, nechat... Líhnutí se provádí v líhni nebo jsou na to dobré zvláště zdrobnělé nebo zakrslé kvočny-slípky.
Jako chovatelské zařízení pro křepelky by byla z hlediska pohodlí mini voliéra s domečkem pro jednotlivé kmeny na celý rok, pokud počítáte s tím, že snáška bude jenom od pozdního jara do asi půlky podzimu, pak ji nízké teploty zastaví. Nebo máte požadavek celoroční snášky, kdy musíte mít nějaký křepelčí bejvák doma, jestli jim chcete dopřát pohodlí tak co nejméně kusů do co největší klece a raději bych volil klec bez roštu, myslím že rošt je dobrý třeba tak pro holuby, kteří sedí na sedačkách, neběhají po něm moc, a ne pro drůbež co běhá hlavně po zemi (a hrabe), myslím že jim nebude moc příjemné když budou stále muset běhat po pletivě, proto doporučuji chov na podestýlce. Minimální podmínky jsou totiž pro velkochov, spokojenost zas pro drobnochovy.
Jakub Erlec.
Osobně mám skupiny 6-10 křepelek a 1 kohoutka. Při větším počtu kohoutků se mi vždycky porvaly.1 kohoutek + 3 slepičky je podle mě sice doporučené, ale slepičky si to hodně "odnesou" od pojímání kohoutkem. Za mě aspoň 5 slepiček.
Kolik dát líhnout vajec: taky bych ještě zohlednila faktor líheň. Pokud máte dobrou líheň, kde se vám vylíhne téměř vše oplozené, tak máte počty jednoduché. Pokud je líheň nic moc, tak nasaď te víc. Každopádně když se vám všechno vylíhne ať máte kam to dát Většinou to je super, když je líhnivost kolem 70%
Co mám vysledováno, tak se líhne něco přes půlku víc kohoutů.
Já už křepelky rok chovám, i jsem vypiplala jedny týdenní...
OK, takže do jedné přepažené klece dát dva kmeny 1+4.
Jak dlouho lze vajíčka shromaždovat před tím, než je dám líhnout?
Taky nevím, jestli kokrhání kohouta doma snesu, máme křepelky pod sebou v suterénu v kotelně s pořád otevřeným okýnkem...aby je taky nebylo slyšet až na konci ulice...
Kolik nadělají 2 kohouti rambajsu?
Asi se nevyplatí kupovat nádsadová vejce, že?
díky..
Tak asi si chce říct, co od toho chcete. Jestli si chcete nalíhnout pár křepelek na gril nebo si nechávat pro sebe slepičky.
Pár otázek co mě napadá:
- budete mít pro líhnutí nepříbuzného kohoutka\y?
- kohoutek kokrhá jako když štěká, je to dost hlasitý zvuk. Mrkněte na youtube na videa a pusťte si repráky, ať víte do čeho jdete.
To kokrhání znám a chtěla jsem vědět od jiných, jak moc je to v domě slyšet, popř. v kterou denní dobu řvou nejvíc a jak často (v noci doufám taky spí)
Chci slepičky prodávat, ale ne ve velkém, zde v okolí je nikdo nemnoží...takže kohouty co nedřív vyselektovat-nejlépe první den.
Nevím, jak velká odchovna bude potřeba pro asi 60 kuřat, jaké je nejlepší a nejlevnější topidlo, jestli infražárovka nebo topná deska...
A co třeba si tu pomocí vyhledává na ifauně něco načíst? Myslím, že skoro všechno tu najdete...
A ta selekce první den? Tyhle jsou 4denní. Jak chcete poznat kohoutky?
Tak tady se píše, že to jde
http://www.krepelkajaponska.cz/rozeznani-pohlavi-krepelek/.
PetraL.
napsal(a):
Tak tady se píše, že to jde
http://www.krepelkajaponska.cz/rozeznani-pohlavi-krepelek/.
No, tak to hodně štěstí. Dneska jsem je zrovna líhla a jsem ráda že je nerozmačknu.