Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, že ako sa majú správne obárať sliepky.Viem možno trochu blbá otázka.Chcel by som vedieť, že cca akú teplú vodu treba použiť a kolko max. môže sliepka v nej zostať.Pretože min.rok sme zabíjali sliepky a pri šklbaní sa nám trhala koža, (pravdepodobne sme kura až uvarili povrchovo je môj názor) takže prosím o nejaké dobré rady.Tento rok by som chcel použiť prvý krát šklbačku. Tak prosím poraďte.
Vopred ďakujem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hrabavá drůbež se běžně spařuje na 60-65°C, vodní na 70-75°C. Na mladší kusy raději použít o trochu nižší teplotu, na starší o trochu vyšší (+/- 1-5°C, je nutno ozkoušet např. na jednom či dvou kusech). Je třeba s tou drůbeží trocha pohybovat aby se pořádně "promáčela" ale ne moc dlouho tak 2-3 minuty maximálně. U škubačky by asi stačila nižší teplota vody. A kratší doba paření. Ale třeba poradí někdo zkušenější lépe.
Uživatel s deaktivovaným účtem

já třeba hrabavou drůbež nejraději škubu "nasucho", pak se mi nelepí peří na ruce a vůbec mi to jde lépe od ruky. spařuju si jen letky a to zvlášť namočením křídla do horké vody a čistě "podle oka".
používam túto šklbačku, hornú hranicu teploty a k hornej hranici času pridavam cca 10-15s, ale to treba odskúšať podľa veku hydiny.
https://www.liahneme.sk/sklbacky-na-hydinu/jo24/.