Lidičky, co chováte maransky...

Maransky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.5.2018 22:27
themis

XXX.XXX.20.10

zase neblázněte...všichni nabízíte násadová vejce a kuřátka žádný...nemám líheň a tak mi jsou vejce na nic...rád bych koupil asi 8 až 10 kuřátek maransky aspoň 3 týdny staré, tak do 70km od Turnova, páč zase nejsem uzpůsobenej na to vypiplat ty prťata...já vím vono to dá práci to vypiplat, lehčí je prostě dát vejce do placu...kam se ten chov jenom řítí?

13.5.2018 22:51
jon123

XXX.XXX.160.9

Chov se nikam neřítí jen to zde začíná být jen a pouze kšeft.Je mi z toho všeho k pláči a abych nemusel plakat tak se raději budu smát. Doufám, že kdo toto čte tak mi rozumí.

13.5.2018 23:38
ančovička1

XXX.XXX.56.80

themis napsal(a):
zase neblázněte...všichni nabízíte násadová vejce a kuřátka žádný...nemám líheň a tak mi jsou vejce na nic...rád bych koupil asi 8 až 10 kuřátek maransky aspoň 3 týdny staré, tak do 70km od Turnova, páč zase nejsem uzpůsobenej na to vypiplat ty prťata...já vím vono to dá práci to vypiplat, lehčí je prostě dát vejce do placu...kam se ten chov jenom řítí?

Tak nebudte liny a kupte si tu lihen..to neni jenom poridit si lihen, chovat slepice a potom strcit vejce do lihne...chovne kmeny slepic nestoji jen penize, ty chovatele nepocitaji, protoze by to se proste pocitat neda, ale nekonecna prace kolem nich, odmena chovatele jsou krome radosti z chovu, jen ta vejce..mela by byt placena zlatem a vy byste chtel jen hotova kuratka"pokud mozno vypiplana"..co kdybyste zkusil byt chovatelem a ta kuratka si zkusil vylihnout sam? Zadny chovatel nedava "vejce do placu", nasadova vajicka jsou vysledek nekolikalete prace, pokud to nechapete, kupte si kurata u kavapa..

14.5.2018 00:00
jon123

XXX.XXX.160.9

Musím opět reagovat pán co dal původní příspěvek tak by rád koupil kuřata určitého druhu 3 týdny staré. Tak podle Vás kvůli deseti kusům kuřátek by si měl pořídit líheň? V tom případě bych měl na vás také dotaz-kde kupujete mléko? Pokud v obchodě tak jste stejný jako původní tazetel !
Taky kvůli deseti litrům co spotřebujete ať za týden nebo za měsíc, by jste si měl pořídit celou krávu ?
Pokud máte doma krávu, pečete si vlastní pečivo tak jste absolutně soběstačný člověk a nikoho nepotřebujete, hlady neumřete
Pokud jste dobře četl Tak vaše reakce by měla být taková :kuřátka mám a prodám za tolik peněz.Pak se můžeme zde bavit a psát dále. Vaše odpověď naznačuje že budete asi veliký inteligent

14.5.2018 06:56
ančovička1

XXX.XXX.56.80

jon123 napsal(a):
Chov se nikam neřítí jen to zde začíná být jen a pouze kšeft.Je mi z toho všeho k pláči a abych nemusel plakat tak se raději budu smát. Doufám, že kdo toto čte tak mi rozumí.

Kdyby chovatelstvi bylo kseft, jak pisete, tak by to chovatele uz davno zabalili..to muze napsat jen clovek, ktery nic nechova...mimochodem, svoje mleko take mame, krabicak bych detem nedala, chovame kozy...a ten chleba take pecu..

14.5.2018 08:25
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

Pro Themise: když něco chci, musím pro to něco udělat... Co třeba tohle? https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3213833/slepice/ Vím, že to není asi v okruhu 70 kilometrů, no tak si tam holt zajedu, ne?

14.5.2018 11:10
horal

XXX.XXX.202.176

On ten problém bude asi trochu jinde. Ještě pořád je sezóna líhnutí a tak se nabízí především vajíčka. A pak, každý chovatel si počká až může posoudit co se mu do chovu hodí a co ne, teprva potom prodá přebytky. Lze se také domluvit s chovatelem a nechat si vylíhnout celou várku, ale tam je nejlepší když si pak vemete kuřata hned po vylíhnutí, protože odchov kuřat do věku 6-8 týdnů je nejnákladnější a nejnáročnější. Ono to ale neni jenom tak s líhnutím, sezbírat vajíčka a vrazit je do líhně. Vajíčka jsou, jak píše ančovička, odměna chovateli za tu péči, ale ty vajíčka musí mít také určitou kvalitu, aby byla kvalitní i kuřátka. Také Jirka má pravu, pokud něco chci tak si pro to zajedu. Pro mne je ale cestování dost namáhavé, tak jsem si radši pořídil líheň a nakupuju vajíčka. Ale i tady narazíte na vykuky co vám prodají draze násadovky, vydávají je za pravé a pak se vám vylíhnou zmtci. Pak je člověk rád když trefí na opravdového chovatele který vám prodá kvalitní materiál."No a co tím básník chtěl říci", poze to že než si chovatel vytvoří kvalitní chov stojí ho to nemalé prostředky a úsilí. Ale i když pak prodává své přebytky, tak za rozumnou cenu. Je ale mnoho lidí co si letos nakoupí kuřičky a to hlavně takové co zrovna frčí, anebo se vajíčko prodává za hodně peněz, no a v prosinci už uvidíte od nich inzerát na prodej násadových vajíček. A opět jsme na začátku, proč je velká nabídka vajíček a jenom málo kuřat či kuřiček.

14.5.2018 14:10
ančovička1

XXX.XXX.56.80

Horale, moc hezky řečeno...

Přidejte reakci

Přidat smajlík