Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Mám tři husy labutí a dva housery. Několikkrát jsem viděla jak se páří, ale je květen a stále žádné vejce. Již jsem z toho nemocná Je možné, že ještě začnou snášet ? Mají pastvu a pšenici střídám s uvařenými brambory na přilepšenou. V žádném případě nejsou "přežrané" a ztučnělé. Jsou to husy z loňska. Štve mě, že je člověk krmí celou zimu a když sem se těšila na mladé, tak houby. Mockrát děkuji za jakoukoliv radu, názor.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jen tak se zeptám: dívala jste se jim do kloaky, jestli jsou to opravdu husy? Jestli ne můžou to být houseři slabého tělesného rámce s pohlavním výrazem samice.Myslím tím kloakální metodu, kdy s citem jakoby rozevřete huse kloaku a v případě že tam bude malý penis, je to houser. Husa to tam má takové zvrásněné.Viz zde:http://www.husaceska.cz/cs/jak-urcit-pohlavi-hus/
Pokud jsou to opravdu samice, tak už by měly nést, možná Vám zanáší někam ve výběhu a ani to nevíte. Nebo je možné, že vejce v husníku nebo jiném obydlí prostě snesou, ale pak ho omylem rozšlápnou, mohly se tak naučit žrát vejce jako slepice. Dále mě napadá predátor drobné drůbeže potkan, lasička, tito dokážou malou skulinkou vlézt do husníku a vejce krást, nebo krást housata .
Jestli máte možnost dát foto, prosím přidejte. Nesoucí husy se dají většinou poznat podle tvaru břicha, bývají těžší a kulatější. Dále není nutné mít dva housery, na tři husy stačí jeden . Samozřejmě jestli chcete nechat oba tak můžete, ale krmit housera navíc...
Píšete že jsou loňské, předpokládám, že myslíte z loňska z jara. Jestli byli líhnuté někdy později, například že se vylíhly na začátku srpna, pak na snášku můžete čekat snad do podzimu.
Jakub Erlec.
Děkuji za rady i tipy. Do kloaky jsem se ještě nedívala a je to chyba. Takhle jsem je mohla upéct už na podzim a nemusela jsem je živit zbytečně celou zimu Když jsem se totiž na ně zadívala lépe, tak aniž bych to zpozorovala, od zimy se postavově změnily, takže teďka to vypadá jen na jednu - max. dvě husy (ale spíše na tu jednu
Ale přeci ani ta jedna pot* nechce snášet :-D Zanášet mi doufám nezanáši, jelikož máme doma i pomořanky a české, takže si zbývající oblíbily jedno hnízdo, kam hází vejce. Sice to není letos žádná hitparáda, ale obden tam jedno vejce najdu
Husy labutí jsou od loňského jara, tak doufám, že se ještě aspoň ta jedna roznese. Dneska se pářila i s českou husou, takže se u nás odehrávají origie, jen ten výsledek je v nedohlednu
Přikládám foto a předem děkuji za názor i radu co se týče pohlaví i zkušeností. Pusinová.
Podle te posledni fotky to vidim na jednu husicku uprostred čtyř houseru..houser-vysoky sebevedomy postoj, dlouhy krk, husicka mirny vyraz, nižší postavy a vsimnete si jejich hlasu husicky maji hluboky hlas ga, ga, houser vysoky tón, řve az usi naléhají ale asi jsou moc mladi, proto husa nenese, zbavte se houseru, nechte jednoho, nejsilnejsiho, jinak bude husa ustvana a neponese, nebude mit klid..na ciziho housera uz je pozde, vymente ho na podzim..husa snasi ob den, to je v poradku..