Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2018 20:30
Tomason 77

XXX.XXX.64.12

Dobry den
Potřeboval bych radu.
Mám měsiční housata a včera jedno zustalo mrtvé ve vyběhu a dneska jedno přestalo chodit venku a když jsem ho přenesl do garaže kde nocuji tak do půl hodiny bylo mrtvé.
Housata mají ke krmení kopřivy s kukuřičným šrotem a K1 tak nevim čim to může být.
Nikdy se mi nestalo že by tak velké housata začaly umirat.
Děkuji za za radu.

24.5.2018 22:12
142matus142

XXX.XXX.253.100

Dobrý večer pán Tomason77, neviem či Vám pomôžem s mojím zážitkom z minulého roku, keď mi ako Vám uhynulo 6 KS 6 týždňových husí. Prestali chodiť, dal som ich do chlieva - tam sa postavili a keď som ich dal znova vonka tak prestali chodiť a padali na nohy. Dostal som tip na zvýšenie dávky E+selénu hl. je ten selén a tento rok im podávam pravidelne E+selén do vody a zatiaľ mi neuhynulo ani 1 húsa. Skúste im podať ten selén najskôr striekačkou do zobáka aj do misky s vodou aby to vš. vypili. Dúfam, že sa Vám to podarí vyliečiť, každej zmarenej hydiny i iných hosp. zvierat je škoda.

25.5.2018 05:16
Tomason 77

XXX.XXX.64.12

Diky za za radu zkusim selen a budu doufat že to bylo poslední.

7.6.2018 20:49
Tomason 77

XXX.XXX.64.12

Dobry den
Samostatny selen jsem nikde nenašel, začal jsem jim davat do kopřiv roboran tam je složka selenu a housata umiraji dál z vylihnutých 22 kusů už jich je jenom 12,9 umřelo a dneska jedno někde zmizlo ze zahrady, tak že letošní sezona nic moc.

7.6.2018 22:05
142matus142

XXX.XXX.253.100

Dobrý večer, to je mi ľúto, ja som dopadol takto podobne ako VY minulý rok z vyliahnutých vyše 25 KS a 2 KS som predal a 4 podaroval. Skúste v lekárni : AQUAVIT E+Se alebo HYDROVIT E+Se. U nás to mali v 1 zo 4 lekárni. Prajem skoré uzdravenie húsok. PS: ak to zoženiete tak im pridajte do vody mierne vyššie množstvo ako odporúčajú a najskôr ten prípravok podajte každej húske striekačkou. Pán Tomas77 mne keď húsky padali na nohy vonku na tráve a keď som ich preniesol do maštale s čerstvou slamou tak do 30 minút znovu behali, ako to je s Vašimi ?

7.6.2018 22:08
142matus142

XXX.XXX.253.100

Ja momentálne používam tento prípravok a musím poklepať, tento rok mi neuhynulo ani jedno húsa.

7.6.2018 23:04
Tomason 77

XXX.XXX.64.12

Co to je za připravek z fota to nejde moc přečist da se to koupit v lekarně
Diky.

7.6.2018 23:08
Tomason 77

XXX.XXX.64.12

Mně husy nepadají na nohy jsou venku normalně žerou a najednou jsou mrtvé.
Pořad zjištuji jak se to mohlo stat, myslíme si jestli to není ze špatného šrotu.Druhy den nedavame ale uhyn je stale.Ziištujeme dal doufam že to stihnu než všechny umřou.

7.6.2018 23:14
vlasta1

XXX.XXX.151.228

A co mají v zobáku když ho potom otevřeš?
Možná slimáci- takhle malé housata s nimi nohou mít problém.

7.6.2018 23:32
ančovička1

XXX.XXX.37.63

Husy slimaky nezerou..ale mohou mit na jazyku tzv.zaby, tudíž vypadaji, ze zerou, ale ve skutecnosti nic nemohou polknout kvuli zanetu jazyka..je to infekce, ktera se projevuje zdurenim a zanetem v jazyku...trpi na to i kachny, spatna hygiena chovu nebo si to s husami koupite..reseni jazyk rozriznout, vytlacit..nemam s tim zkusenosti, vsechno si lihnu sama, ale zde je o "zabach" na jazyku psano hodne...

8.6.2018 05:50
mgtka

XXX.XXX.22.82

ančovička1 napsal(a):
Husy slimaky nezerou..ale mohou mit na jazyku tzv.zaby, tudíž vypadaji, ze zerou, ale ve skutecnosti nic nemohou polknout kvuli zanetu jazyka..je to infekce, ktera se projevuje zdurenim a zanetem v jazyku...trpi na to i kachny, spatna hygiena chovu nebo si to s husami koupite..reseni jazyk rozriznout, vytlacit..nemam s tim zkusenosti, vsechno si lihnu sama, ale zde je o "zabach" na jazyku psano hodne...

To by husy nejdříve zhubly, kdyby to bylo žábami ne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2018 07:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

hele a to vás nenapadlo ty uhynulé kusy aspoň otevřít doma, nebo ještě lépe poslat si je na pitvu? aspoň jeden?

ono takhle se vám fakt může stát, že pojdou všechny... protože nevíte proč.

8.6.2018 08:25
ančovička1

XXX.XXX.37.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
hele a to vás nenapadlo ty uhynulé kusy aspoň otevřít doma, nebo ještě lépe poslat si je na pitvu? aspoň jeden?

ono takhle se vám fakt může stát, že pojdou všechny... protože nevíte proč.

Tak, tak...bez pitvy zde nad mobilem muzeme jen vsichni hadat "co to muze byt"?

8.6.2018 09:03
bery25

XXX.XXX.93.85

tak pitva tiez nie je ziadny zazrak, kolkokrat som nieco poslal, nikdy som sa nic nedoszvedel, ziadna diagnoza co by to mohlo byt, ale aspon som sa snazil

8.6.2018 10:16
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Housata se musí pravidelně odčervit, odčervuji ve 14dnech a poté opakuji dle pokynů na použitém léku. Odčervuji chemisolem, zředí se do vody a jak husky ráno vyběhnou vše žízní vysosnou...
Když jsme začínali tak nám taky popadalo 5 housat než nám bylo vet řečeno že když chodí ven na pastvu musí se odčervit...

8.6.2018 15:48
polymet

XXX.XXX.74.131

Dobrý den a mohu použít tablety helmigal na odčervení hus.Předem děkuji za odpověd.

8.6.2018 20:28
ovecka

XXX.XXX.174.159

polymet napsal(a):
Dobrý den a mohu použít tablety helmigal na odčervení hus.Předem děkuji za odpověd.

Ano v dávce 1 tableta na 0,5kg váhy. Raději o trochu více, než poddávkovat. Riziko vzniku rezistence červů na účinnou látku. Dana.

8.6.2018 22:59
polymet

XXX.XXX.74.131

ovecka napsal(a):
Ano v dávce 1 tableta na 0,5kg váhy. Raději o trochu více, než poddávkovat. Riziko vzniku rezistence červů na účinnou látku. Dana.

Děkuji za odpověd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík