Dobrý den, hynou nám kuřata ve stáří 1 a 1 a půl měsíce. Zhubli během týdne skoro na kost. Byl jsem u vet. pro léky na odčervení a sulfadimidin. přeléčil podle vet. Dal jsem po léčbě trus na rozbor a že je vše v pořádku. Jenže za 3 dny začali hynout znovu každý den jeden kus. Je zajímavý, že uhynuli jen slepičky. Dnes jsem dovezl poslední úhyn na vet. na pitvu tak jsem zvědav co z toho bude. Jenže pan doktor tam bude až ve čtvrtek takže je to na dlouho. Poraďte co zkusit. Peťan.
Nikde není zmínka zda žerou, co a jakým způsobem je jim podáváno, na kolika místech, kolik kuřat je na jaké ploše, zda mají průjem ….atd. Kohoutci bývají zřetelně větší a pokud jsou krmeni na jednom místě a třeba jen 2x denně je možné, že se slepičky nedostanou k žrádlu a hynou hlady.
Jsou ve volijéře oddělené od osttatní drůbeže. Plocha 19 m2 a 21 ks kuřátek. Krmení k1 teď k2 směsi tak z 80% zbytek míchanina z pečiva, brambor, kopřivy, kukuř. a pšen. šrot. Kuřata žerou jak zjednaný. Přístup ke směsi celý den (samokrmidlo) míchanína ráno a večer. Trus není ideální konzistence, ale jak jsem psal poslal jsem ho na rozbor a prej je vše v pořádku. Jenže skutečnost je zatím jiná.
Uživatel s deaktivovaným účtem

musíte počkat po pitvě.
může to být klidně i markova nemoc.
Vynechala bych tu michanici s namocenym chlebem..ten kvasi a pisete, ze maji spatny trus, tedy prujmovy...krmna smes obsahuje vsechno, co kursta potrebuji, tak na co nejake brecky..od toho krmne smesi jsou...na krmne smesi jsem odchovala letos pres 100 kurat s uhynem 2ks, na ktere jsem nestastnou nahodou upustila cihlu..
Minulý čtvrtek sem si volal vet. na výsledek pitvy. Nic nenašli. v pátek úhyn další kuře. Tak jsem jedno živé naložil a zajel na vet. pan doktor nic neshledal jen že je hubený. Dostali jsme antibiotika. Dnes ráno už kuřátka jsou veselejší. Tak to snad bude už v pohodě. Jen mě štve, že nevím co je takle skosilo.
Peťan 40
napsal(a):
Minulý čtvrtek sem si volal vet. na výsledek pitvy. Nic nenašli. v pátek úhyn další kuře. Tak jsem jedno živé naložil a zajel na vet. pan doktor nic neshledal jen že je hubený. Dostali jsme antibiotika. Dnes ráno už kuřátka jsou veselejší. Tak to snad bude už v pohodě. Jen mě štve, že nevím co je takle skosilo.
Přestaňte krmit vařené brambory...není vhodné je zkrmovat drůbeži mladší jak 2,5 měsíce...
Uživatel s deaktivovaným účtem

teplo? umačkajú sa?
Jsou v letní odchovně z prken takže škvíry jsou a větrací okno také. Odchovna je napojena na volijeru. Některé spí venku na hřadu jiné vevnitř na hřadu a zbytek na zemi. úhyny byli jak vevnitř tak venku. Ale po antibiotikách už jsou podstatně živější a mají se k světu. Ještě dovezu vet. trus a uvidíme, snad už to bude OK.