Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2018 08:34
Vasek25

XXX.XXX.250.1

Dobry den chtela bych se zeptat mame kaceny cinky, momentalne sedi na vajickach v boudach ve vybehu uz minuli rok se nam tu objevila kuna skousely jsme klec a nepomohlo to dnes jsem nasla mrtve kace ve skorapce ve vybehu, moje otazka zni jak zabezpecit aby se k nim nedostala bylo by mozne kaceny na noc v tech boudach zavirat jak slepice?Pritel ma strach ze kdybi je na noc zaviral ze uz by tam nechteli chodit dekuji za radu.

14.5.2018 14:31
paskov244

XXX.XXX.120.12

Jak víte že to byla kuna? Mohl to být i ježek. Kuna by vzala kachnu.

14.5.2018 14:51
2mazutak

XXX.XXX.3.12

také to vidím spíše na ježka anebo ještě lépe na potkana.ten dovede z pod kachny sebrat vejce nebo již i kachně a kachna se přitom ještě nadzvedne, protože pod sebou cítí pohyb v domění, že je to kachně.kuna by zápasila s kachnou a rozbili by celé hnízdo.

14.5.2018 19:20
Vasek25

XXX.XXX.250.1

Dekuji za odpoved myslime si ze je to kuna, nevime kama by se tam ten potkan nebo jezek dostal kolem ohrady mame pletivo cca 40cm vysoke ani diry nikde nejsou, ale i tak mohli by jste nam poradit jak je zabezpecit a nebo jak se toho zbavit dekuji za kazdou radu.

14.5.2018 19:33
lupus4

XXX.XXX.95.205

myslime si ze je to kuna

no myslíte si špatně, tak 1 vejce je jasnej potkan, kuna by zamordovala kačenu...
Zavřít je samozřejmě můžete, ale potkan, když o nich ví - tak si přijde i za světla
40 cm pletiva by řešilo tak max toho ježka (kterej to NEbyl )

15.5.2018 08:14
paskov244

XXX.XXX.120.12

No právě potkan by tam chodil jako do do jídelny dokud by je všechny nesežral.
Kdysi existovaly pasti jako na medvěda jen menší do těch se chytali potkani dobře ty ovšem nejsou unie je zakázala. Tak vám nezbude nic jiného než si koupit jed na hlodavce nebo sklopec.

15.5.2018 08:19
2mazutak

XXX.XXX.3.12

pokud to máte tak jak popisujete, tedy nějaké boudičky přímo ve výběhu ohraničeném pouze pletivem 40 cm vysokém není pro kunu ani potkana žádná překážka.jediná rada, pokud se chcete dočkat kachnat, je sebrat veškerá vejce a do líhně s nimi.pokud to necháte tak jakto je, denně bude něco mizet, až kachna nakonec sleze z prázdného hnízda.div, že jste vůbec to vejce ve výběhu našli, a že vám na ně něco chodí by jste poznali až tehdy, až by kachna slezla z prázdného hnízda.jednoznačně to je práce potkana, přesně jeho styl, nenechte se mýlit tím, že je to hlodavec.kuna je v tom tentokrát nevinně.

15.5.2018 09:06
Vasek25

XXX.XXX.250.1

Dekuji za radu kaceny mame 2 roky takze teprve se vsechno ucime uz minuli rok se ztracely vejce ale nebylo jich tolik az se kacata vylihli tak byl klid, je mozne ze potkan odnese i male kace?a jak by se dali zabezpecit male kacata?Nekde jsem slysela ze husa je schopna zahnat kunu byla by schopna zahnat i potkana?Dekuji.

15.5.2018 09:31
2mazutak

XXX.XXX.3.12

ovšem že.mně chodil lovit již odrostá kuřata ve výběhu ve dne, našel jsem jejich torza několik metrů daleko v ohništi od udírny.jindy mi chodil na dospělé holuby do voliery vyhlodanou dírou ve střeše.tím, že to jsou hlodavci jsou o to nebezpečnější.předloni jsem jich pochytal 28, loni 30 letos již 4.jsou horší než šelmy jako kuny nebo lasice.jak tu někdo uváděl, jedině sklopec nebo železa, a jako návnadu hlavu z makrely.jsou všude tam, kde se něco chová.žijí skrytě, proto většinou unikají chovatelově pozornosti.je prostě všestranný predátor.železa nebo sklopec je NUTNOST.

15.5.2018 15:27
martin b

XXX.XXX.161.40

Dobrý den, s potkany mám letos bohužel také špatné zkušenosti. Líhl jsem housata pod husami, ale měl jsem malou oplodněnost vajec a pod třemi husami se mi vylíhlo 7 housat. Náhodou jsem potom narazil na inzerát s dvoudenními housaty tak jsem vzal za 2000, - Kč všech 18 co pán měl. Večer jsem je společně s těmi mojemi nandal pod husy a ty je kásně přijaly. Při ranní kontrole, jsem objevil akorát zbytky po masakru. Z 25 housat jich zbylo 7,18 jich potkani za jedinou noc pozabíjeli a většinu odnosili. Že tam potkani jsou jsem tušil, občas se nějaký chytil do pastičky, ale tohle bych nikdy nečekal. Tu bezmoc a vztek si neumíte představit, podobný zážitek opravdu nikomu nepřeju. Takže na potkany pozor, jsou to neskutečné s...

15.5.2018 15:40
kouták

XXX.XXX.168.33

Stačí zakoupit NORAT ATG a za týden potkany nestačíte odnášet do popelnice.Je to jediný jed, který účinkuje.

15.5.2018 16:57
martin b

XXX.XXX.161.40

Já tedy jedy nerad používám, ale tentokrát jsem pro něj vyrazil. V obchodě mi ale řekli, že se už nesmí prodávat, používat že ho nově mohou jen deratizátoři. Jako podpultové zboží, co jim tam zbývalo, mi prodali krabici ratimoru (myslím). Jsou to takové růžové kapsičky. Ještě než jsem použil jed, jsem vzal staré hasicí přístroje CO2 - sněhové, hubice nacpal do díry a kde by plyn mohl unikat nandal hadry. Pak jenom otočil kohoutem a nechal plyn foukat do díry asi 10 minut. Teď tam nechávám na noc ty jedové kapsičky a ještě se ani jedna neztratila. Tak nevím jestli se mi je povedlo vyhubit? Zbylá housata však stále zavírám jinde.

15.5.2018 17:50
Vasek25

XXX.XXX.250.1

My jsme to prave na potkana netipovali, nikde nejsou diry verim vam ze to na s... nam taky malo nasnasely, ted jsme si poridili house kaceny landenske, nekde jsem slysela ze pani dala kacata do klece na noc myslite ze to pomuze kdyz je dam do nejake jine mistnosti?dekuji.

23.5.2018 14:58
fero15

XXX.XXX.13.232

Určitě potkan.Taky jsem mněl problémy.Kuna vybrala celý chlívek, odchitil jsem ji do sklopce.Potkan mi chodil na vajíčka křepelek a kousal křepelkám hlavičky.Pomohla návnada křepelčího vajíčka do sklopce.Po derattizaci dvora je zatím klid.

24.5.2018 07:27
2mazutak

XXX.XXX.3.12

zdravím.potkany nelze vyhubit, jen udržovat na uzdě.jsou teritoriální, na uvolněné teritorium se okamžitě nastěhuje jiný, jejich množství závisí na úživnosti teritoria.ten klid je pouze zdánlivý.aby jich bylo co nejméně, krmit pouze uvnitř, omezí se tak úživnost teritoria, a stále mít nalíčené pasti.takto s nimi bojuji já, a již žádné škody nemám.prostě nalíčím, chytím, zastřelím, a fertik.

Přidejte reakci

Přidat smajlík