Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.5.2018 11:05

Dobrý den, mám dotaz ohledně spojení Vlašky stribrokrke a koroptví. Ráda bych příští rok dala pod kvocnu pár vajec. Pokud jsem správně pochopila z diskuzí, zhruba po 3 hodinách cteni , je to tak, že lépe zkřížit kohouta koroptví se stříbrnou slepičkou, nežli naopak? Ráda bych si nechala jednoho kohoutka, i když více se mi možná líbí stribrny, ale sympatie stranou..., předem děkuji za případnou odpověď, ať je jakákoliv, Tereza.

26.5.2018 11:07

Popřípadě, je zde někdo, kdo má takové potomky a byl by ochoten vložit foto? Nebo zkušenost. Děkuji.

26.5.2018 13:22

Doporučuji pořídit čistokrevné stříbrokrké nebo koroptví, u obou rázů lze u kuřat ihned poznat pohlaví, tam není nutná kombinace zlatého a stříbrného faktoru. Jestli teda chcete to křížit, tak Vámi uvedená kombinace koroptví kohout x stříbrokrké slípky, kdy slepičky by měly být koroptví a kohoutci stříbrokrcí, s tím že by se možná vyskytla nějaká horší stříbrná nebo zabělená koroptví, ne jako u čistých. Jestli Vám jde o to, že máte jednu várku kuřat koroptvích a jednu várku stříbrokrkých, tak doporučuji kvůli nepříbuznosti raději vyměnit u jednoho rázu kohoutka s někým jiným, než ze stejného důvodu piplat dvě barvy dohromady.
Jakub Erlec.

26.5.2018 16:22

Díky, to je rozumné. Zvažovala jsem však i tu možnost výše, nechat si jednoho kohoutka, pokud by byly slepičky i hezké na pohled a měly stejnou snášku, možná bych o jednom takovém líhnutí přemýšlela, ale asi je to škoda takto kazit barvu. Tak fajn, pěkný den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík