Umřelo kuřátko

Araukany
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2018 16:32
vvikki

XXX.XXX.80.50

Zdravím, chtěla bych se zeptat pořídili jsme 4 týdenní kuřátka, máme je doma týden. Dnes jsme jedno našli mrtvé. Nevšimla jsem si ničeho divného.

23.5.2018 17:07
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

vvikki napsal(a):
Zdravím, chtěla bych se zeptat pořídili jsme 4 týdenní kuřátka, máme je doma týden. Dnes jsme jedno našli mrtvé. Nevšimla jsem si ničeho divného.

S tím se musíte vypořádat. Vždy jsou nějaké ztráty. Pokud by jich uhynulo více, pošlete je na pitvu, ale počítejte s tím, že vás to vyjde dost draze. Je docela možné, že se u vás kuřata setkala s infekcí, na kterou neměla protilátky, nebo už přišla nakažená. Nezbyde vám nechat další průběh na přírodě( pokud nešlo o dietetickou chybu ).

23.5.2018 17:31
vvikki

XXX.XXX.18.188

jahodapavel napsal(a):
S tím se musíte vypořádat. Vždy jsou nějaké ztráty. Pokud by jich uhynulo více, pošlete je na pitvu, ale počítejte s tím, že vás to vyjde dost draze. Je docela možné, že se u vás kuřata setkala s infekcí, na kterou neměla protilátky, nebo už přišla nakažená. Nezbyde vám nechat další průběh na přírodě( pokud nešlo o dietetickou chybu ).

Děkuji. Krmíme krmivem od chovatele to by snad mělo byt ok. Včera byli poprvé venku u nás ve výběhu u slepicek kde jsme jim kousek vyhradili.

23.5.2018 17:41
Patunta

XXX.XXX.219.2

To může být problém. Mladé je lépe držet bokem od starého hejna.

23.5.2018 17:44
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Patunta napsal(a):
To může být problém. Mladé je lépe držet bokem od starého hejna.

23.5.2018 18:41
Patunta

XXX.XXX.219.2

Tak mi to došlo Ale jinak je to pravda nebo to dělám zbytečně? D.

23.5.2018 22:13
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Patunta napsal(a):
Tak mi to došlo Ale jinak je to pravda nebo to dělám zbytečně? D.

Děláte to dobře, i když na to většina lidí kašle, měla by se dodržovat 28 denní karanténa, protože si můžete nakazit i vlastní slepice. Faktem je, že kuřata jsou méně odolná.

27.5.2018 07:07
vvikki

XXX.XXX.49.24

Dobrý den,

dnes jsem si všimla že mame par kurincu od kurat s krví. Na internetu jsem si našla ze by to mohla byt kokcidioza, ale normálně žerou, pijou nejsou ani nacepyreni. U chovatele byli preleceni lovoxylem. Můžu jim nyni dat sulfacox? A vakcinu livacox? Muzou vakcinu i dospele slepice?

27.5.2018 07:21
bery25

XXX.XXX.131.110

livacox nie, to by ste ich asi dorazili, ale urcite vam poradia skusenejsi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.5.2018 09:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

vvikki napsal(a):
Dobrý den,

dnes jsem si všimla že mame par kurincu od kurat s krví. Na internetu jsem si našla ze by to mohla byt kokcidioza, ale normálně žerou, pijou nejsou ani nacepyreni. U chovatele byli preleceni lovoxylem. Můžu jim nyni dat sulfacox? A vakcinu livacox? Muzou vakcinu i dospele slepice?

na tom internetu jste taky mohla vyčíst, že vakcínu nelze kombinovat s léčivem, protože, no, sulfacox jsou antibiotika, sulfonamidy, které také ničí kokcidie, a livacox je vakcína živá, takže sulfacoxem si jí zabijete stejně dobře jako terénní infekci.

taky. imunita po vakcinaci vzniká asi 2-3 týdny, takže pokud už vaše kuřata kokcidiózu mají, tohle těžko pomůže. mimochodem imunita vzniká i po terénní infekci, takže co přežije, tak je "naočkované" a dále očkovat netřeba.

to samé platí i u dospělých nosnic. ty už jsou dááávno imunní.

27.5.2018 11:23
vvikki

XXX.XXX.49.24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
na tom internetu jste taky mohla vyčíst, že vakcínu nelze kombinovat s léčivem, protože, no, sulfacox jsou antibiotika, sulfonamidy, které také ničí kokcidie, a livacox je vakcína živá, takže sulfacoxem si jí zabijete stejně dobře jako terénní infekci.

taky. imunita po vakcinaci vzniká asi 2-3 týdny, takže pokud už vaše kuřata kokcidiózu mají, tohle těžko pomůže. mimochodem imunita vzniká i po terénní infekci, takže co přežije, tak je "naočkované" a dále očkovat netřeba.

to samé platí i u dospělých nosnic. ty už jsou dááávno imunní.

Děkuji moc za objasnění.

Přidejte reakci

Přidat smajlík